Tο νέο Piaggio MP3

By  |  0 Comments

Το Piaggio MP3 είναι το πρώτο τρίτροχο σκούτερ στον κόσμο, ένα όχημα που έφερε επανάσταση στην αστική και μητροπολιτική μετακίνηση το 2006, εγκαινιάζοντας μια εντελώς νέα κατηγορία της αγοράς, η οποία πρωταγωνιστεί μέχρι και σήμερα.
Η σχεδίαση στο νέο Piaggio MP3 είναι πλέον πιο σπορ από ποτέ και αντλεί ακόμη μεγαλύτερη έμπνευση από την αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ τα καινοτόμα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας απογειώνουν την άνεση σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Το Piaggio MP3 είναι το πρώτο σκούτερ στον κόσμο που διαθέτει συστήματα ARAS (Advanced Rider Assistance Systems), με μια καινοτόμο πλατφόρμα λειτουργιών υποβοήθησης του αναβάτη που βασίζονται στην τεχνολογία Imaging Radar 4D που έχει αναπτυχθεί από την Piaggio Fast Forward, τη θυγατρική εταιρείς ρομποτικής του Ομίλου Piaggio που εδρεύει στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό συμπληρώνουν η εξαιρετικών δυνατοτήτων έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT 7″, η ανάφλεξη χωρίς κλειδί και η συνδεσιμότητα με πλοήγηση. Η έκδοση 530 hpe Exclusive διαθέτει επίσης, cruise control και λειτουργία όπισθεν με κάμερα οπισθοπορείας.

Η νέα σειρά Piaggio MP3 αποτελείται από τρεις εκδόσεις, που τροφοδοτούνται από υπερσύγχρονους, ισχυρούς κινητήρες της οικογένειας hpe (High Performance Engine). Τα Piaggio MP3 400 hpe και Piaggio MP3 400 hpe Sport είναι εφοδιασμένα με τον κινητήρα 400 κ.εκ., που αποδίδει περισσότερους από 35 ίππους, ενώ το κορυφαίο Piaggio MP3 530 hpe Exclusive διαθέτει τον νέο κινητήρα 530 hpe, του οποίου η ισχύς αποτελεί ρεκόρ για αυτήν την κατηγορία, με περισσότερους από 44 ίππους. Ο κινητήρας 530 αποδίδει επίσης, περισσότερη ροπή από τον προηγούμενο κινητήρα 500 hpe, παρέχοντας ξεκούραστη οδήγηση και πιο ομαλή απόδοση της ισχύος.

Σε ό,τι αφορά το στυλ, το νέο Piaggio MP3 παίρνει μια σαφή απόσταση από το παρελθόν. Το φαρδύτερο και πιο προστατευτικό μπροστινό μέρος έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και τώρα διαθέτει ένα νέο, οριζόντιο φωτιστικό σώμα τεχνολογίας LED. Στο κέντρο υπάρχει μια μικρή, σπορ εισαγωγή αέρα με τρισδιάστατη κυψελοειδή γρίλια, ενώ η αεροδυναμική του κάτω μέρους έχει αναθεωρηθεί με έντονη εστίαση στη βελτίωση της σταθερότητας. Το νέο μοντέλο μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά στοιχεία που αντλούν έμπνευση από τις τελευταίες τάσεις στον σχεδιασμό των αυτοκινήτων, όπως είναι η πιο επιβλητική, πιο σπορ μπροστινή όψη και τα φλας που έχουν ενσωματωθεί στους θόλους των τροχών. Στο πίσω μέρος έχει δοθεί μια ακόμη πιο χαρακτηριστική όψη, με τεντωμένες γραμμές που οδηγούν στο πίσω φως, το οποίο είναι μια ενιαία οριζόντια μονάδα τεχνολογίας LED που “σκαρφαλώνει” πάνω από το άνοιγμα του διαχυτή αέρα. Η ολοκαίνουργια θέση της βάσης πινακίδας κυκλοφορίας στον λασπωτήρα εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Piaggio MP3 και συμβάλλει περαιτέρω στην εξαιρετικά λεπτή και καθαρή εμφάνιση της ουράς.

Ο εντυπωσιακός εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας αυτού του νέου μοντέλου, για μια ακόμη φορά διευρύνει την απόσταση του Piaggio MP3 από τον ανταγωνισμό. Από την άνετη θέση οδήγησης – με βελτιωμένη εργονομία – το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ο αναβάτης είναι η πλήρως έγχρωμη οθόνη TFT 7″ (η μεγαλύτερη σε αυτή την κατηγορία) και τα νέα χειριστήρια σε στυλ μοτοσυκλέτας Τα νέα χειριστήρια επιτρέπουν στον αναβάτη να έχει πρόσβαση και να χρησιμοποιεί τις πολλές διαθέσιμες δυνατότητες και λειτουργίες με απόλυτη άνεση. Περιλαμβάνεται το σύστημα συνδεσιμότητας PIAGGIO MIA, το οποίο παρέχει και πλοήγηση βάσει εικονογραμμάτων. Στην έκδοση 530 hpe Exclusive, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει τους χάρτες κινητήρα (Comfort, Eco και Sport) και να χειριστεί το cruise control, ενώ η οθόνη προσφέρει μια καθαρή προβολή της κάμερας οπισθοπορείας όταν το όχημα βρίσκεται σε λειτουργία όπισθεν, παρέχοντας παράλληλα στον αναβάτη, πληροφορίες που σχετίζονται με την ασφάλεια, όπως είναι οι λειτουργίες BLIS (Blind Spot Information System, σύστημα πληροφόρησης τυφλού σημείου) και LCDAS (Lane Change Decision Aid System, σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας) του συστήματος υποβοήθησης αναβάτη ARAS.
Φυσικά υπάρχει και σύστημα keyless, το οποίο επιτρέπει στον αναβάτη να ενεργοποιεί την ανάφλεξη και να εκκινεί τον κινητήρα χωρίς να χρησιμοποιεί συμβατικό κλειδί.

Το νέο Piaggio MP3 αναμένεται να είναι διαθέσιμο στα σημεία πώλησης από τα τέλη Ιουνίου, με ενδεικτικές τιμές λιανικής:
 Piaggio MP3 400 hpe – 9.990 €
 Piaggio MP3 400 hpe Sport – 10.490 €
 Piaggio MP3 530 hpe Exclusive – 13.490 €

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.