Volkswagen ID. Buzz και Amarok βαθμολογούνται με 5 αστέρια

By  |  0 Comments
  • Τα δύο μοντέλα της Volkswagen έλαβαν την κορυφαία βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης
  • Το πολύ στιβαρό πλαίσιο και ο σημαντικά μεγάλος αριθμός των συστημάτων υποβοήθησης που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό, δίνουν σε δύο διαφορετικού χαρακτήρα μοντέλα εξαιρετικές βαθμολογίες

Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός Euro NCAP δημοσίευσε τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης οχημάτων. Τόσο το ID. Buzz , όσο και το νέο Amarok , δύο διαφορετικής σχεδίασης και φιλοσοφίας μοντέλα που ανήκουν στην γκάμα της Volkswagen κρίθηκαν ως «πολύ καλά» και έτσι το καθένα έλαβε την κορυφαία βαθμολογία με 5 αστέρια.

Το νέο ID. Buzz, που αποτελεί μία εξελιγμένη έκδοση του θρυλικού Volkswagen Bulli, μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες από το επίσημο λανσάρισμά του έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία και αντίστοιχες διακρίσεις. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί τώρα ένα ακόμη, η κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστεριών για την ασφάλεια του οχήματος, που απονέμεται από τον οργανισμό Euro NCAP.

Αυτό ισοδυναμεί με εξαιρετική συνολική βαθμολογία, τόσο για την προστασία κατά την πρόσκρουση, όσο και για την προστασία των επιβατών και αποτελεί ένδειξη των εξαιρετικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου που ενσωματώνουν ένα κορυφαίο επίπεδο τεχνολογίας για την αποφυγή ατυχημάτων.

Το ID.Buzz διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας πέραν των αερόσακων για οδηγό-συνοδηγό, πλευρικούς και τύπου κουρτίνας, και έναν κεντρικό ο οποίος προστατεύει τα κεφάλια της πρώτης σειράς επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης. Το ηλεκτρικό της Volkswagen, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Αννόβερου, πέτυχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, με ποσοστό 92% που αφορά το επίπεδο προστασίας για τον οδηγό και τους επιβάτες του, χάρη στον συνδυασμό των αερόσακων και της κατάλληλης διαμόρφωσης και ενίσχυσης του πλαισίου.

Το νέο Amarok συγκέντρωσε παρόμοια υψηλή βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης με το ID. Buzz. Το νέο pick-up μοντέλο της οικογένειας Επαγγελματικών Οχημάτων της Volkswagen, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το επόμενο έτος, έλαβε επίσης 5 αστέρια από τον οργανισμό δοκιμών Euro NCAP.

Όπως και στην περίπτωση του ID. Buzz, και εδώ ο συνδυασμός του στιβαρού πλαισίου με την πληθώρα σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης και του αυτόματου συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης αποτέλεσαν τους σημαντικούς παράγοντες που οδήγησαν στην κατάκτηση αυτού του βραβείου. Ανάμεσα στα στοιχεία εξοπλισμού ασφαλείας του νέου pick-up ξεχωρίζουν και οι αερόσακοι για τα γόνατα. Οι πολύ καλές βαθμολογίες που συγκέντρωσε το Amarok στις μετωπικές και πλευρικές δοκιμές πρόσκρουσης επιτεύχθηκαν σε συνδυασμό με τα ειδικά παιδικά καθίσματα της Volkswagen.

Ο οργανισμός Euro NCAP έδωσε επίσης κορυφαία βαθμολογία σε ό,τι αφορά την αποφυγή ατυχημάτων και στα δύο μοντέλα. Στη διάθεση του οδηγού τόσο του ID. Buzz όσο και του νέου Amarok υπάρχουν είτε στον βασικό είτε στον προαιρετικό εξοπλισμό πολυάριθμα συστήματα ασφαλείας και αυτόματου συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης, τα οποία επίσης εντυπωσίασαν τους δοκιμαστές. Τα παραπάνω βοήθησαν τα δύο μοντέλα στην κατηγορία «Safety Assist» να επιτύχουν ποσοστό 90% (ID. Buzz) και 84% (Amarok).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.