Ιστορικά στα “Σαλαμίνια 2021”

By  |  0 Comments

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπόρ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ) συνδιοργάνωσε με την Microcars την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου το Ράλλυ Σαλαμίνας 2021. Ο αγώνας διεξήχθη υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας και έχει ενταχθεί στo πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα “Σαλαμίνια 2021”.

Συνολικά 88 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή και στις 10:40 ξεκίνησαν από Πέραμα για Παλούκια με το ειδικά ναυλωμένο Ferry της Κοινοπραξίας Πορθμείων Σαλαμίνας “Άγιος Νικόλαος”. Στις 11:00 άρχισαν να παρατάσσονται στην Πλατεία Ηρώων της Σαλαμίνας, όπου πλήθος κόσμου θαύμασε τα γυαλιστερά αλλά πάντα μάχιμα ιστορικά αυτοκίνητα.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 12:00 ακριβώς με κατεύθυνση προς  Άγιο Νικόλαο, Ρέστη, Σπιθάρι, Ηλιακτή, Ξένο, Άγιο Γιώργη, Στενό, Φανερωμένη, Βασιλικά και Γούβα Μπατσί για την πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας. Συνέχεια με Ζωοδόχο Πηγή, Παλούκια, Καματερό, Αμπελάκια, Σελήνια και την δεύτερη ειδική διαδρομή, τον «Πυλό». Αμέσως μετά ακολούθησαν Κακηβίγλα, Δημήτρανι, Κύριζα, Πέρανι και η τρίτη ειδική «Αιάντειο» με κατεύθυνση προς Κανάκια.

Μετά την ανασυγκρότηση στα Κανάκια ακολούθησε η ομώνυμη ανηφορική ειδική διαδρομή προς Αιάντειο και ο τερματισμός στο Δημαρχείο Σαλαμίνας. Η αψίδα τερματισμού και το βάθρο περίμεναν τους «Σαλαμινομάχους» στο νεοκλασικό δημαρχείο, όπου στον κήπο του δόθηκε η λαμπερή δεξίωση απονομής επάθλων.

Οι νικητές της κατηγορίας Regularity και νικητές του αγώνα ήταν οι Φαβατάς/Ιντζόγλου με Porsche 924S, δεύτεροι οι Μαλάκης/Καλλιμάνης με Toyota Celica και τρίτοι οι Κολιόπουλος/Κατοχιανός με VW Golf Gti.

Οι νικητές της κατηγορίας Touring Trophy ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι Κυρανάς/Βαρβαρέσσος με CITROEN DS, δεύτεροι οι Λαλούσης/Λαλούση με Autobianchi Y10 Turbo και τρίτοι οι Λαγάκης/Τσαλίκης με Lancia Thema 8.32. Η γενική κατάταξη και οι νικητές των επι μέρους κατηγοριών είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.sisa.gr

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά το Δήμο Σαλαμίνας, την TL MOTORS, την Κοινοπραξία Πορθμείων Σαλαμίνας “Άγιος Νικόλαος” και τα Ναυπηγεία Κυνοσούρας για την υποστήριξή τους. Ευχαριστούμε επίσης θερμά την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική καθώς και τους κριτές, χρονομέτρες και τη γραμματεία της οργάνωσης για την βοήθειά τους.

Ραντεβού ξανά στη Σαλαμίνα το 2022!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.