Πρεμιέρα για το νέο Mazda CX-90

By  |  0 Comments

Το ευρύχωρο Crossover SUV τριών σειρών προσφέρει άνεση, περιβαλλοντική απόδοση, ασφάλεια και την απόλαυση της οδήγησης σε εξελιγμένο επίπεδο.

Στις 31 Ιανουαρίου, η Mazda Operations Βόρειας Αμερικής, που επιβλέπει τις λειτουργίες της Mazda Motor Corporation στη Βόρεια Αμερική, παρουσίασε το Mazda CX-90, το νέο crossover SUV μεσαίου μεγέθους της εταιρείας.

Η σχεδίαση του CX-90 αποπνέει δυναμισμό και έχει τις ρίζες της στο KODO design της Mazda ή στο σχεδιαστικό θέμα «Soul of Motion». Η αφαιρετική αισθητική «less is more» δημιουργούν ένα απλοϊκό σχήμα με δυναμικές και επιβλητικές αναλογίες. Όλοι οι εσωτερικοί χώροι εκφράζουν την ιαπωνική αισθητική, ενσωματώνοντας την ενέργεια του φωτός και των φυσικών υλικών σε έναν κομψό χώρο.


Η Mazda σχεδιάζει να παρουσιάσει τέσσερα μοντέλα στην παγκόσμια αγορά από το Large Product Group1 μέχρι το τέλος του 2023, καθώς η ζήτηση για SUV είναι μεγάλη. Μετά την περσινή κυκλοφορία του CX-60, το CX-90 είναι το δεύτερο μοντέλο στο Large Product Group της Mazda και προσφέρει σημαντική εξέλιξη στις περιβαλλοντικές επιδόσεις, ασφάλεια και μεγαλύτερη απόλαυση στην οδήγηση. Η παρουσίαση του CX-90 ενισχύει τη σειρά SUV της Mazda, βοηθώντας την εταιρεία να καλύψει τις ανάγκες των πελατών και τις ιδιαιτερότητες κάθε αγοράς.

Για το σύστημα κίνησης, η Mazda θα προσφέρει έναν νέο turbocharged εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα 3,3 λίτρων, επαυξημένο από ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt, καθώς και ένα plug-in υβριδικό σύστημα e-SKYACTIV PHEV που αποτελείται από ένα τετρακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων.

Σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική AWD οπίσθιας πέδησης, το CX-90 προσφέρει εξελιγμένες περιβαλλοντικές επιδόσεις, ενώ παράλληλα εξυπηρετεί τις ανάγκες του οδηγού.

Η Mazda εστίασε την προσοχή της στη δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος για όλους τους επιβαίνοντες. Ο εσωτερικός χώρος έχει διευρυνθεί γύρω από όλα τα καθίσματα. Η τρίτη σειρά έχει σχεδιαστεί για τρείς θέσεις2 και είναι εξοπλισμένη με δικούς της αεραγωγούς κλιματισμού. Επιπλέον, η βελτιωμένη διαμόρφωση του CX-90 ενισχύει την ικανότητα ρυμούλκησης, η οποία σε συνδυασμό με άλλες παροχές ενισχύουν τη λειτουργικότητά του, επιτρέποντας στον οδηγό και τους επιβάτες να απολαμβάνουν τις ποικίλες ρυθμίσεις και εμπειρίες που προσφέρει το SUV κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Η ύπαρξη του See-Through View2, που είναι ικανό να διακρίνει διαισθητικά τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του οχήματος, καθώς και μια μεγάλη οθόνη οδήγησης2 εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία του οχήματος και την αίσθηση ηρεμίας του οδηγού.

Προχωρώντας προς το 2030, η Mazda θα συνεχίσει την έρευνα βασισμένη στην ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας, με στόχο τη δημιουργία ακόμα καλύτερων συνθηκών για την ικανοποίηση των οδηγών, εξασφαλίζοντας μια απολαυστική καθημερινότητα και μια μοναδική εμπειρία οδήγησης.

1: Οι αγορές όπου θα παρουσιαστούν τα Mazda CX-60 και CX-80 είναι η Ευρώπη, η Ιαπωνία και άλλες περιοχές. Τα Mazda CX-70 και CX-90 θα κυκλοφορήσουν κυρίως στη Βόρεια Αμερική και σε άλλες περιοχές.

2: Η διαμόρφωση ποικίλλει ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.