Όλα έτοιμα στην Ανάβαση Κύμης

By  |  0 Comments

Η περιοχή της Κύμης «πλημμύρισε» για ακόμη μία χρονιά από ήχους αγωνιστικών αυτοκινήτων καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα τρία σκέλη των χρονομετρημένων δοκιμών της 20ης Ανάβασης Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος”.

O 2ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων & Ιστορικών Αυτοκινήτων που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, έφερε και πάλι χαμόγελα στο πρόσωπο των αγωνιζόμενων όσο και των θεατών που βρέθηκαν στην όμορφη κωμόπολη της Κύμης.

Η σημερινή ημέρα αποτέλεσε μια πρόβα τζενεράλε για τους 52 οδηγούς, ενόψει του αυριανού αγώνα. Οι χρονομετρημένες δοκιμές αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες, διότι όλοι οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν τις τελευταίες ρυθμίσεις στα αγωνιστικά τους «όπλα».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου κύλησε ομαλά με ελάχιστες διακοπές, με αποτέλεσμα να διεξαχθούν και τα τρία σκέλη των χρονομετρημένων δοκιμών. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους οδηγούς να εξοικειωθούν καλύτερα με τη διαδρομή, και στους θεατές να απολαύσουν περισσότερα αγωνιστικά περάσματα.

Η αγωνιστική δράση των χρονομετρημένων δοκιμών στην 20η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος”, ξεκίνησε με τα περάσματα της Ομάδας Α. Στα τρία χρονομετρημένα σκέλη είδαμε διαφορετικούς οδηγούς να σημειώνουν τον ταχύτερο χρόνο, με δεδομένο αυτό πήραμε μια πρόγευση για το τι θα δούμε στον αυριανό αγώνα. Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος (Honda Civic Type R), ο στη φωτογραφία Παναγιώτης Σμυρναίος (Peugeot 106 S16), και ο Νίκος Σκαρλάτος (Citroen Saxo VTS) οι οποίοι σημείωσαν από έναν ταχύτερο χρόνο, θα παλέψουν για την επικράτηση χαρίζοντας ταυτόχρονα πλούσιο θέαμα σε όσους βρεθούν στη διαδρομή της Ανάβασης Κύμης.

Την σκυτάλη πήρε η Ομάδα Α, εκεί ο Μιχάλης Ευθυμίου με το γνωστό Ford Escort WRC, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα δύο από τα τρία χρονομετρημένα σκέλη των δοκιμών. Αρκετά κοντά σε χρόνους ήταν ο Στάθης Κουκέας, ο οποίος προσπαθεί να εξοικειωθεί με το νέο του αγωνιστικό απόκτημα το Ford Fiesta R5. Πολύ καλή εμφάνιση από πλευράς χρόνων έκανε και ο Θανάσης Γαλανόπουλος με το Citroen Saxo VTS, καθώς μπόρεσε να βελτιώσει σε κάθε πέρασμα τις επιδόσεις του.

Στη συνέχεια η Ομάδα Ε, ήταν αυτή που πραγματοποίησε χρονομετρημένες προσπάθειες. Ο Δημήτρης Πλακούτσης με το Peugeot 206 GT, ήταν ο πρωταγωνιστής της ημέρας καθώς κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των χρόνων σε δύο από τα τρία σκέλη των δοκιμών. Σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς κινήθηκαν επίσης οι Βασίλης Κορωνιός (Peugeot 106 S16) και Γιώργος Νεγκρής (Mazda 323), με τους δύο οδηγούς να θέλουν να «κλέψουν» τη νίκη στον αυριανό αγώνα στην Ομάδα Ε.

Η αγαπημένη κατηγορία των θεατών, αυτή της Formula Saloon, έκλεψε για μία ακόμη φορά τις εντυπώσεις ελέω των ιδιαίτερων αγωνιστικών αυτοκινήτων. Από πλευράς χρόνων ο πρωταθλητής αναβάσεων στην εν λόγω κατηγορία τα τελευταία χρόνια Μάριος Ηλιόπουλος (Ford Focus RS) δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του. Σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στα τρία σκέλη, δίνοντας σαφές μήνυμα για το πως θα κινηθεί στον αυριανό αγώνα. Ο Πασχάλης Χατζημάρκος (Mitsubishi EVO IX), προσπάθησε να ακολουθήσει το ρυθμό του Μάριου Ηλιόπουλου, ωστόσο δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να βρεθεί κοντά του. Ο τοπικός ήρωας Βαγγέλης Γεραλής (Mitsubishi EVO VIII), ήταν σταθερός όλη την ημέρα, θέτοντας ως στόχο και φέτος να βρεθεί στο βάθρο. Ωστόσο αυτό δεν θα είναι εύκολο καθώς θα έχει μεγάλη μάχη με τον Παναγιώτη Παρθένη (Mitsubishi EVO IX).

Λυπηρό ήταν το γεγονός πως στα Ιστορικά αυτοκίνητα συναντάμε μία μόνο συμμετοχή αυτή του Ζάχου Ζαχαρία με την Toyota Corolla AE86.

Μετά την ολοκλήρωση των χρονομετρημένων δοκιμών, άπαντες περιμένουν με ανυπομονησία τον αυριανό αγώνα. Το πρώτο αγωνιστικό όχημα θα βρεθεί στην γραμμή της εκκίνησης στις 11:30.

Πρόγραμμα: 20η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος”

Κλείσιμο Δρόμου: Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα 10:00

Εκκίνηση Αγώνα: Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα 11:30

Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 29 Μαΐου, μετά τη λήξη του 2ου σκέλους (Parc  Fermé)

Δημοσίευση Προσωρινών Αποτελεσμάτων: Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα 14:30 (Parc  Fermé)

Απονομή Επάθλων: Κυριακή 29 Μαΐου, μετά τη λήξη του αγώνα (Κεντρική Πλατεία Κύμης)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.