Το νέο Range Rover Velar

By  |  0 Comments
  • Εντυπωσιακή σχεδίαση: Ισορροπημένες αναλογίες και εντυπωσιακή, απέριττη παρουσία  που αναδεικνύεται με μία σύγχρονη προσέγγιση της πολυτελούς σχεδίασης
  • Απρόσκοπτη ενσωμάτωση: Η εξελιγμένη, μεγαλύτερη και κυρτή γυάλινη οθόνη αφής που μοιάζει να αιωρείται ενσωματώνεται άψογα στο τολμηρό, κομψό νέο εσωτερικό εξασφαλίζοντας λιγότερες αντανακλάσεις και ευκολότερο έλεγχο
  • Πιο αθόρυβη καμπίνα: Το ενεργό σύστημα ακύρωσης θορύβων (Active Road Noise Cancellation) που διατίθεται με τα κορυφαία ηχοσυστήματα MeridianTM εξασφαλίζει ότι το Range Rover Velar προσφέρει την πιο αθόρυβη καμπίνα στην κατηγορία του, καταστέλλοντας τους θορύβους από το δρόμο*
  • Οι ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (Software Over The Air)5 αφορούν το 80% των ECU, καλύπτοντας το Pivi Pro7, την πλοήγηση, το ενσωματωμένο σύστημα διάγνωσης, το πλαίσιο και το σύστημα κίνησης – επομένως δεν χρειάζεται πλέον  επίσκεψη σε κάποιο συνεργείο
  • Η μέση απόσταση που διανύει καθημερινά ένα Range Rover Velar μπορεί να καλύπτεται με μηδενικές εκπομπές ρύπων **
  • Βελτιωμένη μπαταρία: Νέα, μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου 19.2kWh προσφέρει 21% βελτιωμένη αυτονομία. Η ηλεκτρική αυτονομία είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο WLTP και φτάνει έως και τα 64km, ενώ οι εκπομπές CO2 ξεκινούν από 38g/km10
  • Δυναμικές λεπτομέρειες: Προηγμένοι, νέοι προβολείς Pixel LED 9 με τεχνολογία Dynamic Bend Lighting9 συμπληρώνονται από κατακόκκινα πίσω φώτα LED για καλύτερη ορατότητα και μειωμένη αντανάκλαση
  • Πολυτέλεια χωρίς τη χρήση δέρματος: Μίγματα μαλλιού KvadratTM και ύφασμα πολυουρεθάνης  εμπνευσμένο από το χώρο της υψηλής ραπτικής, συνδυάζουν μοντέρνα αισθητική με βελτιωμένη αίσθηση αφής σε μία επιλογή καμπίνας χωρίς παρουσία δέρματος
  • Καθαρότερος αέρας: Το εξελιγμένο σύστημα καθαρισμού αέρα Cabin Air Purification Plus βοηθά να εξασφαλίζεται καθαρότερος αέρας στο εσωτερικό μέσω εξελιγμένων συστημάτων φιλτραρίσματος καμπίνας με φιλτράρισμα μικροσωματιδίων PM2.5 και διαχείριση CO2
  • Διακριτική πολυτέλεια: Το νέο Range Rover Velar Autobiography ενισχύει το DNA της Range Rover με επιμελημένες λεπτομέρειες, όπως οι πινελιές σε Satin Burnished Copper
  • Παραγγελίες: Το νέο Range Rover Velar διατίθεται τώρα για παραγγελία.

Το Νέο Range Rover Velar αποτελεί γνήσια έκφραση  της σύγχρονης πολυτέλειας, διαθέτοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, την γνώριμη φινέτσα ενός μοντέλου Range Rover και μια εντυπωσιακή, καθαρή και λιτή νέα σχεδίαση.

Μια νέα μάσκα συνδυάζεται με τη χαρακτηριστική ‘αιωρούμενη’ οροφή, την ενιαία μεσαία γραμμή και τις χωνευτές πτυσσόμενες χειρολαβές θυρών που αποτελούν συστατικά της πιο ελκυστικής οικογένειας πολυτελών SUV στον κόσμο. Οι νέοι εξαιρετικά λεπτοί προβολείς Pixel LED9 χαρίζουν μία τεχνική (high-tech) εμφάνιση που θυμίζει κόσμημα και βελτιστοποιημένη ορατότητα, ενώ η εξωτερική εμφάνιση ενισχύεται από έναν νέο πίσω προφυλακτήρα στο χαμηλότερο τμήμα του και σκούρες πινελιές.

Το Range Rover Velar πρωτοστάτησε στην μινιμαλιστική σχεδιαστική φιλοσοφία της οικογένειας Range Rover και προάγει αυτή την προσέγγιση σε νέα επίπεδα στο εσωτερικό. Η νέα, αιωρούμενη, κυρτή γυάλινη οθόνη αφής 11.4” είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα, παρέχοντας άμεσο και διαισθητικό έλεγχο όλων των βασικών λειτουργιών του οχήματος1.

