Ενημέρωση από τον ΣΟΑΑ

By  |  0 Comments

Εν αναμονή της έναρξης της αγωνιστικής δραστηριότητας για το 2022, ο Σ.Ο.Α.Α. θα ήθελε να ενημερώσει τους οδηγούς, τα Σωματεία και όλους τους ενδιαφερόμενους πως μέσω της παρουσίας των εκπροσώπων του στα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας, (Δ.Σ. Ο.Μ.Α.Ε. και ΕΠ.Α.) έχει ήδη προχωρήσει σε προτάσεις για την ανάπτυξη του Ελληνικού Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο πλαίσιο που ορίζει το καταστατικό του και κυρίως στο πλαίσιο που έχει θέσει η Διοίκηση του Σ.Ο.Α.Α. με το σχέδιο ανάπτυξης που διεκδικεί από τον Απρίλιο του 2018.

Το νυν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, πιστό στις Αρχές του και στα Σημεία Προόδου, Αλλαγής και Εξυγίανσης των διοργανώσεων όλων των τύπων στη χώρα μας, προχώρησε σε εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις και για το 2022 όπου αυτό κατέστη αναγκαίο, με γνώμονα πάντα το ευρύτερο συμφέρον των οδηγών σε όλες τις μορφές του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Παρεμβάσεις, σε πρώτη φάση, ενόψει αλλαγών που αφορούσαν το θέμα αύξησης των παραβόλων συμμετοχής και έκδοσης αγωνιστικής άδειας, την επιβολή αλλαγής κατηγορίας σε πολλά αυτοκίνητα της Ομάδας Ε αλλά και την απαγόρευση της χρήσης των θερμαντικών κουβερτών, στους αγώνες Αναβάσεων.

Σχετικά με τα ανωτέρω καλούμε την Ομοσπονδία να μην προβεί σε τεράστιες αυξήσεις αλλά να εφαρμόσει τις γραπτές εισηγήσεις μας για μη αύξηση των παραβόλων ή σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε αύξηση να είναι μικρή αύξηση τόσο στα παράβολα συμμετοχής όσο και έκδοσης αγωνιστικής άδειας (της τάξης των 10-20€ maximum). Ο Σ.Ο.Α.Α. έκανε ξεκάθαρο στην Αρχή του Σπορ, ότι οποιαδήποτε άλλη αύξηση μας βρίσκει όλους αντίθετους αφού προϋπόθεση για οποιαδήποτε τέτοια εισήγηση από πλευράς τους, προϋποθέτει ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη μελέτη η οποία θα αποδεικνύει πρώτα από όλα την απόλυτη αναγκαιότητα τέτοιου μέτρου αλλά και την 100% ανταποδοτικότητα που θα έχει τέτοια αύξηση, πρωτίστως σε θέματα ασφάλειας και ποιότητας των Ελληνικών Αγώνων. Να εφαρμόσει επίσης τις επισημάνσεις μας προκειμένου να μην δημιουργηθούν «κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή» αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των αυτοκινήτων της Κατηγορίας Ε.

 Τέλος όσον αφορά το θέμα της χρήσης των θερμαντικών κουβερτών για τα ελαστικά, που αρχικώς η ΕΠΑ είχε αποφασίσει να απαγορεύσει άμεσα και για το πρωτάθλημα του 2022, επαναλαμβάνουμε την θέση μας για την μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, όχι μόνο για το 2022, όπως τελικώς εισηγήθηκε η ΕΠ.Α. εισακούγοντας την παρέμβασή μας, αλλά σε κάθε περίπτωση, μέχρι να δημιουργηθούν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις, ώστε ένα τέτοιο μέτρο να δύναται να εφαρμοστεί με ασφάλεια.

Επίσης στην πρόσφατη επιστολή μας, προσκαλέσαμε αμελλητί την Ομοσπονδία σε συνεργασία με την ΕΠ.Α. να ενισχύσει δεόντως και με τα απαραίτητα μέσα όλα τα Σωματεία, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Ελληνικών αγώνων. Εκτός του γεγονότος ότι είναι απολύτως απαραίτητο, είναι και κάτι που δικαιωματικά απαιτείται να προσφερθεί σε όλα τα Σωματεία χωρίς διακρίσεις, για το συμφέρον, την ασφάλεια και την ποιότητα όλου του Σπορ, αφού τα Σωματεία που διοργανώνουν αγώνες, είναι αυτά που είναι στην πρώτη γραμμή διαχειριζόμενα όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που ταλανίζουν τους Aγώνες στη χώρα μας.

Ευχόμαστε τα πρωταθλήματα του 2022 να είναι επιτυχημένα οργανωτικά και αγωνιστικά και να συμβάλουν στην τόνωση του ενδιαφέροντος τόσο από πλευράς συμμετεχόντων, όσο και από πλευράς θεατών.      

Εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ. του Σ.Ο.Α.Α.!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

       Ο Πρόεδρος

Μάριος Ηλιόπουλος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.