Τα νέα Range Rover και Range Rover Sport αξιολογήθηκαν με τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων

By  |  0 Comments
  • Βελτιστοποιημένη ασφάλεια: Τα νέα Range Rover και Range Rover Sport αξιολογήθηκαν με τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων στις δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP
  • Προστασία και ασφάλεια: Το βραβευμένο Range Rover έλαβε 87% για την Προστασία των Παιδιών, ενώ το Range Rover Sport πέτυχε σκορ 85% για την προστασία Ενήλικων Επιβατών
  • Σύστημα ADAS: Και τα δύο μοντέλα αξιολογήθηκαν με 82% στην κατηγορία συστημάτων υποβοήθησης ‘Safety Assist’, με μία σουίτα τεχνολογιών Advanced Driver Assistance Systems (ADAS)
  • Εξηλεκτρισμός συστημάτων κίνησης: Τα Range Rover και Range Rover Sport διατίθενται με  plug-in ηλεκτρικά συστήματα κίνησης εκτεταμένης αυτονομίας (extended range) για πιο αποδοτική και ραφιναρισμένη λειτουργία

Τα νέα Range Rover και Range Rover Sport απέσπασαν και τα δύο τη μέγιστη βαθμολογία – πέντε αστέρια – στις πιο πρόσφατες δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP. Τα πολυτελή SUV βασίζονται σε μία τεχνογνωσία άνω των 50 ετών προσφέροντας ασύγκριτες ικανότητες παντός εδάφους, προηγμένη ποιότητα και ασφάλεια.

Τα νέα μοντέλα πλαισιώνουν τώρα μία μακρά λίστα πεντάστερων Range Rovers τα οποία αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα αυστηρά πρωτόκολλα δοκιμών του Euro NCAP που εισήχθησαν το 2009, με πρώτο στη σειρά το Evoque (2011).

Και τα δύο μοντέλα βασίζονται στη νέα, ευέλικτη πλατφόρμα μεικτών μετάλλων Modular Longitudinal Architecture, που υποστηρίζει μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών οι οποίες συνεργάζονται αρμονικά για μία δυναμική και ποιοτική οδηγική εμπειρία. Το νέο Range Rover, που διατίθεται με διάταξη τεσσάρων, πέντε και επτά θέσεων, είναι μέχρι 50% πιο άκαμπτο από τον προκάτοχό του, ενώ το Range Rover Sport είναι 35% πιο άκαμπτο από πριν.

Το βραβευμένο, νέο Range Rover έλαβε 87% για την Προστασία των Παιδιών και 72% για τους Ευάλωτους Χρήστες των Δρόμων, ενώ το Range Rover Sport βαθμολογήθηκε με 85% για την Προστασία Ενήλικων Επιβατών. Και τα δύο SUV συγκέντρωσαν 82% στην κατηγορία συστημάτων υποβοήθησης ‘Safety Assist’.

Ο Thomas Mueller, Εκτελεστικός Διευθυντής του τομέα Product Engineering, Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα στο Euro NCAP προκύπτουν από τη σκληρή δουλειά και την τεχνογνωσία που μεταφέρεται στη σχεδίαση, τη μηχανολογία και την παραγωγή οχημάτων τα οποία συνδυάζουν ασφάλεια, ικανότητα και πολυτέλεια πάνω από πέντε δεκαετίες. Η ισχυρή μας αρχιτεκτονική αμαξώματος μεικτών μετάλλων MLAFlex προσφέρει γερές βάσεις για μία σειρά προηγμένων συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας όπως το Autonomous Emergency Braking (AEB) που συνδυαζόμενα, συνεργάζονται αρμονικά για να προστατεύσουν τους επιβάτες και όσους κινούνται στο δρόμο. Αυτά τα Range Rover είναι ένας τεχνολογικός θρίαμβος».

Τα νέα Range Rover και Range Rover Sport μοιράζονται μία σειρά τεχνολογιών του πακέτου Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) σχεδιασμένων για την υποστήριξη του οδηγού και την προστασία των επιβατών, όπως:

