Τα Γαλλικά αυτοκίνητα στη Μαρίνα Ζέα (video)

By  |  0 Comments

Με επιτυχία διοργανώθηκε από την λέσχη ΟΡΚΑ και τον Δήμο Πειραιά στατική εκδήλωση με την συμμετοχή περίπου 60 κλασσικών αυτοκινήτων. Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Σταμάτη.

Αν και η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα γαλλικά αυτοκίνητα, έδωσαν το παρών και αυτοκίνητα κατασκευασμένα σε άλλες χώρες.

Η 12η συνάντηση Γαλλικών και άλλων Ιστορικών Οχημάτων φιλοξενήθηκε φέτος στον Πειραιά, με την έκθεση δεκάδων συλλεκτικών μοντέλων, κατασκευής από το 1935 μέχρι και το 1992, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, δίπλα στη θάλασσα.

Η τοποθεσία στο κεντρικό σημείο του περιπάτου στον λιμένα Ζέας (Πασαλιμάνι) σε συνδυασμό με τον καλό καιρό βοήθησε στην τεράστια επισκεψιμότητα.

Την έκθεση διοργάνωσε η Οργάνωση Εκδηλώσεων Κλασικού Αυτοκινήτου (ΟΡ.Κ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας και τέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Destination Piraeus, σε μια ακόμα δράση προβολής και εξωστρέφειας της πόλης.

Το παρών στη 12η Συνάντηση της ΟΡΚΑ έδωσαν μερικά από τα αντιπροσωπευτικά μοντέλα της γαλλικής αυτοκινητιστικής κουλτούρας όπως η Citroen Traction Avant, η Citroen DS, το Citroen 2CV, το Renault 4L, το Citroen Ami 8 και το Peugeot 404. Να τονίσουμε εδώ ότι το κλασικό όχημα είναι πλέον προϊόν πολιτιστικής κληρονομιάς με απόφαση της Unesco και η λέσχη ΟΡ.Κ.Α που μετρά σχεδόν 25 χρόνια ζωής, έχει σαν σκοπό την ανάδειξη των ιστορικών οχημάτων.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Εκδηλώσεων Κλασικού Αυτοκινήτου (ΟΡ.Κ.Α.) Τίμος Τσοκανής, δήλωσε:

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τα μέλη και τους φίλους της λέσχης μας, στη 12η συνάντηση Γαλλικών και άλλων ιστορικών οχημάτων στο Πασαλιμάνι. Οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά σπάνια γαλλικά αλλά και από όλο τον κόσμο, αυτοκίνητα, σε ένα όμορφο περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα, που μας παραχώρησε ευγενικά ο Δήμος του Πειραιά. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 60 και η προσέλευση των επισκεπτών ήταν πολύ μεγάλη. Οι μεγαλύτεροι νοστάλγησαν τα αυτοκίνητα της νεότητάς τους και οι νεότεροι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το Ιστορικό Αυτοκίνητο. Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εκδήλωση της λέσχης μας, που θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες. Ως πρόεδρος ευχαριστώ τα μέλη του ΔΣ της λέσχης και τους χορηγούς μας, που ο καθένας με τον τρόπο του βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η όμορφη εκδήλωση!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα αυτοκίνητα παρέμειναν από τις 10.00′ έως τις 3.00′ περίπου. Η λέσχη ΟΡΚΑ, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Δήμο Πειραιά, την οποία παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης Αντριάνα Ζαρακέλη (φωτό αριστερά)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η δραστήρια Λέσχη, καλεί τα μέλη της (ταμειακώς ενεργά) στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση – ετήσιος οικονομικός απολογισμός – ετήσιος οικονομικός προϋπολογισμούς. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. Στις 14/3/2022 και ώρα 6:00μμ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.