Τα Audi Q3 και Q8 στην πρώτη θέση

By  |  0 Comments
  • Τα Audi Q3 και Q8 βρέθηκαν στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ελλάδα το 2021, στα premium SUV και luxury SUV αντίστοιχα
  • Με 3.545 πωλήσεις στην Ελλάδα το 2021, η Audi παρουσίασε αύξηση 31,4% στη χώρα μας την περασμένη χρονιά, μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη
  • Το 2021 η Audi βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων λιανικής στην Ελλάδα, ανάμεσα στις premium μάρκες
  • Σχεδόν ένα στα τέσσερα luxury SUV που ταξινομήθηκαν το 2021 στην Ελλάδα ήταν Audi Q8

Το 2021 ήταν μία πολύ εντυπωσιακή χρονιά για την Audi στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή που σε παγκόσμιο επίπεδο το προηγούμενο δωδεκάμηνο κρίνεται επιτυχημένο για τη μάρκα με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια, αφού κατάφερε να διατηρήσει τις πωλήσεις της στα επίπεδα του 2020 παρά τις δυσχέρειες στην παραγωγή λόγω της έλλειψης ημιαγωγών, στην ελληνική αγορά η Audi ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι συνολικές πωλήσεις 3.545 αυτοκινήτων στην Ελλάδα αντιστοιχούν σε αύξηση 31,4% σε σχέση με το 2020, με την Audi να καταγράφει στη χώρα μας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης σε όλη την Ευρώπη! Ταυτόχρονα, η μάρκα κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ελλάδα ανάμεσα στις premium μάρκες στις λιανικές πωλήσεις, που αποτελεί μία σαφή ένδειξη της προτίμησης του αγοραστικού κοινού.

Ανάμεσα στα μοντέλα της Audi, ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν την περασμένη χρονιά η παρουσία των Q3 και Q8 στην Ελλάδα. To Q3, με 1.490 αυτοκίνητα ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις premium SUV στη χώρα μας. Στην επιτυχία του μεγάλη ήταν η συμβολή και της plug-in υβριδικής έκδοσης, που αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής τόσο ανάμεσα στους ιδιώτες όσο και ως εταιρικό αυτοκίνητο, καθώς ο κάτοχός της απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής φόρου χρήσης.

Το Q8, με 19 ταξινομήσεις στην Ελλάδα το 2021, αναδείχθηκε στην κορυφαία επιλογή στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των luxury SUV, μία κατηγορία όπου οι οικονομικοί περιορισμοί δεν είναι έντονοι, με τους καταναλωτές να επιλέγουν ό,τι καλύτερο σε τεχνολογία, design, πολυτέλεια. Είναι χαρακτηριστικό ό,τι σχεδόν ένα στα τέσσερα luxury SUV που πουλήθηκαν πέρσι στην Ελλάδα, ήταν Audi Q8.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.