Πρωτιά και δεσμεύσεις της Toyota

By  |  0 Comments

Το  2021 ήταν αναμφισβήτητα μια ακόμα χρονιά γεμάτη προκλήσεις και πρωτόγνωρες καταστάσεις για την παγκόσμια κοινότητα, κυρίως σε θέματα υγείας και ασφάλειας και, φυσικά, σε ένα συνεχή αγώνα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.   Όλη αυτή η κατάσταση δεν θα μπορούσε να αφήσει αλώβητη και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αφού, μεταξύ άλλων, σοβαρά προβλήματα προέκυψαν στην εφοδιαστική αλυσίδα, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στις παραδόσεις νέων αυτοκινήτων προς τους καταναλωτές.

Στο περιβάλλον αυτό, η Toyota κατάφερε να βρεθεί και πάλι στην 1η θέση πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ στην χώρα μας η μάρκα κατέκτησε για συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση στην προτίμηση του Έλληνα καταναλωτή, με συνολικές ταξινομήσεις 14.559 οχημάτων.

Αναλυτικότερα, σε ότι αφορά την Ελληνική αγορά αυτοκινήτου και παρά τα θέματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας Covid-19, η αγορά κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 27% αγγίζοντας τις 112.000 μονάδες έναντι των 87.840 της προηγούμενης χρονιάς.

Η Toyota αναδείχθηκε στη κορυφή των επιβατικών με 13.164 ταξινομήσεις, που αντιστοιχεί στο 13,0% της αγοράς, ενώ στα επαγγελματικά σημείωσε 1.395 ταξινομήσεις, που αντιστοιχεί στο 13,4% της αγοράς.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς Αριστείδης Αραβανής, με βάση τα αποτελέσματα μιας ακόμα επιτυχημένης χρονιάς, δήλωσε:

Αριστείδης Αραβανής

Η εταιρεία μας θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πελατών της, των εργαζομένων της, αλλά και των συνεργατών της, ανταποκρίθηκε με επάρκεια στις προκλήσεις και τη χρονιά του 2021.  Οι επιδόσεις της ΤΟΥΟΤΑ, απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τις προτεραιότητές μας, τοποθέτησαν την μάρκα για μία ακόμη χρονιά στη κορυφή της Ελληνικής αγοράς με το υψηλότερο μερίδιο όλων, της τάξης του 13,1% (+0.3 π.μ. έναντι του 2020).

Ευχαριστούμε θερμά τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη τους και τους διαβεβαιώνουμε πως η εμπειρία στην εξυπηρέτηση των πελατών μας, παραμένει στο επίκεντρο όλων μας στην TOYOTA Ελλάς.    Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του καταναλωτή μέσα από τα πλεονεκτήματα της κορυφαίας μας μάρκας, όπως ποιότητα, ασφάλεια και σχέση αξίας-τιμής, αλλά κυρίως την διάθεση της εξηλεκτρισμένης γκάμας των προϊόντων μας, που ήταν και η βασική επιλογή των αγοραστών μας το 2021 -σε ποσοστό 80%.

Αναγνωρίζουμε, επίσης, τον υψηλό βαθμό δέσμευσης, τόσο του Δικτύου των Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων ΤΟΥΟΤΑ σε όλη την Ελλάδα, όσο και των Στελεχών της Toyota Eλλάς για την προσήλωση και ανθεκτικότητά τους στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και αυτή τη  χρονιά που πέρασε, αφού αντιμετώπισαν κάθε κατάσταση με απόλυτη ασφάλεια και ιδιαίτερη δυναμική, προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή.

Για το 2022, η μάρκα συνεχίζει την στρατηγική «beyond zero», προχωρώντας πέρα από το ‘’μηδέν’’, όχι μόνο σε εκπομπές ρύπων, αλλά σε μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική προσέγγιση, που εστιάζει μεταξύ άλλων σε ανακυκλωμένα υλικά στην δομή των οχημάτων, προγράμματα ανακατασκευής και ανακύκλωσης μπαταριών και συλλογή ηλιακής ενέργειας.

Παράλληλα, τα νέα προϊόντα μας, εμπλουτίζονται ακόμα περισσότερο με την 5η γενιά πλήρους υβριδικής τεχνολογίας, αλλά και το αμιγώς ηλεκτρικό bZ4X στην κατηγορία D-SUV, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει ένα ακόμα μοντέλο της ΤΟΥΟΤΑ στο ταξίδι «beyond zero» της μάρκας.   

Αναμφισβήτητα, επιβάτες σ’ αυτό το ταξίδι είναι οι πελάτες μας, αφού τόσο η Toyota Ελλάς όσο και το Δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων μας, είμαστε έτοιμοι και τη φετινή χρονιά, να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά και πέρα από κάθε προσδοκία των πελατών μας -«beyond customers’ expectations».

Παράλληλα με την κατάκτηση συνολικά της πρώτης θέσης, τα επί μέρους μοντέλα μας πρωταγωνίστησαν  στις κορυφαίες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες!

Συγκεκριμένα τα μοντέλα της Toyota που βρέθηκαν στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας τους, ήταν:

Το Aygo  με 2.473 ταξινομήσεις, που αντιστοιχούν σε μερίδιο της τάξεως του 22,0% στην κατηγορία Α (1η θέση σε πωλήσεις)

Το Yaris με 4.747 ταξινομήσεις, που αντιστοιχούν σε μερίδιο της τάξεως του 17,8% στην κατηγορία Β (1η θέση σε πωλήσεις)

Το Corolla με 2.118 ταξινομήσεις, κατακτώντας επάξια την 1η θέση στην κατηγορία C

Το  C-HR, με 2.934 ταξινομήσεις, κατακτώντας επάξια την 1η θέση στην κατηγορία C_SUV

Το  RAV4, με 444 ταξινομήσεις, κατακτώντας επάξια την 3η θέση στην κατηγορία DSUV

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.