Ένα Πρωτάθλημα πολύ EVO!

By  |  0 Comments

Αυλαία του Πανελληνίου Κυπέλλου Karting 2022 την ερχόμενη Κυριακή, 20 Μαρτίου στην πίστα καρτ των Αφιδνών!

Η κατηγορία Junior, τα παιδιά ηλικίας 13-15 ετών που από μικροί οδηγοί γίνονται πιλότοι, θα συμμετέχουν στον αγώνα όπως και στο αγώνα Πανελλήνιου Κυπέλλου που προηγήθηκε, με κινητήρες Rotax Max EVO. Έτσι δίνετε η σωστή γραμμική μεταπήδηση από τους 10-12 ίππους της Μini στην κατηγορία Junior των 22-24. Το σημαντικό είναι πως οι κινητήρες Rotax (Σφραγισμένοι από την ελληνική αντιπροσωπεία Rotax Hellas) είναι εγγυημένα ίσης απόδοσης! Το πρώτο ”δείγμα” της νέας Προκήρυξης στον αγώνα του Πανελληνίου Κυπέλλου, ήταν εντυπωσιακό. Οι ”μάχες” μεταξύ των οδηγών ήταν ανεπανάληπτες! Όποτε έχουμε την Κυριακή την πρόγευση από το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αφού πέραν του πρώτου γύρου, θα ακολουθήσουν ακόμα τρείς για να αναδειχτούν οι Πρωταθλητές! 

Η έντονη αγωνιστική τους εμπειρία, το ταλέντο τους και η ”δίψα” τους για διάκριση είναι στοιχεία που… σας καλούν: Mη  χάσετε αυτόν τον αγώνα, το θέαμα θα είναι μοναδικό!
Στην κατηγορία Junior MAX, στον πρώτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, συμμετέχουν:

Ο Μανώλης Λιουδάκης γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 2008 και είναι μαθητής της Β Γυμνασίου. Στην πρεμιέρα των φετινών θεσμών, στο Πανελλήνιο Κύπελλο ήταν δεύτερος φιναλίστ του τίτλου!  Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα εξελιχθεί μέσα στο ’22, σε τέσσερις αγωνιστικές συναντήσεις αποτελεί για τον νεαρό οδηγό στόχο κορυφαίας διάκρισης. Με το νέο καρτ Lando Norris και την υποστήριξη της ομάδας του Speed Force ο συνδυασμός (Οδηγού-ομάδας) θα είναι εκ των φετινών πρωταγωνιστών.


Μαθητής της Β Γυμνασίου, ο Χριστόφορος Μπέζας και ”μαθητής” μόλις λίγων ημερών του coach Σταμάτη Κατσίμη στην ομάδα DR Rotax Racing όπου στην πρώτη τους συνεργασία, στο Πανελλήνιο Κύπελλο ο οδηγός ανέβηκε στο βάθρο! Η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του νεαρού οδηγού αποτελεί πρόκληση για μία ακόμα σπουδαία διάκριση, αφού στις προπονήσεις-δοκιμές η συνεχής βελτίωση και εξέλιξη του είναι φανερή!

Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος που συμπλήρωσε το 14ο έτος της ηλικίας του συνδυάζοντας την γενέθλια επέτειο του με την τεράστια επιτυχία του να στεφεί Κυπελλούχος Ελλάδας ένα μήνα πριν. Στην ίδια πίστα ο νεαρός οδηγός με την ομάδα του, Praga Zahos Karting και την καθοδήγηση των Βασίλη και Νίκου Ζάχου, θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Τα καλύτερο που θα αποτελέσει μία αρχή-βάση για τον τίτλο και του Πρωταθλητή! 

Μπορεί να είναι της κλάσης των γεννημένων του 2008, όμως ο Βασίλης Αποστολίδης είναι ο οδηγός που στην συγκεκριμένη ”γενιά” είναι ο πιο έμπειρος. Μαθητής της Α  Γυμνασίου, συμμετέχει στους αγώνες από το 2016 και το 2017 ήταν Κυπελλούχος Ελλάδας στην κατηγορία Mini! Στον αγώνα του φετινού Κυπέλλου ατύχησε. Με την ομάδα Galaxy Motorsports και έχοντας πάντα τον Σταύρο Γρυλάκη στο πλευρό του, φιλοδοξεί διαθέτοντας πάντα την ικανότητα για κορυφαίες διακρίσεις!

Τον Μάρτιο του 2018 ο Νικόλας Φραγκάκης κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην κατηγορία Mini, σε αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting, στην πίστα των Μεγάρων. Γεννημένος στις 23 Μαΐου 2009, ο οδηγός της Praga Zahos Karting αρχίζει την φετινή του αγωνιστική σεζόν στην πρεμιέρα του Εθνικού θεσμού της χρονιάς. Οι δυνατότητες του οδηγού, που είναι κορυφαίου επιπέδου, τον καθιστούν όπως όλους του συμμετέχοντες στην συγκεκριμένο αγώνα, μεταξύ των πρωταγωνιστών! 

Ο Νικόλας Σουβατζόγλου είναι ο μικρότερος ηλικιακά από τους συμμετέχοντες συναθλητές του στην πρεμιέρα του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2022, στην κατηγορία Junior. Δεν συμμετείχε στον αγώνα του Κυπέλλου, που άνοιξε την αγωνιστική χρονιά, με σκοπό να προετοιμαστεί καλύτερα. Είναι γεγονός πως οδηγώντας πλέον το νέο του -Lando Norris- καρτ και δουλεύοντας με την νέα του ομάδα -GSR Team- έχει δείξει απίστευτη προσαρμογή, στην απαιτητική κατηγορία!  

Δεκαπέντε μέρες μετά τον αγώνα αυτόν στην ίδια πίστα, έχουμε και την πρεμιέρα του Rotax MAX Challenge GR’22. O μακροβιότερος αγωνιστικός θεσμός στο παγκόσμιο στερέωμα του karting ξεκινά για 22η φορά στη χώρα μας, την Κυριακή 3 Απριλίου στην πίστα Kartodromo. Για την αγωνιστική σεζόν του 2022, η Rotax Hellas έχει προγραμματίσει τρεις αγώνες για τη διεξαγωγή του Rotax MAX Challenge GR και σύμφωνα πάντα με το σύστημα βαθμολογίας της BRP-Rotax από τα εννέα σκέλη, θα μετρούν τα επτά. Οι νικητές των κατηγοριών Mini MAX, Junior MAX, Senior MAX και DD2 MAX, εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο Τελικό του Rotax MAX Challenge Grand Final 2022 που θα διεξαχθεί στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας. Oι οδηγοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τη Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 αυστηρά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.