Μια δοκιμασία θέλησης και επιμονής για τους Αθανασούλα-Ζακχαίo

By  |  0 Comments

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό και ένας αγώνας που η συμμετοχή και μόνο σε αυτόν είναι αρκετή ανταμοιβή για τα πληρώματα που παίρνουν μέρος. Ταυτόχρονα υποβάλλει τα πληρώματα σε και μια πολύ έντονη δοκιμασία -σωματική όσο και πνευματική- και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Αυτό το πρόσωπο του «Ράλλυ των Θεών» γνώρισαν πολύ καλά οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος τις δύο τελευταίες ημέρες. Ιδιαίτερα το Σάββατο, η μεγαλύτερη και δυσκολότερη ημέρα του αγώνα, έφερε το ελληνικό πλήρωμα και το Hyundai i20 N Rally2 κοντά στα όριά τους.

Με δεδομένο το πρόβλημα υγείας του Λάμπρου, που τον ταλαιπώρησε και την Παρασκευή, και τις πολύ δύσκολες συνθήκες του Σαββάτου στις Ειδικές Διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας, οι Λάμπρος και Νίκος χρειάστηκε να αντλήσουν από τα αποθέματά των δυνάμεών τους για να ολοκληρώσουν την ημέρα. Είχαν όμως πάρει από την αρχή του αγώνα την απόφαση ότι δεν θα τα παρατήσουν – και δεν είναι από τους τύπους που κάνουν πίσω στα δύσκολα. Με όπλα τη θέληση και την επιμονή έμειναν προσηλωμένοι στο στόχο τους και τα κατάφεραν.

Στην τελευταία Ειδική Διαδρομή της ημέρας, μάλιστα, το δεύτερο πέρασμα από τον θρυλικό Ταρζάν, η δοκιμασία πέρασε σε άλλο επίπεδο. Στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής των 23 χιλιομέτρων, περίπου στα 15 τελευταία χιλιόμετρα, δεν λειτουργούσε η υδραυλική υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου. Ακόμα και αυτή η αναποδιά, όμως, δεν στάθηκε ικανή να τους πτοήσει και το βράδυ επέστρεψαν στο Service Park της Λαμίας.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες και με δεδομένο ότι -κυρίως το Σάββατο- οδήγησαν χωρίς να πιέζουν καθόλου, προσπαθώντας να φτάσουν απλώς στον τερματισμό κάθε Ειδικής Διαδρομής, οι Αθανασούλας/Ζακχαίος παραμένουν το πρώτο ελληνικό πλήρωμα στη γενική κατάταξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, έχοντας κεφαλαιοποιήσει το εξαιρετικό αγωνιστικό ξεκίνημα και την απροβλημάτιστη λειτουργία του αυτοκινήτου την Παρασκευή.

Ο Λάμπρος Αθανασούλας διατήρησε το θετικό του πνεύμα παρά τις δυσκολίες. «Εξακολουθούμε να είμαστε χαρούμενοι. Ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα αλλά τα καταφέραμε. Η βλάβη στο υδραυλικό τιμόνι έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα αλλά δεν υπήρχε καμία περίπτωση να τα παρατήσουμε. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος: να τερματίσουμε τον αγώνα. Είμαστε εδώ!», δήλωσε ο οδηγός.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του Νίκου Ζακχαίου: «Ήταν μια πραγματικά δύσκολη ημέρα αλλά ήμασταν αποφασισμένοι. Ο Ταρζάν είναι ‘ζόρικος’ ακόμα και όταν έχεις υδραυλικό τιμόνι. Φαντάσου πώς είναι χωρίς… Ο Λάμπρος είναι μαχητής», παρατήρησε πολύ εύστοχα ο συνοδηγός.

Απομένει μόνο μία ημέρα για να ολοκληρωθεί το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Περιλαμβάνει τρεις Ειδικές Διαδρομές: τα δύο περάσματα από το Ελευθεροχώρι και την Ελάτεια-Ρεγκίνι. Οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος θα μπουν στο Hyundai i20 N με στόχο να φτάσουν στη Λαμία το απόγευμα της Κυριακής και να γευτούν τη χαρά του τερματισμού, την οποία αξίζουν απόλυτα.

Τη συμμετοχή υποστηρίζουν η Hyundai Hellas, η Club Hotel Casino Loutraki, η Atlas Tapes- Anker, η Pietris Catering και το περιοδικό 4Τροχοί.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.