  • Autonomous Emergency Braking (AEB) – χρησιμοποιώντας εμπρόσθια ραντάρ και κάμερες, το AEB βοηθά στην αναγνώριση οχημάτων, πεζών και δικυκλιστών μπροστά, ή επερχόμενων οχημάτων ή δικυκλιστών από μία παρακείμενη λωρίδα, όταν το αυτοκίνητο πρόκειται να στρίψει αριστερά ή δεξιά. Το AEB μπορεί να αναγνωρίσει επικείμενους κινδύνους και να ενεργοποιήσει τα φρένα για να ελαχιστοποιήσει τη σφοδρότητα μιας σύγκρουσης ή να την αποτρέψει εντελώς.
  • Lane Keep Assist – παρακολουθεί τις διαγραμμίσεις της λωρίδας του δρόμου για να ανιχνεύσει ακούσια απομάκρυνση από τη λωρίδα. Εάν το αυτοκίνητο πρόκειται να παρεκκλίνει της λωρίδας, εφαρμόζεται ροπή διεύθυνσης που το επαναφέρει στην πορεία του.
  • Emergency Lane Keep Assist – βοηθά με διορθωτικές κινήσεις στο τιμόνι εάν διαπιστώσει ότι το όχημα πλησιάζει υπερβολικά στα όρια του δρόμου και παρεκκλίνει σε μία παρακείμενη λωρίδα όπου ανιχνεύονται επερχόμενα οχήματα.
  • 3D Surround Camera και ClearSight Ground View – το σύστημα κάμερας surround view προσφέρει μία τρισδιάστατη (3D) εικόνα 360 μοιρών γύρω από το όχημα και μπορεί να προβάλλει αρκετές εικόνες ταυτόχρονα στην οθόνη αφής κατά τη διάρκεια ελιγμών, παρέχοντας στον οδηγό λεπτομερείς πληροφορίες για τη γύρω περιοχή. Το ClearSight Ground View επιτρέπει στους οδηγούς να βλέπουν την αθέατη περιοχή ακριβώς μπροστά και κάτω από το καπό στην κεντρική οθόνη αφής.
  • Driver Condition Response – σταματά το όχημα και ενεργοποιεί τα αλάρμ εάν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί σε μία σειρά οπτικοακουστικών σημάτων.
  • Rear Collision Monitor με Occupant Protection Assist – χρησιμοποιεί τα ραντάρ στις εμπρός και πίσω γωνίες για την ανίχνευση κινδύνων σύγκρουσης σε εμβέλεια 70 m και για να προειδοποιήσει τους επιβάτες, εκδίδοντας μία ακουστική προειδοποίηση και προετοιμάζοντας την καμπίνα για πιθανή σύγκρουση. Εάν χρειαστεί, τα αλάρμ θα αναβοσβήσουν και το εσωτερικό θα τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας τεντώνοντας τις ζώνες ασφαλείας, μετακινώντας τα προσκέφαλα προς τα εμπρός, γέρνοντας τα καθίσματα και κλείνοντας τα παράθυρα και την πανοραμική οροφή.
  • Preemptive suspension – η ανάρτηση αλλάζει αυτόματα σε Dynamic mode όταν το σύστημα Forward Collision Warning ανιχνεύσει κίνδυνο σύγκρουσης, βοηθώντας τον οδηγό σε τυχόν ελιγμούς αποφυγής, προσφέροντας την πιο ευέλικτη απόκριση.
  • Adaptive Cruise Control και Steering Assist – Το Adaptive Cruise Control διατηρεί μία σταθερή ταχύτητα ταξιδιού για το όχημα. Η ταχύτητα του οχήματος μειώνεται αυτόματα εάν ανιχνευτεί ένα πιο αργό προπορευόμενο όχημα στη λωρίδα. Το Steering Assist βοηθά τον οδηγό να διατηρήσει το όχημα στο κέντρο της λωρίδας του με μικροδιορθώσεις στο τιμόνι.
  • Park Assist – ανιχνεύει διαθέσιμους χώρους στάθμευσης και παρκάρει το όχημα σε παράλληλους και κάθετους χώρους στάθμευσης. Το Park Assist ελέγχει το όχημα κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού χρησιμοποιώντας τιμόνι, γκάζι, επιλογή σχέσης και φρένο.

Παράλληλα με τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, τα νέα Range Rover και Range Rover Sport μπορούν να χρησιμοποιούν τεχνολογίες που βελτιώνουν την εγρήγορση του οδηγού και μειώνουν την πιθανότητα διάσπασης της προσοχής.  Το ενσωματωμένο σύστημα Amazon Alexa1 παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου διαφόρων ρυθμίσεων και λειτουργιών με τη χρήση φυσικών και διαισθητικών φωνητικών εντολών, χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι ή το βλέμμα του από το δρόμο.

Η υπηρεσία Alexa είναι ενσωματωμένη στο Pivi Pro και ενεργοποιείται απλά λέγοντας “Alexa” ή πατώντας το μπουτόν Alexa στην οθόνη αφής. Ο έξυπνος φωνητικός έλεγχος AI ενσωματώνει ακόμη και τη χρήση συσκευών Alexa στο σπίτι και λειτουργεί χωρίς smartphone – το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι ιδιοκτήτες είναι να συνδεθούν μέσω του Amazon λογαριασμού τους, ώστε η ενσωματωμένη κάρτα eSIMs του οχήματος να προσφέρει συνδεσιμότητα.

Και τα δύο οχήματα διατίθενται επίσης με Cabin Air Purification Pro2, ένα πρωτοποριακό σύστημα που φέρνει την ποιότητα του εσωτερικού αέρα στο επόμενο επίπεδο. Πέρα από το φιλτράρισμα μικροσωματιδίων PM2.5 και την τεχνολογία Nanoe™-X που βοηθούν σημαντικά στη μείωση των οσμών, των βακτηρίων και των αλλεργιογόνων ουσιών, βελτιώνεται αισθητά η ευεξία και το επίπεδο εγρήγορσης καθώς το σύστημα παρακολουθεί τα επίπεδα CO₂ στην καμπίνα και εισάγει αυτόματα φρέσκο εξωτερικό αέρα όταν χρειάζεται. Οι υψηλές συγκεντρώσεις CO₂ συμβάλλουν στην υπνηλία, επομένως το σύστημα συνεισφέρει προληπτικά στη βέλτιστη εγρήγορση του οδηγού.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.