ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με μεγάλη εκδήλωση Οδικής Ασφάλειας

By  |  0 Comments
  • Προσομοίωση σύγκρουσης και απεγκλωβισμού τραυματία, αύριο το απόγευμα στο Ζάππειο, παρουσία του προέδρου της FIA, Jean Todt, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων «Road Safety»
  • Βίντεο των Ολυμπιονικών Ντούσκου και Φουντούλη, με μηνύματα για τη ζώνη στο αυτοκίνητο, και το κράνος στη μηχανή  

Κορυφώνεται αύριο Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Ζάππειο Μέγαρο, η πρώτη φάση των δράσεων προώθησης καλών πρακτικών και μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Την εκδήλωση οργανώνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Motorsport Greece και θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Jean Todt και ο τεχνικός διευθυντής της FIA, Νικόλας Τομπάζης.

Κατά τη διάρκειά της θα γίνει προσομοίωση σύγκρουσης οχήματος με 50 χλμ./ώρα. Την εποπτεία του εγχειρήματος έχει το ΕΜΠ, με τον αρμόδιο καθηγητή του Εργαστηρίου Οχημάτων, Δημήτρη Κουλοχέρη.

Η Ολυμπιονίκης, Όλγα Βασδέκη, θα παίξει το ρόλο της «εγκλωβισμένης» οδηγού. Θα ειδοποιηθεί το 112, θα φτάσει η ΕΛ.ΑΣ. για να οριοθετήσει το χώρο συμβάντος, στη συνέχεια η Πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει την «τραυματία» και το ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Η καμπάνια Οδικής Ασφάλειας επικοινωνεί καλές πρακτικές με πρωταγωνιστές διάσημους αθλητές. Βασίζεται στα πρότυπα της παγκόσμιας καμπάνιας της FIA, #3.500lives, που επικοινωνεί ότι κάθε 24 ώρες χάνονται παγκοσμίως 3.500 ζωές σε τροχαία δυστυχήματα. Δηλαδή τουλάχιστον δύο άνθρωποι κάθε λεπτό.

Από ελληνικής πλευράς, λοιπόν, θα προβληθούν για πρώτη φορά δύο βίντεο: Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, Στέφανος Ντούσκος, πρωταγωνιστεί στο μήνυμα «Φοράμε πάντα ζώνη στο αυτοκίνητο, όπου κι αν καθόμαστε» και ο ασημένιος Ολυμπιονίκης και αρχηγός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης, Γιάννης Φουντούλης, στο μήνυμα  «Φοράμε πάντα κράνος και προστατευτικά στη μηχανή».

Η εκδήλωση γίνεται με τη χορηγία της ΕΚΟ και της Νέας Οδού, Κεντρικής Οδού.

Οι δράσεις “Road Safety”, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μέχρι την έναρξη του επομένου ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Άλλωστε, όπως έχει επανειλημμένως δηλώσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, «ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η ανάπτυξή του συνδέεται ευθέως με θετικές κοινωνικές συμπεριφορές στους τομείς της ασφαλούς οδήγησης και συμπεριφοράς. Έχει αποδειχθεί παγκοσμίως, στις χώρες όπου ανθεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Επιδιώκουμε, λοιπόν, σε συνεργασία με τη FIA, μέσα από το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και τα άλλα μηχανοκίνητα γεγονότα που διοργανώνουμε στη χώρα, να αφυπνίσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να διαδώσουμε αυτά τα ζωτικά μηνύματα».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.