Το νέο Peugeot 308 αναδείχθηκε Women’s World Car of the Year 2022

By  |  0 Comments

Στις 8 Μαρτίου στην πόλη Auckland της Νέας Ζηλανδίας, το Νέο Peugeot 308 ανακηρύχθηκε «Women’s World Car of the Year 2022», μετά την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής 56 γυναικών δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 40 χώρες! Το Peugeot ξεπέρασε 65 νέα μοντέλα, τα οποία λανσαρίστηκαν πρόσφατα.

Ο τίτλος του «Women’s World Car of the Year» διεκδικείται σε δύο γύρους: ο πρώτος κλείνει με την ψηφοφορία των μοντέλων που κερδίζουν σε 6 κατηγορίες και εν προκειμένω, έκλεισε στις 14 Φεβρουαρίου, όταν το PEUGEOT 308 αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία «Μικρομεσαίου αυτοκινήτου πόλης». Τελικά άφησε πίσω όλους τους ανταγωνιστές του ανά τον κόσμο και κέρδισε το βραβείο, το οποίο αφορά και στα δύο αμαξώματα του 308: hatchback και SW.

Είναι η πρώτη φορά που η PEUGEOT κατακτά αυτό το βραβείο, γεγονός το οποίο προμηνύει τη μεγάλη επιτυχία του μοντέλου διεθνώς.

Το πρώτο PEUGEOT που φέρει το νέο έμβλημα της μάρκας, το νέο 308 σαγηνεύει χάρη στη σχεδίαση, την τεχνολογία και την ευρεία γκάμα αποδοτικών κινητήρων. Οι πελάτες έχουν «τη δύναμη της επιλογής» ως προς τον κινητήρα του αυτοκινήτου τους: Plug-In hybrid (PHEV), βενζίνη, diesel και σύντομα, αμιγώς ηλεκτρικό. Το νέο PEUGEOT 308 φέρει όλες τις αξίες της μάρκας: γοητεία, αριστεία και συναίσθημα. Το νέο 308 χαρακτηρίζεται ήδη ως best-seller στην Ευρώπη σημειώνοντας ρεκόρ κρατήσεων, εκ των οποίων το 23% είναι PHEV!

Το νέο PEUGEOT 308 είναι το πρώτο μοντέλο της PEUGEOT που κερδίζει το βραβείο Women’s World Car of the Year από τη δημιουργία του θεσμού, το 2009. Μολονότι η PEUGEOT έχει τιμηθεί αρκετές φορές από το θεσμό αυτόν και συγκεκριμένα, το 2017 με τη νίκη του 3008 στην κατηγορία «SUV» και το 2021 με το θρίαμβο του 208 και 2008 στις κατηγορίες «μικρομεσαίου αυτοκινήτου πόλης» και «SUV», αυτή είναι η πρώτη φορά που η PEUGEOT στέφθηκε νικήτρια και κατέκτησε τον υπέρτατο τίτλο.

Από τη σύλληψή του το 2009, ο θεσμός WWCOTY διαθέτει το πρώτο βραβείο στην αυτοκινητοβιομηχανία που απονέμεται αποκλειστικά από γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου.

Τα κριτήρια ψήφου είναι τα ίδια με εκείνα που οδηγούν έναν υποψήφιο αγοραστή στην αγορά ενός αυτοκινήτου. Παράγοντες όπως η ασφάλεια, η ποιότητα, η τεχνολογία, η τιμή αγοράς, η σχεδίαση, η αίσθηση οδήγησης, η φιλικότητα προς το περιβάλλον κ.ο.κ λαμβάνονται υπόψη κατά την ψηφοφορία.

Το νέο PEUGEOT 308 σχεδιάστηκε για να εκπληρώσει τις προσδοκίες των πελατών της μικρομεσαίας κατηγορίας στους τομείς της σχεδίασης, της λειτουργικότητας, του εξοπλισμού, του κινητήρα και του κόστους. Αξιοσημείωτη είναι δε και η βελτιστοποιημένη διαρρύθμιση του εσωτερικού του, τόσο στο hatchback, όσο και στο SW.

Το νέο PEUGEOT 308 εφοδιάζεται με τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Το PEUGEOT i-Cockpit® έχει σημειώσει θεαματική εξέλιξη και πλέον διαθέτει ένα πολύ προηγμένο σύστημα infotainment, το οποίο είναι συγκρίσιμο με αυτό ενός smartphone.

Από το λανσάρισμά του, το νέο PEUGEOT 308 διατίθεται και με υβριδικούς κινητήρες 180 ή 225 ίππων, πέρα από τους συμβατικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ μέχρι το 2023 θα είναι διαθέσιμες και οι αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις τόσο του hatchback, όσο και του SW.

Η Linda JACKSON, CEO της PEUGEOT δήλωσε: «Είμαι πολύ υπερήφανη που το βραβείο Women’s World Car of The Year απονέμεται στο νέο PEUGEOT 308 και συγχαίρω όλη την ομάδα της PEUGEOT για αυτή την επιτυχία. Το νέο 308 κέρδισε εξαιτίας των ποιοτικών του χαρακτηριστικών, αλλά και επειδή καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των αναγκών εκατομμύρια πιθανών χρηστών στις χώρες που εκπροσωπεί ο θεσμός WWCOTY. Όποιες και αν είναι οι ανάγκες, οι συνήθειες και οι φιλοδοξίες τους, μπορούν αν βρουν στη γκάμα του 308 το αυτοκίνητο που τους ταιριάζει: ελκυστικό, αποδοτικό, λειτουργικό και προσιτό».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.