Η ανανεωμένη Jaguar I-Pace

By  |  0 Comments
  • Ολοκληρωμένο πακέτο: Απαράμιλλη ισορροπία απόδοσης, φινέτσας, ευελιξίας και τεχνολογίας με εντυπωσιακή αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες και καθημερινή χρηστικότητα
  • Η αυτονομία που χρειάζεστε και εύκολη φόρτιση στο σπίτι: Αυτονομία μέχρι 470km (WLTP) με μία πλήρη φόρτιση και μέχρι 53km αυτονομία / ώρα φόρτισης (WLTP) σε επιτοίχιο φορτιστή 11kW AC (wall box) και τριφασική παροχή ρεύματος
  • Εξαιρετικές επιδόσεις: ισχύς 400PS, ροπή 696Nm και ευφυής τετρακίνηση εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100km/h σε μόλις 4,8 δευτ.
  • Πιο ξεχωριστή σχεδίαση: Η σμιλευμένη νέα μάσκα, τα Atlas Grey εμπρός πτερύγια και τα διακοσμητικά θυρών στο χρώμα του αμαξώματος, καθώς και ο πίσω διαχύτης αναδεικνύουν διακριτικά τη βραβευμένη σχεδίαση της I-PACE εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη οπτική απήχηση και πιο έντονη παρουσία
  • Εμπλουτισμένες εκδόσεις εξοπλισμού: Το Black Pack τώρα προσφέρεται στάνταρ από την έκδοση R-Dynamic SE και κάθε μοντέλο της γκάμας διαθέτει τώρα ως στάνταρ ζάντες diamond-turned. Υπάρχει ένα Satin Grey φινίρισμα για τις ζάντες 22” σε σχέδιο Style 5069 που διαθέτει ένθετα από ανθρακονήματα
  • Εντυπωσιακά σατινέ φινιρίσματα: Η προσθήκη σατινέ φινιρίσματος για το Eiger Grey και νέων μεταλλικών χρωμάτων Carpathian Grey χαρίζει στην I-PACE μία εκλεπτυσμένη, σύγχρονη εμφάνιση
  • Εισάγονται τα μοντέλα RDynamic: Η γκάμα μοντέλων περιλαμβάνει τώρα τα R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE (και το 400 SPORT μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο)
  • Απρόσκοπτη συνδεσιμότητα: Σύστημα ενημέρωσης & ψυχαγωγίας Pivi Pro στάνταρ, με ενσωματωμένο φωνητικό έλεγχο Alexa και πλοήγηση what3words καθώς και με ασύρματα Apple CarPlay® και Wireless Android Auto™
  • Διαθέσιμη για παραγγελία τώρα: Διαμορφώστε το δικό σας αυτοκίνητο στον ιστότοπο jaguar.gr       

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο της, η Jaguar I-PACE έχει κερδίσει πάνω από 90 παγκόσμια βραβεία, συμπεριλαμβανομένου ενός άνευ προηγουμένου χατ-τρικ στο θεσμό βραβείων World Car of the Year Awards του 2019, με την κατάκτηση των τίτλων World Car Design of the Year, World Green Car και World Car of the Year, οι οποίοι ενίσχυσαν τη θέση της ως το μοντέλο σημείο αναφοράς στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών SUV υψηλών επιδόσεων.

Με χαμηλό κέντρο βάρους, προηγμένα συστήματα ανάρτησης και compact, αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες σε κάθε άξονα, η I-PACE προσφέρει μία απαράμιλλη ισορροπία τετρακίνητης απόδοσης, φινέτσας και ευελιξίας – μαζί με εντυπωσιακή αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες, εξαιρετική άνεση και καθημερινή χρηστικότητα. Η τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά του οχήματος βελτιώνονται συνεχώς με τη χρήση απρόσκοπτων ασύρματων ενημερώσεων λογισμικού  – ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν περισσότερες.

Τώρα, η I-PACE αναβαθμίζεται διακριτικά, με μία πιο ξεχωριστή σχεδίαση, πλουσιότερες εκδόσεις εξοπλισμού, την προσθήκη μοντέλων R-Dynamic και – για πρώτη φορά – εντυπωσιακά σατινέ φινιρίσματα με μία επιλογή δύο μεταλλικών χρωμάτων.


