Ποτέ δεν είναι αργά: Με μία Ford Mustang Mach-E στα 87! (video)

By  |  0 Comments

Μετά από μία ολόκληρη ζωή συμβίωσης με βενζινοκίνητα μοντέλα, ο 87-χρονος Pedro García αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά να αγκαλιάσεις το μέλλον και τολμώντας να μεταβεί στην ηλεκτροκίνηση επέλεξε την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E.

Ο Pedro υπήρξε ιδιοκτήτης πολλών αυτοκινήτων Ford όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας αναπτύξει στενή σχέση με την ομάδα του τοπικού Εμπόρου της Denia, Auto Christian, στο Alicante της Ισπανίας. Αυτοί φρόντισαν να είναι ένας από τους πρώτους που θα έβλεπαν μία Mustang Mach-E, και όταν ο ίδιος γοητεύτηκε από το στυλ της, φρόντισαν να είναι από τους πρώτους αγοραστές του μοντέλου. Από τότε, η ομάδα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Pedro βοηθώντας τον να μάθει και να προσαρμοστεί στο νέο του αυτοκίνητο. Όχι ότι χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια.

Μπορεί κάποιοι να πίστευαν ότι η μετάβαση σε ένα υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα ήταν δύσκολη για την ηλικία του, όμως ο Miguel Estrela, πωλητής της Auto Christian, επισημαίνει πόσο καλά ο Pedro έμαθε να διαχειρίζεται στην Mach-E. Γνωρίζει νεώτερους σε ηλικία οδηγούς οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκουν την ιδέα της αλλαγής στην ηλεκτροκίνηση τρομακτική αλλά, όπως σύμφωνα με τις δηλώσεις του Pedro, παρά το ότι μία ολόκληρη ζωή είχε συνηθίσει να οδηγεί βενζινοκίνητα μοντέλα, η αλλαγή ήταν ευκολότερη από όσο μπορούσε κάποιος φανταστεί.

Η φόρτιση, ειδικότερα, ήταν κάτι στο οποίο ο Pedro συνήθισε γρήγορα. Με ένα wall box εγκατεστημένο στο σπίτι του, απλά το φορτίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί ξυπνά με ένα πλήρως φορτισμένο αυτοκίνητο. Η αθόρυβη λειτουργία και η ευκολία χρήσης που χαρακτηρίζει την  Mustang Mach-E – κυρίως κατά την οδήγηση με ένα πεντάλ – του επιτρέπουν να ταξιδεύει σε μέρη όπου δεν είχε καταφέρει να πάει μέσα σε πενήντα χρόνια, απλά και μόνο επειδή μπορεί. Και το καλύτερο απ’ όλα σύμφωνα με τον Pedro; Δεν χρειάζεται πλέον να σταματά σε πρατήρια ανεφοδιασμού, ούτε να κάνει στάση για επαναφόρτιση χάρη στην αυτονομία της Mustang Mach-E.

Οι άνθρωποι μπορεί να φοβούνται την αλλαγή, αλλά ο Pedro αποδεικνύει ότι ακόμα και στην ηλικία του, η προσαρμογή στο μέλλον μπορεί να είναι ευκολότερη, και πιο απολαυστική από το προσδοκώμενο. 

Σχόλια

«Δεν μπορείς να πηγαίνεις ενάντια στο μέλλον. Πρέπει να πηγαίνεις μπροστά από το μέλλον. Αυτό το αυτοκίνητο είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος.»

Pedro García, Ιδιοκτήτης Mustang MachE

«Εκείνο που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι δεν χρειάζεται να πας σε σταθμό ανεφοδιασμού. Μου εγκατέστησαν ένα wall box, και το φορτίζω εκεί και τελειώνει η ιστορία.»

Pedro García, Ιδιοκτήτης Mustang Mach-E

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.