Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε τους οδηγούς για το 2022

By  |  0 Comments
  • Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε τα τέσσερα πληρώματά της για τη νέα υβριδική εποχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA (WRC)
  • Οι Dani Sordo και Oliver Solberg θα μοιραστούν το τρίτο αυτοκίνητο Rally1 μαζί με τους δύο κύριους οδηγούς Thierry Neuville και Ott Tänak
  • Τόσο ο Sordo όσο και ο Solberg θα αγωνισθούν σε επιλεγμένους αγώνες της ένατης σεζόν της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, φέρνοντας ένα σημαντικό μείγμα εμπειρίας και νεότητας

Η Hyundai Motorsport έδωσε στη δημοσιότητα τη σύνθεση των πληρωμάτων της για τη νέα υβριδική εποχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA (WRC) με τους Dani Sordo και Oliver Solberg να μοιράζονται το τρίτο αυτοκίνητο Rally1 της ομάδας.

Η ομάδα είχε ήδη επιβεβαιώσει τους Thierry Neuville και Ott Tänak ως κύριους οδηγούς για την έναρξη των υβριδικών κανονισμών του WRC, αλλά η προσθήκη των Sordo και Solberg θα φέρει ένα ιδανικό μείγμα εμπειρίας και νεότητας στην ένατη σεζόν.

Ο Sordo αποτελεί μέρος της ομάδας της Hyundai Motorsport από το ντεμπούτο της το 2014 και έπαιξε αναπόσπαστο ρόλο σε πολλές ξεχωριστές στιγμές έως σήμερα. Ο Ισπανός συνέβαλε σε ένα εξαιρετικό 1-2 αποτέλεσμα στο Rallye Deutschland την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης και έκτοτε ήταν σταθερός σε κάθε σεζόν. Έχει κατακτήσει δύο νίκες με τα χρώματα της Hyundai Motorsport, αμφότερες στο Rally Italia Sardegna το 2019 και το 2020 και έχει ανέβει συνολικά μέχρι σήμερα 13 φορές στο βάθρο.

Ο Solberg εντάχθηκε στην ομάδα στο τέλος του 2020. Ο νεαρός Σουηδός, ο οποίος έγινε πρόσφατα 20 ετών, συμμετείχε σε εννέα αγώνες για την Hyundai Motorsport αυτή τη σεζόν, οδηγώντας τρία διαφορετικά αυτοκίνητα – το Hyundai i20 R5, το Hyundai i20 N Rally2 και το Hyundai i20 Coupe WRC – με εξαιρετικές επιδόσεις. Είναι ένα συναρπαστικό ταλέντο και θα μοιραστεί το τρίτο αυτοκίνητο Rally1 με τον Sordo σε επιλεγμένους αγώνες αποτελώντας ένα ουσιώδες συστατικό καθώς η ομάδα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του WRC.

“Έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι η Hyundai Motorsport είναι σαν οικογένεια για μένα, οπότε είμαι ευτυχής που συνεχίζω την καριέρα μου μαζί τους στη νέα υβριδική εποχή του WRC. Δουλεύουμε πολλά χρόνια μαζί και έχουμε μοιραστεί σημαντικές στιγμές” δήλωσε ο Dani Sordo. «Ανυπομονώ να έρθουν ακόμη περισσότερες επιτυχίες καθώς ετοιμαζόμαστε για νέες προκλήσεις. Είναι σημαντικό να έχουμε συνέπεια καθώς αντιμετωπίζουμε νέους κανονισμούς, αλλά είμαστε επίσης τυχεροί που έχουμε μαζί μας νέα ταλέντα, όπως ο Oliver σε αυτή τη νέα περιπέτεια. Είμαι ειλικρινά ενθουσιασμένος”.

“Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να μπορέσω να οδηγήσω το τρίτο αυτοκίνητο WRC της Hyundai Motorsport σε επιλεγμένους αγώνες μαζί με τον Dani Sordo. Είναι πραγματικά υπέροχο. Έχω παράλληλα δίπλα μου και τους δύο άλλους οδηγούς της ομάδας, τον Thierry και τον Ott, οι οποίοι είναι σπουδαίοι άνθρωποι και έχουν τεράστια εμπειρία” δήλωσε ο Oliver Solberg. «Είμαι μόλις 20, και αποτελεί ένα τεράστιο βήμα πολύ νωρίς στην καριέρα μου. Ανυπομονώ πραγματικά να μάθω σε ποιους αγώνες θα αγωνισθώ. Είμαι ενθουσιασμένος που οδηγώ τη νέα εποχή του αυτοκινήτου μας, το Rally1 και είναι σίγουρα μια ξεχωριστή στιγμή για να ασχοληθείς με το WRC».

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον Dani και τον Oliver στο τρίτο μας αυτοκίνητο για την επόμενη σεζόν, μαζί με τους Thierry και Ott. Πιστεύουμε ότι είναι ο καλύτερος συνδυασμός εμπειρίας και νεότητας και το ιδανικό μείγμα για τη νέα εποχή του WRC” δήλωσε ο Team Principal Andrea Adamo. “Η προσέγγιση του Dani στους αγώνες και η εκτεταμένη εμπειρία του θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την ομάδα μας. Θα έχουμε αμοιβαία εμπιστοσύνη. Είναι επίσης όμορφο να έχουμε νέο αίμα στην ομάδα, όπως ο Oliver, παράλληλα με την εμπειρία που θα φέρουν τα υπάρχοντα πληρώματά μας. Αναμφίβολα θα έχουμε μια πολύ δυνατή σύνθεση καθώς ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο για τη Hyundai Motorsport ».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.