Ο Nick Collins, Executive Director, τμήμα Vehicle Programmes, δήλωσε: «Η I-PACE ανέκαθεν προσέφερε ένα ολοκληρωμένο πακέτο απόδοσης, ευελιξίας, τεχνολογίας και καθημερινής χρηστικότητας που οι πελάτες περιμένουν από μία Jaguar, μαζί με την ομαλή, αθόρυβη και αβίαστη οδηγική εμπειρία που παρέχει η ηλεκτροκίνηση. Έχουμε καταφέρει ακριβώς αυτό και τώρα είναι το τελευταίο μοντέλο μας που επωφελείται από την προσέγγισή μας να προσφέρουμε πιο επιμελημένες, πλουσιότερες εκδόσεις εξοπλισμού.  

«Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, εφαρμόζουμε την τεχνογνωσία από τα προγράμματα ηλεκτροκίνητων οχημάτων μας και την επιταχυνόμενη τεχνολογική ανάπτυξη που επιτρέπει η συνεργασία μας με την αγωνιστική ομάδα Jaguar TCS Racing Team για να επαναπροσδιορίσουμε την Jaguar ως μια πλήρως ηλεκτρική σύγχρονη μάρκα πολυτελείας από το 2025».

Ανανεωμένη σχεδίαση

Το προφίλ της I-PACE με την μετατοπισμένη προς τα εμπρός καμπίνα (cab-forward), οι κοντοί πρόβολοι και τα μυώδη πλευρικά τμήματα είναι άμεσα αναγνωρίσιμα και τη διαφοροποιούν από άλλα αμιγώς ηλεκτρικά SUV. Αυτή η βραβευμένη σχεδίαση έχει τώρα εξελιχθεί, με μικρές, προσεκτικά μελετημένες βελτιώσεις που καθιστούν πιο έντονη την παρουσία του αυτοκινήτου.

Η εμπρός μάσκα έχει τώρα μια λεία μορφή, βαμμένη σε εντυπωσιακό Atlas Grey. Αντικαθιστώντας το προηγούμενο gloss black μοτίβο ρόμβου, προσδίδει ένα απλούστερο, πιο καθαρό φινίρισμα στο μπροστινό μέρος του οχήματος, ενισχύοντας παράλληλα το έμφυτο ηλεκτρικό DNA του. Το Atlas Grey χρησιμοποιείται επίσης στα κάθετα πτερύγια στο εξωτερικό των μπροστινών ανοιγμάτων. Μια ακόμη περίτεχνη αλλαγή είναι το νέο μαύρο και ασημί λογότυπο της Jaguar στη μάσκα.

Τα διακοσμητικά του εμπρός προφυλακτήρα, τα κάτω διακοσμητικά των θυρών και ο πίσω διαχύτης είναι τώρα βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος που αντικαθιστά το Gloss Black. Αυτή η χρωματική επεξεργασία απλοποιεί και βελτιώνει τη σχεδίαση αφαιρώντας ταυτόχρονα την οπτική μάζα.

Μοντέλα όπως το 400 SPORT διαθέτουν μία διακριτική αεροτομή στην πίσω πόρτα, που αντικατοπτρίζει διακριτικά τις δυνατότητες επιδόσεων και το δυναμικό χαρακτήρα της I-PACE (επίσης στάνταρ σε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα που εφοδιάζονται με ζάντες 22”).

Όλες οι ζάντες που προσφέρονται τώρα ως στάνταρ εξοπλισμός με την I-PACE υιοθετούν τώρα το σχέδιο diamond-turned, ενώ η εντυπωσιακή ζάντα Style 5069 22” διαθέτει φινίρισμα Satin Grey που συμπληρώνεται από ανθρακονημάτινα ένθετα. Όλες οι ζάντες 22” μπορούν να παραγγέλνονται με ελαστικά All-Season αυτόματης στεγανοποίησης.

Το Black Pack ολοκληρώνει άριστα αυτές τις αναβαθμίσεις. Στάνταρ σε όλα τα μοντέλα από την έκδοση R-Dynamic SE, το φινίρισμα Gloss Black εφαρμόζεται στο πλαίσιο της μάσκας, στο περίγραμμα των παραθύρων, στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και στα πίσω λογότυπα.

