Η εκκίνηση της νέας εποχής (video)

By  |  0 Comments
  • Μια νέα εποχή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) της FIA ξεκίνησε χτες με έναν από τους πιο εμβληματικούς αγώνες της διοργάνωσης, το Rallye Monte-Carlo.
  • Ο εναρκτήριος γύρος της σεζόν 2022 σηματοδοτεί το ανταγωνιστικό ντεμπούτο των ολοκαίνουριων υβριδικών αυτοκινήτων Rally1, με τη Hyundai Motorsport να στοχεύει σε ένα δυνατό ξεκίνημα την ένατη χρονιά της στο πρωτάθλημα
  • Τρία πληρώματα θα είναι στο τιμόνι των αυτοκινήτων Hyundai i20 N Rally1: Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (#11), Ott Tänak/Martin Järveoja (#8) και Oliver Solberg/Elliott Edmondson (#2)

Το πρώτο κεφάλαιο μιας νέας πρόκλησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) ξεκινά στο Rallye Monte-Carlo , με τη Hyundai Motorsport να εστιάζει σε μια γρήγορη εκκίνηση του Rally1 στην υβριδική εποχή.

Η μάχη για τη νίκη με το νέο Hyundai i20 N Rally1 θα είναι συνεχής και χαρακτηρίζεται από έναν συνδυασμό νεότητας και εμπειρίας, καθώς η ομάδα με έδρα το Alzenau στοχεύει σε μια ανανεωμένη πρόκληση για τον τίτλο των κατασκευαστών το 2022.

Αγωνιζόμενοι μαζί με τα καθιερωμένα πληρώματα των Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe και Ott Tänak/Martin Järveoja θα είναι το νεότερο πλήρωμα στην ιστορία της Hyundai Motorsport : ο 20χρονος Σουηδός Oliver Solberg και ο 27χρονος συνοδηγός του Elliott Edmondson.

Λόγω των συνεχώς μεταβαλλόμενων συνθηκών – που μπορεί να περιλαμβάνει ένα μείγμα ασφάλτου, χιονιού και πάγου σε ένα μόνο στάδιο – το Rallye Monte-Carlo είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς και απρόβλεπτους αγώνες του WRC. Το 2022 θα έχουμε ένα νέο service park στο Μονακό αντί για το Gap, το οποίο ήταν η βάση της διοργάνωσης από το 2014. Υπάρχουν επίσης αλλαγές και για τα πληρώματα, με σχεδόν το 95% της διαδρομής να έχει τροποποιηθεί σχετικά με το 2021.

Το Rallye Monte-Carlo ξεκίνησε την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου με μια τελετή έναρξης στην εμβληματική πλατεία του Καζίνο, προτού τα πληρώματα ξεκινήσουν με δύο βραδινές διαδρομές. Η Παρασκευή θα ωθήσει τα ολοκαίνουρια αυτοκίνητα Rally1 στο όριο, με την ημερήσια διαδρομή να αποτελείται από έξι γύρους χωρίς μεσημεριανή διαδρομή. Αντίθετα, θα υπάρχει μόνο μία ευκαιρία αλλαγής ελαστικών στις σχεδόν 100 χιλιομέτρων ορεινές διαδρομές. Το Σάββατο περιλαμβάνει πέντε ακόμη απαιτητικές δοκιμές που καλύπτουν μια αγωνιστική απόσταση 92,46 χιλιομέτρων. Όπως και την Παρασκευή, η τελευταία ημέρα της διοργάνωσης δεν έχει service, καθώς τα πληρώματα θα αντιμετωπίσουν τέσσερεις ακόμη διαδρομές στις Άλπεις που θα καθορίσουν την τελική κατάταξη.

Οι προετοιμασίες της Hyundai Motorsport για τον 90ο αγώνα του Rallye Monte-Carlo ξεκίνησαν στις αρχές Δεκεμβρίου, με τα πληρώματά της να δοκιμάζουν το νέο Hyundai i20 N Rally1 στις χειμωνιάτικες συνθήκες των γαλλικών Άλπεων. Η ομάδα πραγματοποίησε την τελευταία της δοκιμή πριν από τη διοργάνωση την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Gap, δίνοντας στους οδηγούς και τους μηχανικούς την ευκαιρία να τελειοποιήσουν το στήσιμο του αυτοκινήτου πριν κατευθυνθούν στη γραμμή εκκίνησης για την έναρξη της σεζόν.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι βλέποντας το ντεμπούτο των νέων υβριδικών αυτοκινήτων Rally1. Αυτό θα είναι το αποκορύφωμα μιας εντατικής περιόδου τεχνικής ανάπτυξης από ολόκληρη την ομάδα μας. Το νέο μας αυτοκίνητο έχει υποβληθεί σε έντονες δοκιμές για να μας προετοιμάσει για το Monte Carlo, ο οποίος θα είναι ένας δύσκολος αγώνας για όλους τους οδηγούς.» δήλωσε ο κ. Julien Moncet, Deputy Team Director. «Για τη Hyundai Motorsport, ο μακροπρόθεσμος στόχος μας φέτος είναι να κατακτήσουμε τους τίτλους του WRC. Ξέρουμε ότι για να πετύχουμε θα ήταν μεγάλο πλεονέκτημα να εξασφαλίσουμε ένα δυνατό αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο. Ως ομάδα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεκινήσουμε θετικά το 2022 με τα τρία πληρώματά μας».

