Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής στους Αθλητές των Special Olympics Hellas

By  |  0 Comments

Το «StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική Ασφάλεια» πραγματοποιεί Σεμινάριο Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας στους Αθλητές των Special Olympics Hellas, με τη χορηγία της Toyota Ελλάς.

Το «StAr, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική Ασφάλεια» με την ευγενική χορηγία της Toyota Ελλάς πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, Σεμινάριο Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειαςγια τους αθλητές που συμμετέχουν στα Special Olympics Hellas.

Οι 30 αθλητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία μέσα από μια εκπαιδευτική και ταυτόχρονα βιωματική εμπειρία να ενημερωθούν για τους κανόνες κυκλοφορίας πεζών και ποδηλατών. Το Σεμινάριο Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειαςσχεδιάστηκε από την Χριστίνα Σταθάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος, και από επιστημονικούς συνεργάτες του Ιδρύματος, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευρείας συνεργασίας των Special Olympics και της Toyota και ήταν ειδικά προσαρμοσμένο, ώστε να καλύψει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αθλητών.

Επιπλέον, οι αθλητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ολυμπιακού Μουσείου και είδαν από κοντά την έκθεση μέσα από τα φυσικά, ψηφιακά και διαδραστικά εκθέματα που εξιστορούν την πορεία του Ολυμπιακού Κινήματος, από την αρχαιότητα μέχρι τις σύγχρονες οργανώσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή ενίσχυσε το πολύπλευρο έργο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Special Olympics Hellas, ο οποίος, εδώ και 33 χρόνια, υλοποιεί πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα για άτομα με νοητική αναπηρία σε όλη την Ελλάδα. Προγράμματα που αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειές τους, συμβάλλουν στη σωματική, νοητική και κοινωνική τους ανάπτυξη και περνούν ένα ισχυρό μήνυμα σεβασμού, αποδοχής, αλληλεγγύης και ένταξης, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

«Είναι πάντα χαρά μας, στο StAr Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική Ασφάλεια, να κάνουμε μια εκδήλωση εκπαίδευσης ή ευαισθητοποίησης γύρω από την Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή. Η Οδική Ασφάλεια μας αφορά όλους και τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα», είπε η Χριστίνα Σταθάκη,  Πρόεδρος του Ιδρύματος. Και πρόσθεσε: «Ειδικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για το οποίο εργάστηκαν αρκετοί επιστημονικοί συνεργάτες μας, ήταν πολύ διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα, αφού έπρεπε να προσαρμοστεί στις ανάγκες των 30 ενηλίκων αθλητών, οι οποίοιέχουν νοητική αναπηρία. Φυσικά η βοήθεια των υπευθύνων των Special Olympics ήταν σημαντική και μαζί καταφέραμε να οργανώσουμε μια διδακτική εκδήλωση, στην οποία η αθλητές ενημερώθηκαν για τους κανόνες κυκλοφορίας πεζών και ποδηλατών, με τρόπο ευχάριστο που διατηρούσε το ενδιαφέρον και την προσοχή τους».

H Toyota Ελλάς για μια ακόμα φορά, υποστήριξε δυναμικά και αυτή τη δράση του Ιδρύματος Αρη Σταθάκη και των Special Olympics Hellas. Η πρωτοποριακή παγκόσμια φιλοσοφία της μάρκας, υλοποιείται, μεταξύ άλλων και μέσα από το κοινωνικό έργο που προφέρει το Ίδρυμα, αφού η ΤΟΥΟΤΑ θεωρεί πως η μετακίνηση είναι το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα για τον καθένα μας.   Μέσα από αυτή τη φιλοσοφία η ΤΟΥΟΤΑ σε παγκόσμιο επίπεδο υλοποιεί λύσεις, καθορίζοντας πάντα την μετακίνηση, ως τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα και με απόλυτη ασφάλεια.  Παράλληλα, θεωρεί πως έχει ήδη έρθει η στιγμή να μοιραστεί το όραμα αυτό, διαθέτοντας σύγχρονα προϊόντα με καινοτόμες τεχνολογίες που χαρίζουν ‘’ασφαλή μετακίνηση για όλους’’.

Το «StAR, Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική ασφάλεια» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προσφέρει δωρεάν ενημέρωση, διοργανώνει εκδηλώσεις και κάνει μαθήματα Κυκλοφοριακής αγωγής. Είναι η συνέχεια που ο Άρης Σταθάκης επέλεξε για να συνεχίσει την κοινωνική του προσφορά και δραστηριοποιείται επίσημα από το 2015. Το Ίδρυμα συνεχίζει το έργο της ζωής του ανθρώπου, του οποίου το όνομα είναι σχεδόν συνώνυμο με την Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για τα Special Olympics Hellas:

Τα Special OIympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, το οποίο εδώ και πάνω από μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού.

Τα Special Olympics Hellas, εδώ και 33 χρόνια, υλοποιούν πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.