Το Discovery Sport βραβεύτηκε με πέντε αστέρια

By  |  0 Comments
  • Η ευελιξία συναντά την ασφάλεια: Το Discovery Sport βραβεύτηκε με πέντε αστέρια στον τομέα της ασφάλειας στον πιο πρόσφατο γύρο δοκιμών του Euro NCAP
  • Έξυπνη υποβοήθηση: Η σουίτα προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού συνέβαλε με βαθμολογία 85% στην κατηγορία Safety Assist
  • Ηλεκτροκίνητη δύναμη: Το Discovery Sport διατίθεται με μία γκάμα αποδοτικών κινητήρων βενζίνης και diesel, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης plug-in Electric Hybrid που προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 60km **
  • Τα ασφαλέστερα SUV: Όλα τα μοντέλα Range Rover, Discovery και Defender έχουν κατακτήσει πλέον πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP

Το Discovery Sport βραβεύεται και πάλι με πέντε αστέρια στην αξιολόγηση ασφάλειας του Euro NCAP – που σημαίνει ότι όλα τα μοντέλα Range Rover, Discovery και Defender έχουν λάβει τη μέγιστη βαθμολογία στον τομέα της ασφάλειας.

Το Discovery Sport παρουσιάστηκε το 2014 και απέσπασε πέντε αστέρια. Έχοντας αξιολογηθεί ξανά το 2022 με ακόμα πιο αυστηρά πρότυπα, το ευέλικτο οικογενειακό SUV απέσπασε και πάλι πέντε αστέρια, με βελτιωμένες επιδόσεις 89% για την Προστασία των Παιδιών, 71% για τους Ευάλωτους Χρήστες του Δρόμου και 85% στην κατηγορία Υποβοήθησης Ασφάλειας. Στην Προστασία Ενήλικων Επιβατών έλαβε 84%.

Το Discovery Sport έρχεται να πλαισιώσει τα Discovery, Defender και Range Rover Evoque, Range Rover Velar, Range Rover Sport και Range Rover στο ρόστερ των πεντάστερων μοντέλων, αξιοποιώντας μία εμπειρία δεκαετιών σε συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Ο Thomas Mueller, Executive Director του τομέα Product Engineering της Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Φιλοδοξία μας είναι να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε τα ασφαλέστερα οχήματα για τους πελάτες μας. Οι ψηφιακές καινοτομίες και η εισαγωγή νέων τεχνολογιών ADAS μας επέτρεψαν να διατηρήσουμε τα πρότυπα ασφαλείας στο υψηλότερο επίπεδο, και παράλληλα την ευελιξία και τις δυνατότητες που σχετίζονται με οχήματα που φέρουν το σήμα Discovery».

Το Discovery Sport πρωτοστάτησε στην κατηγορία των compact SUV όταν κυκλοφόρησε το 2014. Εισήγαγε τον πρωτοποριακό αερόσακο πεζών και το αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης της Land Rover, που έκτοτε βελτιώθηκε με νέα τεχνολογία ραντάρ και ενημερωμένους αλγόριθμους για την επέκταση των δυνατοτήτων του. Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν επανασχεδιασμένα προσκέφαλα και ζώνες ασφαλείας στη δεύτερη σειρά καθισμάτων και την προσθήκη τεχνολογίας Multi Collision Braking.

Μια σειρά από ψηφιακές καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένης της ενσωματωμένης Alexa και των φωνητικών εντολών σε φυσική γλώσσα είναι διαθέσιμες σε όλα τα μοντέλα, παρέχοντας τη δυνατότητα ελέγχου διαφόρων ρυθμίσεων και λειτουργιών χρησιμοποιώντας φυσικές και διαισθητικές φωνητικές εντολές – χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι ή τα μάτια του από το δρόμο.

Η γκάμα των προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS) που διατίθεται με το Land Rover Discovery Sport περιλαμβάνει:

  • Autonomous Emergency Braking (AEB) – χρησιμοποιώντας εμπρόσθια ραντάρ και κάμερες, το AEB βοηθά στην αναγνώριση οχημάτων, πεζών και δικυκλιστών μπροστά, ή επερχόμενων οχημάτων ή δικυκλιστών από μία παρακείμενη λωρίδα, όταν το αυτοκίνητο πρόκειται να στρίψει αριστερά ή δεξιά. Το AEB μπορεί να αναγνωρίσει επικείμενους κινδύνους και να ενεργοποιήσει τα φρένα για να ελαχιστοποιήσει τη σφοδρότητα μιας σύγκρουσης ή να την αποτρέψει εντελώς.
  • Lane Keep Assist – παρακολουθεί τις διαγραμμίσεις της λωρίδας του δρόμου για να ανιχνεύσει ακούσια απομάκρυνση από τη λωρίδα. Εάν το αυτοκίνητο πρόκειται να παρεκκλίνει της λωρίδας, εφαρμόζεται ροπή διεύθυνσης που το επαναφέρει στην πορεία του.
  • Emergency Lane Keep Assist – βοηθά με διορθωτικές κινήσεις στο τιμόνι εάν διαπιστώσει ότι το όχημα πλησιάζει υπερβολικά στα όρια του δρόμου και παρεκκλίνει σε μία παρακείμενη λωρίδα όπου ανιχνεύονται επερχόμενα οχήματα.
  • 3D Surround Camera and ClearSight Ground View – το σύστημα κάμερας surround view προσφέρει μία τρισδιάστατη (3D) εικόνα 360 μοιρών γύρω από το όχημα και μπορεί να προβάλλει αρκετές εικόνες ταυτόχρονα στην οθόνη αφής κατά τη διάρκεια ελιγμών, παρέχοντας στον οδηγό λεπτομερείς πληροφορίες για τη γύρω περιοχή. Το ClearSight Ground View επιτρέπει στους οδηγούς να βλέπουν την αθέατη περιοχή ακριβώς μπροστά και κάτω από το καπό στην κεντρική οθόνη αφής.  
  • Adaptive Cruise Control – Το Adaptive Cruise Control διατηρεί μία σταθερή ταχύτητα ταξιδιού για το όχημα. Η ταχύτητα του οχήματος μειώνεται αυτόματα εάν ανιχνευτεί ένα πιο αργό προπορευόμενο όχημα στη λωρίδα.

Το Discovery Sport παραμένει το πιο ικανό και ευέλικτο compact SUV, με 5+2 θέσεις και τη διαθεσιμότητα ενός plug-in hybrid ηλεκτρικού μοντέλου P300e, που προσφέρει πλήρως ηλεκτρική αυτονομία 60km και εκπομπές CO2 34g/km.* Ταχεία φόρτιση DC διατίθεται επίσης στάνταρ, με δυνατότητα φόρτισης σε ποσοστό 80% μέσα σε τριάντα λεπτά.

Σημειώσεις για τους συντάκτες

Οι αξιολογήσεις του Euro NCAP παύουν να ισχύουν μετά από έξι χρόνια, με τον οργανισμό να πραγματοποιεί συνεχείς αξιολογήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα ισχύουν για τα οχήματα που πωλούνται στην αγορά.

**Το όχημα που δοκιμάστηκε ήταν ένα 23MY Discovery Sport με συμβατικό κινητήρα. Η αξιολόγηση ισχύει για οχήματα που κατασκευάζονται από το Νοέμβριο του 2022. Απαιτούνται πρόσθετες δοκιμές για το μοντέλο PHEV για να πληροί τις προϋποθέσεις για τη βαθμολογία πέντε αστεριών του Euro NCAP.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.