Η Έκθεση έγραψε Ιστορία

By  |  0 Comments

Αναμφισβήτητα η κατηγορία των στατικών εκθέσεων ξεχωρίζει για την αμεσότητα των εκθεμάτων με το κοινό. Ένα κοινό το οποίο ολοένα και περισσότερο δείχνει ενδιαφέρον για την ιστορία των οχημάτων αυτών και κατακλύζει κάθε χώρο όπου εκτίθενται. Φωτογραφίες : Γιώργος Σταμάτης

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η διοργάνωση του ACCS (Alimos Classic Car Sunday) που για δεύτερη φορά διοργανώθηκε από τον Δήμο Αλίμου, την ΦΙΛΠΑ και τον εμπνευστή της εκδήλωσης τον Νίκο Μαστοράκη που είναι ιδρυτικό μέλος της ΦΙΛΠΑ και επίσης εμπνευστής και διοργανωτής του πρώτου Ράλλυ Αντίκα.

Η δεύτερη διοργάνωση συγκέντρωσε περισσότερα από 150 αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών αλλά και λίγες κλασσικές μοτοσυκλέτες οι οποίες όμως θα εκτεθούν στο σύνολό τους την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο, σε εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτές.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η προσέλευση των οχημάτων άρχισε λίγο μετά το μεσημέρι, ενώ η πανηγυρική αποχώρηση τους έγινε στις 8.00 το βράδυ. Στο διάστημα των 6 περίπου ωρών όπου τα οχήματα παρέμειναν στον χώρο, υπήρξε απρόσμενα μεγάλη προσέλευση επισκεπτών.

Οι κατηγορίες των αυτοκινήτων περιλάμβαναν κάθε είδος: αμερικανικά “muscle cars”, οικογενειακά, αγωνιστικά, στρατιωτικά, ευρωπαϊκά, ιαπωνικά, ελληνικά (όπως το τρίτροχο επαγγελματικό της ΜΕΒΕΑ). Μεγάλο φάνηκε ότι ήταν το ενδιαφέρον για τα αμερικανικά “muscle cars”, όπως τα κλασσικά Corvette, Dodge, Oldsmobile, Cobra, Thunderbird, Firebird, Mustang και άλλα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ειδικά οι λάτρεις του Mustang εντυπωσιάστηκαν από την παρουσία έξι σύγχρονων μοντέλων που σίγουρα θα αποτελέσουν μελλοντικά κλασσικά. Άλλες σημαντικές παρουσίες ήταν μοντέλα των Jaguar, Rolls Royce, Cadillac, Plymouth, Mercedes, VW, Porsche, Lancia, Alfa Romeo, BMW και πολλά άλλα. Ανάμεσα τους το περίφημο κίτρινο Skoda του Γιώργου Σταμάτη.

Ο Νίκος Μαστοράκης, βρίσκονταν συνέχεια στο μικρόφωνο, απευθυνόμενος στο κοινό, ενώ ακούγονταν μουσική από το Radio Gold. Η εκδήλωση μεταδόθηκε από πολλά τηλεοπτικά κανάλια και μάλιστα ζωντανά. Η ΦΙΛΠΑ με την δυναμική παρουσία της έκανε ακόμη μια φορά την διαφορά φυσικά με την υποστήριξη και φιλοξενία του Δήμου Αλίμου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.