Το Jeep Grand Cherokee τα σπάει! (video)

By  |  0 Comments

Το Jeep Grand Cherokee από το ξεκίνημα της πορείας του αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στα premium SUV, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την πολυτέλεια και τον επιβλητικό χαρακτήρα, με τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες που παραδοσιακά συνοδεύουν τα μοντέλα της μάρκας. Εκτός όμως από αυτά τα χαρακτηριστικά, ο θρύλος του μοντέλου γιγαντώθηκε και από μοναδικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία του από το 1992 μέχρι και σήμερα.

Το Jeep®  Grand Cherokee για σχεδόν τρεις δεκαετίες αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ονόματα στην κατηγορία των premium SUV, με παγκόσμια απήχηση. Σήμερα, με την 5η πλέον γενιά του να βρίσκεται προ των πυλών, απολαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στην αυτοκινητιστική ιστορία χάρη στο ξεχωριστό συνδυασμό πολυτέλειας, ασφάλειας, ισχύος και δυνατότητας κίνησης σε όλα εδάφη. Τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις δημιούργησαν έναν θρύλο των SUV, ο οποίος όμως γιγαντώθηκε πέρα από τους ψυχρούς αριθμούς και από μια σειρά εκδόσεων και ενεργειών που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην πορεία του μοντέλου.   

Η Jeep με τη δημιουργία του Grand Cherokee δεν ήθελε να αφήσει τίποτα στην τύχη. Το μοντέλο θα έπρεπε να θέτει νέα μέτρα σύγκρισης και να είναι το κορυφαίο σε κάθε επίπεδο, ακόμα και στον τρόπο που θα έκανε την εμφάνιση του στο κοινό. Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου του 1992, ένα κόκκινο Grand Cherokee που μόλις είχε βγει από τη γραμμή παραγωγής στην πόλη του Ντιτρόιτ, θα ανέβαινε με άνεση τα σκαλοπάτια της εισόδου της Διεθνούς Έκθεση Αυτοκινήτου της πόλης (North American International Auto Show) και με εμφατικό τρόπο θα έμπαινε στο χώρο σπάζοντας τη γυάλινη κεντρική είσοδο, αφήνοντας άφωνο το κοινό. Η σκηνή έγινε πρωτοσέλιδο και πιθανότατα αποτελεί την εντυπωσιακότερη είσοδο που έκανε ποτέ μοντέλο σε έκθεση αυτοκινήτου

Μπορείτε να δείτε την εντυπωσιακή είσοδο του πρώτου Jeep Grand Cherokee στην NAIAS του Ντιτρόιτ του 1992 στον παρακάτω σύνδεσμο:

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.