Η Alfa Romeo γιορτάζει την 100η επέτειο της θρυλικής πίστας της Monza

By  |  0 Comments
  • HAlfa Romeoτιμά την θρυλική πίστα της Monza με τα Tribe Days, μια σειρά εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στη άρρηκτη σχέση της μάρκας με την πίστα.
  • 112 κλασσικές Alfa Romeo, μία για κάθε χρόνο ζωής της μάρκας και συνολικά 100 νέες Giulia GTA -από τις συνολικά 500 που κατασκευάστηκαν- μία για κάθε χρόνο ζωής της πίστας θα τιμήσουν αυτή τη ξεχωριστή επέτειο.
  • Οι Tribe Days θα έχουν σαν βάση δύο ιστορικές τοποθεσίες για τη μάρκα, τις εγκαταστάσεις δοκιμών στο Balocco και το μουσείο στο Arese.

Το φετινό Ιταλικό Grand Prix θα δώσει την ευκαιρία στην Alfa Romeo να γιορτάσει τους άρρηκτους δεσμούς της με τη θρυλική πίστα της Monza, η οποία συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Η Monza αποτελεί το μέρος που δημιουργήθηκε ο μύθος του Quadrifoglio Verde, του συμβόλου που συνοδεύει από το 1923 όλες τις αγωνιστικές Alfa Romeo και τις κορυφαίες εκδόσεις παραγωγής, αλλά και το σημείο όπου η Ιταλική μάρκα κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της Formula 1, την 3η Σεπτεμβρίου του 1950 με την Alfetta 158.

Η Alfa Romeo θα γιορτάσει αυτά τα ξεχωριστά γενέθλια της πίστας με τα πρώτα Tribe Days, μια διεθνή εκδήλωση που θα συγκεντρώσει φίλους της μάρκα από όλο τον κόσμο. Τα 112 χρόνια ιστορίας της Alfa Romeo θα αντιπροσωπεύσουν ισάριθμα κλασσικά αυτοκίνητα, ενώ μια ακόμα πιο ξεχωριστή έκπληξη επιφυλάσσει η μάρκα για τα 100α γενέθλια της Monza. 100 από τις συνολικά 500 σύγχρονες Giulia GTA που κατασκευάστηκαν, θα τιμήσουν τα 100 χρόνια ζωής της πίστας, αφού άλλωστε το ακρωνύμιο GTA είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τις επιτυχίες της Alfa Romeoς στους αγώνες. Από την πίστα της Monza το 1965 ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των GTA, ενώ εκεί γνώρισαν σειρά επιτυχιών  οι Giulia Sprint GTA, Giulia Sprint GTA-SA και GTA 1300 Junior.

Βάση για τις Tribe Days θα αποτελέσουν δύο ιστορικές τοποθεσίες για την Alfa Romeo. Το μουσείο της μάρκας στο Arese και το κέντρο εξέλιξης και δοκιμών στο Balloco. Ξεχωριστές στιγμές αναμένεται να είναι η παρέλαση των 112 κλασσικών Alfa Romeo στην πίστα της Monza το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και η παρέλαση των 112 κλασσικών αυτοκινήτων και των 100 Giulia GTA από το μουσείο στο Arese στο κέντρο του Μιλάνο την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ημέρα στον αγώνα της Formula 1, τα μονοθέσια της Alfa Romeo F1 Team ORLEN θα συμμετέχουν με νέους -αφιερωμένους στην ημέρα- χρωματισμούς που επιμελήθηκε το Centro Stile Alfa Romeo. Όπως συνήθως οι φίλοι της μάρκας που δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα από τις κερκίδες της πίστας θα μπορούν να το κάνουν στο μουσείο του Arese, απολαμβάνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.