Υπάρχει επίσης η επιλογή μιας πανοραμικής οροφής που δημιουργεί αντίθεση και για πρώτη φορά προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες να παραγγείλουν μαύρο φινίρισμα για το πίσω τμήμα της οροφής – το οποίο μέχρι πρότινος βαφόταν στο χρώμα του αμαξώματος – συμπληρώνοντας το διευρυμένο γυάλινο πάνελ.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να παραγγείλουν σατινέ χρώματα για πρώτη φορά. Διαθέσιμα σε Eiger Grey ή στο νέο χρωματισμό Carpathian Grey, τα φινιρίσματα αυτά χαρίζουν στην I-PACE μία εκλεπτυσμένη, σύγχρονη εμφάνιση.

Απόδοση και Δυναμική Συμπεριφορά

Η I-PACE προσφέρει μία γνήσια οδηγική εμπειρία Jaguar. Με ελαφριούς, compact και αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες ενσωματωμένους στον εμπρός και πίσω άξονα, η I-PACE μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100km/h σε 4.8 δευτερόλεπτα και να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα έως 200km/h.

Ο συνδυασμός άνεσης και ευελιξίας χωρίς συμβιβασμούς είναι το στοιχείο που ανέκαθεν καθιστούσε την Jaguar μοναδική. Η προηγμένη εμπρός ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και η πίσω ανάρτηση Integral Link της I-PACE αποτελούν το θεμέλιο λίθο για την επίτευξη μιας δυναμικής συμπεριφοράς στο δρόμο, μαζί με το χαμηλό κέντρο βάρους και την ελαφριά, άκαμπτη αλουμινένια δομή του αμαξώματος. Η αερανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη απόσβεση Adaptive Dynamics (στάνταρ στην έκδοση 400 SPORT) βελτιώνει περαιτέρω την άνεση και τον χειρισμό του αυτοκινήτου.

Αυτονομία και Φόρτιση

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 90kWh της I-PACE προσφέρει αυτονομία έως 470km (WLTP). Όταν φορτίζεται στο ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυο δημόσιων φορτιστών, ένας φορτιστής 100kW DC μπορεί να προσθέσει αυτονομία μέχρι και 127km (WLTP) σε μόλις 15 λεπτά. Οι πελάτες με τριφασικό ρεύμα και επιτοίχιο οικιακό φορτιστή 11kW (wall box) μπορούν να προσθέσουν μέχρι 53km αυτονομίας (WLTP) την ώρα, ενώ μία πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε μόλις 8,6 ώρες. Οι πελάτες σε αγορές με μονοφασικό ρεύμα που χρησιμοποιούν wall box 7kW μπορούν να εξασφαλίσουν αυτονομία μέχρι 35km ανά ώρα φόρτισης και πλήρη φόρτιση σε 12,75 ώρες.

Για τη μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων φόρτισης εκτός ωρών αιχμής, υπάρχει η λειτουργία Low Cost Hours Only: απλά ορίζετε τις ώρες έναρξης και παύσης της διαδικασίας φόρτισης που ταιριάζουν στο τιμολόγιό σας – συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας – και η φόρτιση θα πραγματοποιείται μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να ρυθμίζουν τη φόρτιση ώστε να σταματά μόλις η μπαταρία φτάνει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο – στο 80% για παράδειγμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν χρησιμοποιούνται δημόσιοι φορτιστές, καθώς με τον τρόπο αυτό μπορείτε να προσθέτετε μόνο την ενέργεια που χρειάζεστε για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Το ‘Preconditioning’ είναι μία ακόμα εύχρηστη τεχνολογία που αναβαθμίζει την οδηγική εμπειρία. Ενώ το όχημα είναι συνδεδεμένο, θερμαίνει ή ψύχει αυτόματα τη μπαταρία στην ιδανική θερμοκρασία ενώ ταυτόχρονα κάνει το ίδιο για το εσωτερικό, προετοιμάζοντάς το για την έναρξη του ταξιδιού σας. Η χρήση ενέργειας από το δίκτυο αντί της μπαταρίας είναι πιο αποδοτική και μεγιστοποιεί την αυτονομία. Μαζί με τις λειτουργίες προγραμματισμένης φόρτισης, το preconditioning μπορεί να ρυθμίζεται είτε χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής του οχήματος ή την εφαρμογή Jaguar Remote App, η οποία τώρα έχει ενημερωθεί καθιστώντας την ακόμα πιο απλή στη χρήση.

