Νέοι τίτλοι για την Cupra

By  |  0 Comments
  • Η CUPRA υπερασπίζεται με επιτυχία τον τίτλο των Κατασκευαστών FIA ETCR κερδίζοντας τον για δεύτερη συνεχόμενη φορά
  • Ο Adrien Tambay κατακτά τον τίτλο των Οδηγών στην πρώτη του σεζόν
  • Οι οδηγοί της CUPRA EKS τερματίζουν 1-2-3 στην κατάταξη των οδηγών, με τον περσινό πρωταθλητή Mattias Ekström να έρχεται δεύτερος και τον Tom Blomqvist να τερματίζει τρίτος
  • Το CUPRA e-Racer ανακηρύχθηκε το αδιαμφισβήτητα ταχύτερο και πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο στους αγώνες ETCR για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Η CUPRA EKS υπερασπίστηκε με επιτυχία και τους δύο τίτλους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων eTouring FIA ETCR, κερδίζοντας τον τίτλο των Κατασκευαστών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και με τον οδηγό της ομάδας Adrien Tambay να κερδίζει τον τίτλο των Οδηγών στην πρώτη του μόλις σεζόν.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος στο ETCR Tambay ηγήθηκε της σειράς κατευθυνόμενος στον τελικό γύρο στο σιρκουί Sachsenring στη Γερμανία και κέρδισε το Pool Furious Quarter, τον ημιτελικό και το DHL SuperFinal, για να συγκεντρώσει στο τέλος της σεζόν συνολικά 495 βαθμούς.

Η ανταμοιβή του Tambay είναι ένας τίτλος παγκοσμίου πρωταθλήματος FIA και το στέμμα του ETCR King of the Season.

Υπερασπιζόμενος τον τίτλο του πρωταθλητή ETCR, ο Mattias Ekström πάλεψε σκληρά σε όλη τη διαδρομή και παρά την εντυπωσιακή του εμφάνιση και στη Γερμανία, τερμάτισε δεύτερος στην τελική κατάταξη, μόλις 47 πόντους πίσω από τον Τambay.

O Tom Blomqvist συμπλήρωσε την πρώτη του σεζόν στο πλήρως ηλεκτρικό ETCR κερδίζοντας τους αγώνες Quarter, Semi-Final και DHL SuperFinal και κερδίζοντας τον Tambay στον τίτλο King of the Weekend χάρη στον καλύτερο χρόνο Προκριματικών. Αυτή η επίδοση του εξασφάλισε την τρίτη θέση στην κατάταξη των οδηγών.

Ο Jordi Gené τερμάτισε ένατος στην κατάταξη των οδηγών και οι πόντοι που συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν καθοριστικοί για να κερδίσει η CUPRA τον τίτλο των Κατασκευαστών ETCR.

Κι έτσι τελειώνει μία ακόμη απίστευτη σεζόν του FIA ETCR, στην οποία η CUPRA EKS διατήρησε ένα ασυναγώνιστα υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας και για άλλη μια φορά απέδειξε πόσο γρήγορο και αξιόπιστο είναι το CUPRA e-Racer.

Οι οδηγοί της CUPRA τερμάτισαν ως King of the Weekend σε τέσσερις από τους 6 γύρους – ο Tambay στην Ουγγαρία, ο Ekström στη Γαλλία και την Ισπανία και ο  Blomqvist στη Γερμανία – και με τουλάχιστον δύο οδηγούς της CUPRA να τερματίζουν στο βάθρο και στους έξι αγώνες.

«Η νίκη του FIA ETCR είναι ο πρώτος μεγάλος τίτλος για εμένα και πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την οικογένεια της CUPRA που έκανε μία εξαιρετική δουλειά όλο τον χρόνο», είπε ο Tambay. «Δε θα μπορούσα να ονειρευτώ ένα καλύτερο 2022 γιατί όχι μόνο είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά αλλά θα γίνω και μπαμπάς σύντομα!»

«Είναι ένας υπέροχος τρόπος για την CUPRA να τελειώνει τη σεζόν του ETCR με 1η, 2η και 3η θέση στο ETCR και τον Adrien να τελειώνει με την κατάκτηση του τίτλου στον τελευταίο αγώνα,» δήλωσε ο Blomqvist. «Απόλαυσα απόλυτα την πρώτη μου σεζόν στο FIA ETCR. Ας ελπίσουμε ότι και οι οπαδοί το απόλαυσαν γιατί ήταν μια συναρπαστική σεζόν»

«Η επιμονή της ομάδας CUPRA EKS είναι το κλειδί για την κατάκτηση ενός τίτλου παγκόσμιου πρωταθλήματος όπως αυτό», δήλωσε ο Xavi Serra, Επικεφαλής Τεχνικής Ανάπτυξης του CUPRA Racing. «Όλοι οι οδηγοί και οι μηχανικοί έχουν κάνει συλλογικά εξαιρετική δουλειά για να διασφαλίσουν ότι η CUPRA θα διατηρήσει τον τίτλο του κατασκευαστή ETCR και η κατάκτηση των τριών πρώτων θέσεων στην κατάταξη των οδηγών είναι πραγματικά εξαιρετικό επίτευγμα»

«Είμαι ενθουσιασμένος με την απόδοση όλων και το πώς συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε ως ομάδα. Δεν ήταν μια εύκολη σεζόν γιατί όλες οι ομάδες ήταν πολύ δυνατές, το επίπεδο ανταγωνισμού ήταν πολύ υψηλό και έπρεπε να παλεύουμε μέρα με τη μέρα. Αλλά μπορούμε να είμαστε περήφανοι για αυτό που πετύχαμε – κερδίζοντας  τόσο τον τίτλο των Κατασκευαστών ETCR όσο και των Οδηγών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά» συμπλήρωσε ο Serra.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.