Ρεσιτάλ διοργάνωσης στο TdP 2021!

By  |  0 Comments

« Η ιδέα της αιώνιας επιστροφής είναι το πιο βαρύ φορτίο…»

Ο Νίτσε φλέρταρε με την ιδέα της βαρετής συνέχειας μέσα από την επανάληψη, εμπνευσμένος από τον μύθο του βασιλιά Σίσυφου, όπου οι θεοί τον τιμώρησαν βάζοντας τον να ανεβάζει ένα βράχο στην κορυφή ενός λόφου ξανά και ξανά στην αιωνιότητα!

Η ανανέωση ήταν και παραμένει ο στόχος για κάθε εκδήλωση του συγκεκριμένου διοργανωτή. Της ομάδας του Triskelion. Πάντα κάτι διαφορετικό, πάντα κάτι νέο. Όταν ξεκίνησε τον σχεδιασμό του Tour du Péloponnèse 2021 είχε ήδη πίσω ένα επιτυχημένο against all odds 2020. Έπρεπε να τιμηθούν τα 65 πληρώματα που εμπιστεύτηκαν την οργάνωση δηλώνοντας συμμετοχή για το 2021 μαζί με 18 ακόμη που δήλωσαν για το «κοντό» Tour που παραδοσιακά αποτελεί το εφαλτήριο για τους «Πρωτελάτες»!

Οι νικητές Γεωργοσόπουλος-Παπανικολάου με VW Golf GTi

Η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί παραδοσιακά την αφετηρία κάθε TdP. Εκεί στην κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων, ο φιλόξενος Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αγκάλιασε από την αρχή του τον αγώνα, αποτελώντας ιδανική και εντυπωσιακή εκκίνηση της εκδήλωσης. Με την ελληνική σημαία έδωσε αφετηρία ο δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος με σύσσωμη τη δημοτική αρχή και τον αντιδήμαρχο Χάρη Σπηλιωτόπουλο να είναι πανταχού παρόν και να διευκολύνει όλες τις λεπτομέρειες! “Άσπρα Σπίτια” και “Μεσσηνία” οι 2 πρώτες ΕΔΑ, κάτω από τον επιβλητικό ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Η πρώτη στάση στο Νερόμυλο, στη Βάστα, με τα δέντρα να αιωρούνται στην οροφή της εκκλησιάς της Αγίας Θεοδώρας. Ακόμη 2 ΕΔΑ και άφιξη στην Καλαμάτα όπου στην κατάταξη είχαν ξεχωρίσει οι Έλληνες, Γεωργοσόπουλος-Παπανικολάου με VW Golf GTi και Δούρος-Χελιώτου με Authi Mini Cooper ενώ οι περσινοί νικητές, Αρβανίτης-Χαραλαμπάκη με Austin Healey 100/4 είχαν βγει εκτός διεκδίκησης. Την τριάδα έκλειναν οι Αυστριακοί, Mischka-Mischka με Lancia Fulvia 1.6HF Coupe.

Εκκίνηση 2ης μέρας με κατεύθυνση προς Μάνη, με 2 ακόμη ΕΔΑ και μεσημεριανή στάση στο Μαρμάρι. Τελικός προορισμός η Αρεόπολη και το Λιμένι. Φιλόξενη η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε επάξια από την νέα και δραστήρια αντιδήμαρχο Ελένη Δρακουλάκου όπου έδωσε την αφετηρία για την τρίτη ημέρα και μοίρασε όμορφα αναμνηστικά στα πληρώματα. Συνέχεια στο πρόγραμμα, μετά τις 3 πρωινές ΕΔΑ, είχε η Πλύτρα, με την ήρεμη ομορφιά του τοπίου να γαληνεύει τα πληρώματα από την ένταση των ειδικών δοκιμασιών ενώ η ιδέα της διανυκτέρευσης εντός του κάστρου της Μονεμβασιάς είχε ήδη συνεπάρει τους συμμετέχοντες.

Οι πέμπτοι γενικής Βουδούρης – Ρέκκας με Alfa Romeo GT 2000 Veloce

Κατεύθυνση προς Ιέρακα και το μαγικό Κυπαρίσσι, κρυμμένο μέσα στα βράχια της λακωνικής ακτής, για την 4η μέρα όπου ένα λάθος πλοήγησης στην δύσκολη ειδική Ρειχέα βγάζει πολλά πληρώματα εκτός διεκδίκησης, φορτωμένα με ποινές. Μετά το όμορφο γεύμα στο Κυπαρίσσι, εντυπωσιακός τερματισμός στο άγαλμα του Λεωνίδα, στη Σπάρτη, με τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Πέτρο Δούκα να υποδέχονται θερμά για μια ακόμη φορά αγωνιζόμενους και οργανωτές.

Παρασκευή πρωί και έναρξη της τελευταίας μέρας. Διαδρομές προς Αρκαδία με τις ειδικές στα Βρέσθενα και στις Καρυές. Στάση για γεύμα στην Αρχαία Τεγέα και κατεύθυνση προς Αχλαδόκαμπο και Ναύπλιο όπου και η προετοιμασία των πληρωμάτων για την διάσημη πλέον νυχτερινή ειδική που παραδοσιακά κλείνει κάθε TDP. Μετά απο 40 χιλιόμετρα και διαδρομές γύρω από το αρχαίο Κάστρο του Άργους, γνωστό ως Λάρισσα, ο εντυπωσιακός τερματισμός στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Νικητές οι Έλληνες Γεωργοσόπουλος-Παπανικολάου με VW Golf GTi του 1978 μετά από επικές μάχες στο δέκατο του δευτερολέπτου με τους άξιους δεύτερους (μικρότερη από 2 βαθμούς ποινής η διαφορά τους) Δούρο-Χελιώτου με Mini Cooper του 1973 και τρίτους τους Αυστριακούς Mischka-Mischka με Lancia Fulvia 1.6HF Coupe του 1970.

Οι δεύτεροι Δούρος-Χελιώτου με Mini Cooper

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του FOUGARO Art Center με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο να δίνει τα έπαθλα των νικητών.

Η ικανή και έμπειρη ομάδα των διοργανωτών προσπάθησε και κατάφερε και πάλι το καλύτερο για τους συμμετέχοντες και διαφήμισε για μια ακόμη φορά την χώρα μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ της Triskelion στους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αγκάλιασαν το TDP2021, και συγκεκριμένα στους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας, Ανατολικής Μάνης, Σπάρτης, Τρίπολης και Ναυπλίου καθώς και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης στο μεγάλο χορηγό την WURTH HELLAS SA. Πολλά μπράβο σε όλη την ομάδα του Triskelion. Όλοι χρειάστηκε να εργαστούν δίπλα για να υλοποιήσουν έναν διεθνή αγώνα διάρκειας 7 ημερών υπό τις παρούσες συνθήκες.

Πάνω από όλα όμως ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες που εμπιστεύτηκαν την διοργάνωση! Είναι όλοι νικητές σε ένα στοίχημα απέναντι στην μιζέρια και τη κατάθλιψη.

Φωτογραφίες αγώνα: Γιάννης και Μάριος Κουσκούτης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

https://www.triskelion.gr/sites/default/files/TOTAL%20RESULTS%20TdP%202021.pdf

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.