Σημειώσεις πληρώματος: Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (#11 Hyundai i20 N Rally1)

• Οι Βέλγοι ανέβηκαν στο βάθρο στο ντεμπούτο τους στο Ράλι Μόντε Κάρλο το 2021

• Ο Neuville κέρδισε την πρώτη νίκη της ομάδας στη διοργάνωση το 2020

«Ο κύριος στόχος μας στο Μόντε Κάρλο είναι να τελειώσουμε και να αποκτήσουμε εμπειρία στο αυτοκίνητο. Αναμένοντας ένα συνδυασμό συνθηκών που θα περιλαμβάνει στεγνό και γεμάτο χιόνι οδόστρωμα. Εξαιτίας αυτού, είναι πολύ δύσκολο να έχεις την τέλεια επιλογή ελαστικού για όλες τις συνθήκες, οπότε όλα είναι θέμα συμβιβασμού το επόμενο Σαββατοκύριακο – ο οδηγός που θα το κάνει καλύτερα θα είναι ο πιο ανταγωνιστικός», λέει ο Neuville. «Η επιλογή των ελαστικών δεν είναι τόσο εύκολη γιατί πρέπει να συγκεντρώσεις πολλές πληροφορίες, να εμπιστευτείς τον εαυτό σου και να δεσμευτείς. Θα είναι μια πρόκληση, αλλά μου αρέσει να οδηγώ σε αυτές τις συνθήκες, οπότε θα είναι συναρπαστικό».

Σημειώσεις πληρώματος: Ott Tänak/Martin Järveoja (#8 Hyundai i20 N Rally1)

• Το πλήρωμα της Εσθονίας ξεκινά την 3η σεζόν με τη Hyundai Motorsport

• Οι Εσθονοί έχουν διεκδικήσει στο παρελθόν ένα hat-trick βάθρων στο Πριγκιπάτο

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να αγωνιστούμε στο ράλι του Μόντε Κάρλο χωρίς σημαντικά προβλήματα και να διατηρήσουμε το αυτοκίνητο στον αγώνα, ώστε να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία – αυτή θα είναι η προτεραιότητα. Το Rallye Monte-Carlo δεν αφορά τόσο τις καθαρές επιδόσεις. Έχει να κάνει με την αξιοπιστία και τις αποφάσεις που παίρνεις» δήλωσε ο Tänak. «Φυσικά, θέλουμε να τερματίσουμε και να κερδίσουμε πολλούς βαθμούς για το πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο. Η πρώτη διαδρομή τη νύχτα με το νέο αυτοκίνητο θα είναι σίγουρα μια περιπέτεια».

Σημειώσεις πληρώματος: Oliver Solberg/Elliott Edmondson (#2 Hyundai i20 N Rally1)

• Ο Solberg ξεκινά την πρώτη σεζόν ως εργοστασιακός οδηγός της Hyundai Motorsport στο WRC

• Ο Έντμοντσον να συνοδεύει τον Σουηδό στη θέση του συνοδηγού

«Η έναρξη του πρώτου μου αγώνα WRC στο Μόντε Κάρλο θα είναι πολύ συναρπαστική. Νομίζω ότι έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες για τον αγώνα – το πιο σημαντικό μέρος για εμάς είναι απλώς να τερματίσουμε και να βοηθήσουμε την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο» δήλωσε ο Solberg. «Το Rallye Monte-Carlo είναι μια διοργάνωση όπου όλα μπορούν να συμβούν. Μια διαδρομή μπορεί να ξεκινήσει με χιόνι και να τελειώσει με άσφαλτο, επομένως είναι ένας πολύ ενδιαφέρον και απρόβλεπτος τρόπος να ξεκινήσεις τη σεζόν με τα νέα αυτοκίνητα, αλλά είναι επίσης πολύ συναρπαστικός. Ξέρω ότι θα μου πάρει λίγο χρόνο για να βρω τα πατήματά μου, αλλά έχω τους καλύτερους ανθρώπους στην ομάδα για να μάθω».

Με μια ματιά

• Το Rallye Monte-Carlo άρχισε την Πέμπτη 20/1 με μια τελετή έναρξης στο Μονακό και ακολουθούν δύο νυχτερινές διαδρομές : Luceram / Lantosque (15,20 χιλιόμετρα) και La Bollène-Vésubie / Moulinet (23,25 χιλιόμετρα).

• Το πρόγραμμα της Παρασκευής αποτελείται από δύο διαδρομές Roure / Bevil (18,33 χιλιόμετρα), Guillaumes / Péone / Valberg (13,49 χιλιόμετρα) και Val-de-Chalvagne / Entrevaux (17,11 χιλιόμετρα) με μόνο μια αλλαγή ελαστικών μεταξύ των πρωινών και απογευματινών γύρων.

• Το Σάββατο ξεκινά με τη διαδρομή Le Fugeret / Thorame-Haute (16,80 χιλιόμετρα) και θα ακολουθήσουν οι διαδρομές του Saint-Jeannet / Malijai (17,04 χιλιόμετρα) και του Saint-Geniez / Thoard (20,79 χιλιόμετρα).

• Η Κυριακή περιλαμβάνει δύο γύρους : La Penne / Collongues (19,37 χιλιόμετρα) και Briançonnet / Entrevaux (14,26 χιλιόμετρα). Το δεύτερο πέρασμα του τελευταίου θα είναι και η Power Stage του ράλι.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.