Πρεμιέρα στο Ράλλυ Κένταυρος για τους Αλυγιζάκη-Χατζηδάκη με το Skoda Fabia R5 της i-race

By  |  0 Comments

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου ξεκινάει αύριο και μαζί και οι υποχρεώσεις των Λευτέρη Αλυγιζάκη-Μιχάλη Χατζηδάκη στο θεσμό. Το πλήρωμα από την Κρήτη θα συμμετέχει φέτος σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος, οδηγώντας το Skoda Fabia R5 της i-race! Πρώτη στάση είναι το Ράλλυ Κένταυρος που θα πραγματοποιηθεί στις όμορφες ειδικές του Πηλίου.

«Φέτος πήραμε την απόφαση να ακολουθήσουμε το θεσμό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου. Αν και τα τελευταία χρόνια συμμετέχουμε και σε χωμάτινους αγώνες, η απόφαση αυτή πάρθηκε καθαρά για οικονομικούς λόγους. Στα σχέδιά μας είναι και η συμμετοχή στο Ράλλυ Ακρόπολις, σε περίπτωση που υπάρχει στήριξη από χορηγούς.», ήταν τα λόγια του οδηγού της irace.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι του Skoda Fabia R5, καθώς στο περσινό Ράλλυ Κρήτης, το δίδυμο της irace είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση, οδηγώντας το τσέχικο «όπλο»: «Στο Ράλλυ Κρήτης του 2020 συμμετείχαμε, καθώς ήθελα να δώσω το παρών στον αγώνα της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Δεν ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι, καθώς είχαμε το Fabia σε ασφάλτινη μορφή, μόλις δύο ημέρες πριν τον αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ πως η παρουσία μας ήταν αρκετά αξιοπρεπής, καθώς ο στόχος μας εξ αρχής δεν ήταν η νίκη, αλλά η ευχαρίστηση!», δήλωσε ο Λευτέρης Αλυγιζάκης.

Η αρχή στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου γίνεται στο Ράλλυ Κένταυρος το διήμερο 5-6 Ιουνίου, με τις ειδικές διαδρομές του Πηλίου να είναι γνώριμες στον 42χρονο οδηγό από τη συμμετοχή του το 2016: «Συμμετείχαμε πριν 5 χρόνια στο Ράλλυ Κένταυρος, το οποίο προσμετρούσε τότε στο μικτό πρωτάθλημα ράλλυ. Ήταν ένας αγώνας τον οποίο απολαύσαμε, παρά μια άτυχη στιγμή που είχαμε στην πρώτη διαδρομή. Κερδίσαμε, μάλιστα, για πρώτη φορά ειδική στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, οπότε ο συγκεκριμένος αγώνας κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις αναμνήσεις μου από τους αγώνες αυτοκινήτου.», ήταν τα λόγια του οδηγού, ενώ συμπλήρωσε αναφορικά με το φετινό Ράλλυ Κένταυρος και τη σχεδίασή του: «Τα Μελισσάτικα είναι μια άγνωστη για εμάς διαδρομή. Από εκεί και πέρα, ο Κισσός είναι μια πολύ όμορφη ανηφορική ειδική που όμως επισκιάζεται από το Καράβωμα, το οποίο πιστεύω είναι μιας από τις καλύτερες ασφάλτινες διαδρομές της χώρας μας. Όσο μεγαλύτερος είναι ένας αγώνας, τόσο το καλύτερο, καθώς στην εξίσωση μπαίνουν κι άλλα χαρακτηριστικά, όπως η στρατηγική, η σταθερότητα και η ευελιξία, τα οποία καθιστούν τον αγώνα πιο ενδιαφέρων! Η νυχτερινή ειδική μου αρέσει πολύ καθώς με τους προβολείς όλα δείχνουν πιο εντυπωσιακά και θα είναι μια διαφορετική εμπειρία.»

Συνοδοιπόρος στο φετινό «ταξίδι» του Λευτέρη Αλυγιζάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου θα είναι ο Μιχάλης Χατζηδάκης που θα βρίσκεται στο δεξί μπάκετ του Skoda Fabia R5 της i-race: «Με τον Μιχάλη γνωριζόμαστε από μικρή ηλικία. Η αγάπη του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό μας έφερε μετά από χρόνια πάλι μαζί. Εκτός από καλός συνοδηγός, είναι και πολύ καλός φίλος, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό καθώς περνάμε μαζί πολλές ώρες μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η ανεξάντλητη αντοχή του!», ήταν τα λόγια του οδηγού.

Το Ράλλυ Κένταυρος συγκέντρωσε 52 συμμετοχές, με το συναγωνισμό να αναμένεται έντονος: «Ο συναγωνισμός φέτος θα είναι σε υψηλό επίπεδο κάτι που μόνο καλό μπορεί να κάνει στους αγώνες αφού θα προκύψουν «μάχες» που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων. Στόχος μας στον αγώνα είναι να διανύσουμε όλα τα χιλιόμετρα και να βρεθούμε όσο γίνεται πιο ψηλά στη γενική κατάταξη αν και δεν θεωρώ ότι είμαστε από τα φαβορί για τη νίκη. Να τονίσω πως παρά την γνώση των ειδικών από τις προηγούμενες δύο συμμετοχές μας στον αγώνα, η προσέγγιση με ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας Rally2 είναι εντελώς διαφορετική και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.», ανέφερε ο Λευτέρης Αλυγιζάκης.

Στο πλευρό του πληρώματος της i-race τη φετινή χρονιά, βρίσκονται η εισαγωγική εταιρεία ανταλλακτικών στο Ρέθυμνο Provias, τα λιπαντικά Total Hellas δια μέσω του αποκλειστικού αντιπροσώπου στην Κρήτη, η εταιρεία Anysma που προσφέρει υπηρεσίες τεχνολογίας καθώς και το κατάστημα ελαστικών Ψιστάκης.

Το φετινό Ράλλυ Κένταυρος που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές, 82 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ενημερωθείτε για την πορεία των Λευτέρη Αλυγιζάκη-Μιχάλη Χατζηδάκη μέσα από την επίσημη σελίδα της irace στο facebook: https://www.facebook.com/iracegr Ζωντανά αποτελέσματα του αγώνα: http://www.infomega.gr/live/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.