Άλλη μια πρωτοποριακή ενέργεια από το Ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την Οδική Ασφάλεια

By  |  0 Comments

Το Ίδρυμα Άρη Σταθάκη αρχίζει μια νέα καμπάνια βιωματικής ενημέρωσης για τα «Τυφλά Σημεία» γύρω από τα οχήματα.

Σε μια πανηγυρική εκδήλωση που έγινε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Άρης Σταθάκης», το οποίο βρίσκεται μέσα στις παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων, το Ίδρυμα «StAr» παρουσίασε την νέα του καμπάνια για το επόμενο έτος.

Η καμπάνια έχει στόχο να ενημερώσει σχετικά με τα σημεία στα οποία δεν είμαστε ορατοί από τους οδηγούς μεγάλων οχημάτων. «Τυφλά σημεία υπάρχουν σε όλα τα οχήματα, αλλά ίσως δεν έχουμε καταλάβει πόσο μεγάλη έκταση έχουν στα μεγάλα οχήματα που κυκλοφορούν μέσα στις πόλεις. Με αφορμή τα δύο τραγικά δυστυχήματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, το StAr αποφάσισε να επικεντρωθεί δυναμικά στο θέμα» επεσήμανε η Πρόεδρος του Ιδρύματος Χριστίνα Μυρτώ Σταθάκη.

Χάρη στην αμέριστη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής αναβαθμίστηκε και τα παιδιά που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο είχαν την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουν, με την καθοδήγηση ειδικών. Επιπλέον μπόρεσαν αποκτήσουν βιωματική άποψη για τα τυφλά σημεία ενός μεγάλου απορριμματοφόρου, αφού το «StAr» τα είχε αναδείξει με ειδική σήμανση στο έδαφος ώστε να μπορούν τα παιδιά να περπατήσουν δίπλα στο μεγάλο όχημα και να καταλάβουν σε ποια σημεία δεν είναι ορατά. Η βιωματική μάθηση είναι αποδεδειγμένα πολύ πιο αποτελεσματική από τη θεωρία, ιδίως για τα παιδιά. Έτσι το «StAr» επέλεξε, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες του εγχειρήματος, να προσφέρει στα παιδιά μια βιωματική εμπειρία, την οποία δύσκολα θα ξεχάσουν.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Β. Γιαννακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας Ν. Βαφειάδης και ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας του Περιφερειάρχη Αττικής Κ. Λογοθέτης.

Τόσο η Περιφέρεια Αττικής, όσο και ο Δήμος Αθηναίων και το Ίδρυμα Άρη Σταθάκη εξέφρασαν την επιθυμία τους αυτή η εκδήλωση να γίνει η αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.