Νέες εκδόσεις για την BMW Σειρά 8 και την BMW M8

By  |  0 Comments

Το Amelia Island Concours d’Elegance φιλοξενεί κατά παράδοση τα πιο όμορφα, τα πιο αποκλειστικά και τα πιο γρήγορα οχήματα της εκάστοτε εποχής. Φέτος, η διάσημη έκθεση κλασικών αυτοκινήτων στα βορειοανατολικά της πολιτείας της Φλόριντα των ΗΠΑ αποτέλεσε το τέλειο σκηνικό για την παγκόσμια πρεμιέρα άκρως συναρπαστικών σπορ αυτοκινήτων από την γκάμα μοντέλων της BMW. Οι νέες εκδόσεις της BMW Σειράς 8 και της BMW M8 παρουσιάστηκαν στο κοινό εκεί για πρώτη φορά. Οι επισκέπτες του Amelia Island Concours d’Elegance 2022 παρευρέθηκαν επίσης στην έναρξη των εκδηλώσεων της BMW M GmbH για την 50ή της επέτειο.

Για τη νέα BMW Σειρά 8, το παραδοσιακό πλέον event στους χώρους του Ritz-Carlton Hotel και στο παρακείμενο Golf Club του Amelia Island, αποτέλεσαν το τέλειο σκηνικό για να αναδειχτεί η προσεγμένη αισθητική αναβάθμιση και τα προηγμένα χαρακτηριστικά  της. Το σπορ πακέτο Μ προσφέρεται τώρα στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις της BMW Σειράς 8 Coupé, της BMW Σειράς 8 Cabrio και της BMW Σειράς 8 Gran Coupé. Στο κέντρο του επανασχεδιασμένου εμπρός τμήματος του οχήματος βρίσκεται η φωτιζόμενη μάσκα νεφρών της BMW “Iconic Glow”. Επίσης, τα 8-κύλινδρα μοντέλα περιλαμβάνουν στον στάνταρ εξοπλισμό τους αεροδυναμικά βελτιστοποιημένους εξωτερικούς καθρέπτες στο στυλ της BMW M8.

Το εσωτερικό όλων των μοντέλων της νέας BMW Σειράς 8 αποπνέει έναν εξίσου δυναμικό και αποκλειστικό χαρακτήρα που υπογραμμίζεται με μία εκτεταμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού, όπως καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών, δερμάτινο τιμόνι M και άλλα ειδικά σχεδιαστικά στοιχεία M. Η εμπειρία χρήσης έχει βελτιστοποιηθεί χάρη στο στάνταρ BMW Live Cockpit Professional με μεγαλύτερη οθόνη Control Display 12,3 ιντσών. «Τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα της νέας BMW Σειράς 8 κατέχουν περίοπτη θέση στη γκάμα μοντέλων BMW. Είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να παρουσιάσουμε αυτά τα εξαιρετικά μοντέλα σε μια από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις αυτοκινήτου της Αμερικής», δήλωσε ο Sebastian Mackensen, Επικεφαλής του BMW Group Region Americas και Πρόεδρος & CEO της BMW North America.

Η παρουσία της BMW M στο Amelia Island Concours d’Elegance 2022 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία συνάντηση του παρελθόντος με το μέλλον της. Η BMW M GmbH παρουσίασε πρωτοποριακά μοντέλα από το παρελθόν της μαζί με τις εκδόσεις υψηλών επιδόσεων των σπορ αυτοκινήτων της για την πολυτελή κατηγορία που θα διατίθενται από την άνοιξη του 2022. Τα μοντέλα BMW M8 Competition Coupé , BMW M8 Competition Cabriolet και BMW M8 Competition Gran Coupé είναι τώρα ακόμα πιο εντυπωσιακά με νέα εξωτερικά φινιρίσματα και ζάντες ελαφρού κράματος M, φώτα M Shadow Line, που διατίθενται για πρώτη φορά, και μία πρόσθετη έκδοση επένδυσης εσωτερικού. Το λειτουργικό σύστημα των νέων μοντέλων BMW M8 περιλαμβάνει τώρα και οθόνη Control Display 12,3 ιντσών με λειτουργία αφής.

Επίσης, τα κορυφαία μοντέλα της BMW M GmbH εκτός από την συναρπαστική ισχύ 460 kW/625 hp του υψηλόστροφου V8 κινητήρα τεχνολογίας M TwinPower Turbo, εντυπωσιάζουν με μία πλούσια γκάμα στάνταρ εξοπλισμού. Αυτή περιλαμβάνει σπορ σύστημα εξαγωγής Μ με ελεγχόμενες πεταλούδες, προβολείς Laser BMW, BMW Head-Up Display με στοιχεία οθόνης, ειδικά για μοντέλα Μ, και μία πλήρως δερμάτινη ταπετσαρία από Merino/Alcantara.

Με το ντεμπούτο των τελευταίων πολυτελών μοντέλων υψηλών επιδόσεων, η BMW M GmbH κάνει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ξεκίνημα στην επετειακή χρονιά της. Η θυγατρική του BMW Group που ιδρύθηκε το 1972 ως BMW Motorsport GmbH, έκανε περαιτέρω αισθητή την παρουσία της στο Amelia Island Concours d’Elegance 2022 μέσα από μία συναρπαστική αναδρομή στο παρελθόν με 50 εκθέματα που έγιναν ορόσημα στην 50χρονη ιστορία της BMW M GmbH. Μεταξύ αυτών ήταν και ο προάγγελος της σημερινής BMW M8. Ένα σπορ πρωτότυπο υψηλών επιδόσεων με V12 κινητήρα που εξελίχθηκε από την BMW M GmbH στις αρχές της δεκαετίας του 1990, βασισμένο στην τότε BMW Σειρά 8 Coupé, παρέμεινε ένα και μοναδικό (one-off) – και ήταν μόλις η δεύτερη φορά που έδινε το παρών στις ΗΠΑ.

Ανάμεσα στα οχήματα με ιδιαίτερη επιρροή στην εξέλιξη της BMW M GmbH ήταν επίσης ένα πρόσφατα ανακατασκευασμένο αντίτυπο της BMW M1 που χρονολογείται από το 1980. Το πρώτο μοντέλο το οποίο η εταιρεία εξέλιξε ανεξάρτητα, η BMW V12 LMR που κέρδισε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1999, και η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX M60 που πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Αυτή η μοναδική έκθεση εξαιρετικών μοντέλων BMW M που αφηγούνται μία ιστορία πέντε δεκαετιών, περιελάμβανε επίσης αρκετά οχήματα που ανήκουν σε μέλη του BMW Car Club of America ή προέρχονται από τη συλλογή κλασικών αυτοκινήτων της BMW Β. Αμερικής. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων BMW M στον κόσμο και πάντα μας χαροποιεί το πάθος και η αφοσίωση που πολλοί ενθουσιώδεις οδηγοί έχουν επενδύσει στα αυτοκίνητά τους, παλιά και καινούργια», δήλωσε ο Franciscus van Meel, CEO της BMW M GmbH. «Νιώθουμε προνομιούχοι που μπορούμε να γιορτάζουμε την επέτειό μας σε αυτό το θαυμάσιο μέρος, έχοντας γύρω μας ξεχωριστούς ανθρώπους και εξαιρετικά αυτοκίνητα». 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.