Η Giulia GTAm στην κορυφή των προτιμήσεων

By  |  0 Comments
  • Η συλλεκτική Giulia GTAm κατέκτησε τον τίτλο “AUTO BILD SPORTSCAR of the Year 2021”.
  • Η Giulia GTAm αποτελεί το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της μάρκας, ενώ αντλεί την έμπνευση της από ένα από τα πλέον επιτυχημένα αγωνιστικά Ιταλικά αυτοκίνητα.

Η απαράμιλλη Ιταλική σχεδίαση, σε συνδυασμό με την απόλυτη οδηγική αίσθηση και την ισχύ των 540 ίππων του V6 bi-Turbo κινητήρα, κατέκτησαν τους αναγνώστες του AUTO BILD SPORTSCARS, οι οποίοι ανέδειξαν την Giulia GTAm, το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Alfa Romeo, ως το “AUTO BILD SPORTSCAR of the Year 2021”.

Την περσινή χρονιά οι αναγνώστε του Γερμανικού περιοδικού είχαν επιλέξει την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, αλλά αυτή τη χρονιά η συλλεκτική Giulia GTAm δεν άφησε περιθώρια στον ανταγωνισμό, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη διαχρονική εκτίμηση που τρέφουν για την Alfa Romeo οι φίλοι των σπορ αυτοκινήτων στη Γερμανία.

Με την παραγωγή των σύγχρονων Giulia GTA και GTAm να περιορίστηκε στις 500 αριθμημένες μονάδες, το ακρωνύμιο “Gran Turismo Alleggerita” ορίζει μια λαμπρή ιστορία για τη μάρκα, η οποία γιγαντώθηκε χάρη στην Giulia Sprint GTA του 1965, ένα από τα πλέον επιτυχημένα Ιταλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα. Βασιζόμενη στη φιλοσοφία του ένδοξου προγόνου της, η σύγχρονη GTA εφαρμόζει την εκτεταμένη χρήση υπερελαφρών υλικών, ζυγίζοντας έως και 100 κιλά λιγότερο σε σχέση με την ήδη κορυφαία σε αυτό τον τομέα Giulia Quadrifoglio. Παράλληλα, ο αναβαθμισμένος V6 bi-Turbo κινητήρας των 2,9 λίτρων αποδίδει για την περίσταση 540 ίππους, διαθέτοντας την καλύτερη ειδική ισχύ στην κατηγορία με 187ίππους/λίτρο. Σε συνδυασμό με τις επεμβάσεις στην ανάρτηση και στην αεροδυναμική απόδοση που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την Sauber Engineering, η Giulia GTAm προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις, αλλά και μοναδική οδηγική αίσθηση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.