Infotainment και συνδεσιμότητα

Μέσα στην ευρύχωρη καμπίνα της I-PACE υπάρχει η απαραίτητη τεχνολογία για πιο απολαυστικά ταξίδια. Όλα τα μοντέλα της γκάμας διαθέτουν το γρήγορο, διαισθητικό σύστημα ενημέρωσης & ψυχαγωγίας Pivi Pro, το οποίο προσφέρει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα μέσω ασύρματου Apple CarPlay®, ασύρματου Android Auto™, ενσωματωμένο φωνητικό έλεγχο Alexa, Spotify, και πλοήγηση what3words. Το Pivi Pro – μαζί με άλλα συστήματα του οχήματος – είναι πάντα επικαιροποιημένο χάρη στις ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (SOTA).

Η γκάμα της I-PACE για το Model Year 2024 περιλαμβάνει τις εκδόσεις: R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE, και 400 SPORT (Ανάλογα με την αγορά).

Η Jaguar I-PACE ξανάγραψε τους κανόνες προκειμένου να γίνει το πρώτο και καλύτερο ηλεκτρικό όχημα του είδους του. Το πρώτο EV της μάρκας έχει κερδίσει 92 διεθνή βραβεία μέχρι σήμερα, μεταξύ των οποίων οι τίτλοι Swiss Car of the Year (2018), German Car of the Year (2018), UK Car of the Year (2019), European Car of the Year (2019) και την απαράμιλλη τριπλή αναγνώριση στο θεσμό 2019 World Car of the Year Awards, με την κατάκτηση των διακρίσεων World Car Design of the Year, World Green Car και World Car of the Year. Η I-PACE απέσπασε επίσης τη μέγιστη βαθμολογία ασφάλειας πέντε αστέρων από τον Euro NCAP το 2018.

Περισσότερες πληροφορίες για τα πλεονεκτήματα ιδιοκτησίας υπάρχουν στο Electrification Hub της Jaguar. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την I-PACE, είτε πρόκειται για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας και τη βέλτιστη αξιοποίηση κάθε φόρτισης, τις διαθέσιμες φοροαπαλλαγές και τα κίνητρα αγοράς, ή απλά τον τρόπο φόρτισης στο σπίτι και τη χρήση του αναπτυσσόμενου δικτύου δημόσιων φορτιστών.

Ένα εργαλείο υπολογισμού αυτονομίας στον ιστότοπο jaguar.com βοηθά να βλέπετε εύκολα πώς παράγοντες όπως η ταχύτητα του οχήματος, η θερμοκρασία περιβάλλοντος και οι ρυθμίσεις του συστήματος ελέγχου κλιματισμού μπορούν να επηρεάσουν την εκτιμώμενη αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες.

Προσοχή: Οι λεπτομέρειες του οχήματος είναι από την παγκόσμια γκάμα της Jaguar. Ο εξοπλισμός, οι επιλογές και η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρουν από αγορά σε αγορά, επομένως το παρόν δελτίο τύπου πρέπει να διαμορφώνεται ανάλογα.

Σημαντική σημείωση
Προς το παρόν υπάρχει μία παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς. Ως κορυφαίος κατασκευαστής που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία, η Jaguar επηρεάζεται αυτή τη στιγμή από την εν λόγω έλλειψη και ως αποτέλεσμα, κάποια χαρακτηριστικά που περιγράφονται θα διατίθενται μόνο σε ορισμένες αγορές. Συνεργαζόμαστε στενά με τους πληττόμενους προμηθευτές, ώστε να επιλύσουμε τα ζητήματα και να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις στις παραγγελίες των πελατών, όπου είναι εφικτό.

Η Jaguar Land Rover αναζητά συνεχώς τρόπους βελτίωσης των προδιαγραφών, της σχεδίασης και της παραγωγής των οχημάτων, των ανταλλακτικών και των αξεσουάρ της, και οι αλλαγές μπορεί να είναι συνεχείς. Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την παραγωγή ενημερωμένου υλικού, το έγγραφο αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αλάνθαστος οδηγός για τις τρέχουσες προδιαγραφές ή τη διαθεσιμότητα, ούτε αποτελεί προσφορά για την πώληση οποιουδήποτε συγκεκριμένου οχήματος, ανταλλακτικού ή αξεσουάρ. Όλες οι τιμές είναι εκτιμήσεις του κατασκευαστή.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.