H Lancia στην 47η Rétromobile

By  |  0 Comments

Με τη Lancia Rally 037 που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι πριν 40 χρόνια, η Lancia επιστρέφει στην Rétromobile στο Παρίσι (1-5 Φεβρουαρίου), την έκθεση για κλασσικά αυτοκίνητα με τη μεγαλύτερη ιστορία στην Ευρώπη.

Η Lancia συνεχίζει το πλάνο ενεργειών της που σαν στόχο έχουν να συνδέσουν την πλούσια ιστορική της κληρονομιά με το δυναμικό της μέλλον. Μετά την πραγματοποίηση της Lancia Design Day τον περασμένο Νοέμβριο -όπου ανακοινώθηκε το πλάνο λανσαρίσματος τριών νέων μοντέλων ξεκινώντας από το 2024- και την πρόσφατη παρουσία στην εκκίνηση του Ιστορικού Monte Carlo Rally 2023 στο Τορίνο, η Ιταλική γιορτάζει την επιστροφή της στην Rétromobile στο Παρίσι (1-5 Φεβρουαρίου) με έναν θρύλο των αγώνων. Στο χώρο της Lancia στην 47η Rétromobile θα βρεθεί η Rally 037, το αυτοκίνητο με το οποίο η μάρκα κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι πριν από 4ο χρόνια, το 1983.

«Η Lancia είναι μια καινοτόμα και με πλούσια ιστορία μάρκα, η οποία στοχεύει να γίνει στην Ευρώπη μια ελκυστική και αξιοσέβαστη επιλογή στην premium κατηγορία», σημείωσε ο Luca Napolitano, CEO της Lancia με αφορμή την παρουσία της μάρκας στη Rétromobile 2023. «Με 116 χρόνια ιστορίας έχουμε δημιουργήσει μια σειρά θρύλων, όπως η Rally 037 και οι Stratos και Delta που κατέστησαν τη Lancia την πλέον επιτυχημένη μάρκα στους αγώνες ράλι. Αυτά τα δυναμικά αυτοκίνητα, μαζί με πανέμορφα μοντέλα όπως οι Flaminia και Aurelia, αποτέλεσαν την έμπνευση μας για το μέλλον της μάρκας. Χάρη στο πρόγραμμα “Lancia Classiche” του τμήματος Heritage της Stellantis μπορούμε να είμαστε σίγουροι και περήφανοι για τη διατήρηση της αυθεντικότητας της ιστορίας μας.»     

Αποτελώντας τη διοργάνωση για κλασσικά αυτοκίνητα με τη μεγαλύτερη ιστορία στην Ευρώπη, η Rétromobile για ακόμα μια φορά θα συγκεντρώσει εκατοντάδες αυτοκίνητα και χιλιάδες κοινού. Το τμήμα Heritage της Stellantis, ο οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2015 με αποστολή τη διατήρηση και προώθηση της ιστορικής κληρονομιάς των Ιταλικών μαρκών του Ομίλου θα έχει έντονη παρουσία, με την Lancia Rally 037 να αποτελεί ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και σπάνια δείγματα της πλούσιας συλλογής της.  

Η Lancia Rally 037: Η μινιμαλιστική Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 1983

Η Lancia Rally 037 χαρακτηρίζεται από τις ακμές και την απόλυτη προσήλωση στη λειτουργικότητα. Είναι ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο αποτελεί το τελευταίο πισωκίνητο αυτοκίνητο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, επικρατώντας απέναντι σε ισχυρότερους και με κίνηση σε όλους τους τροχούς ανταγωνιστές. Βασισμένη στη Beta Montecarlo, η Rally 037 κατασκευάστηκε σε μόλις 200 μονάδες, εκ των οποίων οι 53 χρησιμοποιήθηκαν στους αγώνες. Εξαιρετικά ευέλικτη και με χαμηλό βάρος, η 037 αξιοποιούσε ένα υβρίδιο σωληνωτού και μονοκόκ πλαισίου, ενώ τα τμήματα του αμαξώματα που σχεδιάστηκαν από τον Pininfarina εκτός από την υψηλή αεροδυναμική απόδοση προσέφεραν και εύκολη πρόσβαση στα μηχανικά μέρη για επισκευές.

Το αυτοκίνητο που κοσμεί με την παρουσία του την έκθεση Rétromobile 2023 ανακατασκευάστηκε πλήρως από το τμήμα Heritage της Stellantis, μια υπηρεσία που πλέον είναι διαθέσιμη και για αυτοκίνητα ιδιωτών.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.