Το μεσαίο πολυτελές SUV διαθέτει μία πλήρη σουίτα τεχνολογιών που προάγει την άνεση και την ευεξία των επιβατών, καθιστώντας το ακόμα πιο επιθυμητό. Το Range Rover Velar προσφέρει επίσης την πιο αθόρυβη καμπίνα στην κατηγορία του όσον αφορά στο θόρυβο από το δρόμο*, χάρη στις βελτιωμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου του πρωτοποριακού συστήματος Active Road Noise Cancellation8.

Το plug-in υβριδικό Velar είναι πιο ικανό και ευέλικτο από ποτέ, με μεγαλύτερη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 64km10 χάρη στην επανασχεδιασμένη μονάδα της μπαταρίας, ενώ η γκάμα υπερσύγχρονων κινητήρων βενζίνης και diesel περιλαμβάνει ήπια υβριδική τεχνολογία για αξιόπιστη, προσεγμένη λειτουργία και αποδοτικότητα καυσίμου.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των εκδόσεων Velar S, Dynamic SE, Dynamic HSE και Autobiography.

Ο Prof Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer, Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Το Nέο Range Rover Velar είναι ένα άψογο παράδειγμα της μοντέρνας σχεδιαστικής φιλοσοφίας μας – καθαρή, μινιμαλιστική και επιτακτικά επιθυμητή. Διαθέτοντας τέλεια βελτιστοποιημένες αναλογίες, το Range Rover Velar ενσαρκώνει την αβίαστη ελκυστικότητα σε συνδυασμό με τολμηρή κομψότητα και μία δυναμική παρουσία που είναι πραγματικά μοναδική».

Σαγηνευτική σχεδίαση

Το Range Rover Velar υπήρξε πρωτοπόρος της μινιμαλιστικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας της οικογένειας Range Rover και η νέα μάσκα του – μαζί με την εισαγωγή των νέων προβολέων Pixel LED9 με τα φώτα ημέρας Signature Daytime Running Lights που παραπέμπουν σε κόσμημα – εξασφαλίζουν μια ενιαία εμφάνιση σε όλη την οικογένεια.

Στο πίσω τμήμα, ο δυναμικός πρόβολος παρέχει ισορροπία και υπογραμμίζει το επιβλητικό μήκος του Range Rover Velar. Το προτεταμένο πίσω μέρος ενισχύει τη μυώδη σιλουέτα του οχήματος, ενώ ο νέος κάτω πίσω προφυλακτήρας τονίζει τις αναλογίες του με κρυφές απολήξεις εξάτμισης για απέριττη και κομψή εμφάνιση.

Τα νέα πίσω φώτα LED απηχούν τη σχεδιαστική εξέλιξη με μία εντυπωσιακή τρισδιάστατη εμφάνιση και έντονο κόκκινο φωτισμό. Συμπληρώνονται από ένα ψηλά τοποθετημένο πίσω φως φρένων πλήρους μήκους.

Μέσα στην καμπίνα, το τολμηρό, κομψό εσωτερικό του Range Rover Velar είναι ακόμα πιο λιτό, με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και νέα υλικά. Η πιο εξελιγμένη έκδοση του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro7 της Range Rover αποτελεί το επίκεντρο. Μία ενιαία διεπαφή με ‘αιωρούμενη’ κυρτή γυάλινη οθόνη 11,4 ιντσών, είναι εργονομικά τοποθετημένη πιο ψηλά και σε θέση για ευκολότερη πρόσβαση, ώστε να ελαχιστοποιούνται τόσο η διάσπαση της προσοχής του οδηγού όσο και οι αντανακλάσεις1.

Το Range Rover Velar συνεχίζει να προσφέρει μια επιλογή καμπίνας χωρίς χρήση δερμάτινων επενδύσεων, με νέα σχέδια και υλικά καθισμάτων. Η επιλογή αυτή συνδυάζει μαλλί από την Δανική εταιρεία κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων KvadratTM με υφασμάτινα ένθετα πολυουρεθάνης UltrafabricsTM, που διαθέτουν ένα νέο μοτίβο διάτρησης Diamond Herringbone. Εμπνευσμένα από την υψηλή ραπτική, τα μείγματα μαλλιού KvadratTM είναι κατά 58% ελαφρύτερα από το δέρμα και προσφέρουν μια μοντέρνα εμφάνιση και βελτιωμένη αίσθηση αφής για μια σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής πολυτέλειας Range Rover.

Το καινοτόμο ύφασμα έχει υποβληθεί σε αυστηρές εσωτερικές δοκιμές αντοχής στο εργαστήριο υλικών της Range Rover, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι παρέχει τη συνήθη ανθεκτικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος, περνώντας από 60.000 κύκλους δοκιμών τριβής – που ισοδυναμεί με 10 χρόνια χρήσης – και δοκιμές υπεριώδους ακτινοβολίας ικανές να προσομοιώσουν τρία χρόνια έκθεσης στον ήλιο μέσα σε μόλις ένα μήνα.

Εισάγονται τέσσερις νέες δερμάτινες αποχρώσεις: Cloud, Caraway, Raven Blue και Deep Garnet. Αυτές συμπληρώνονται από μια επιμελημένη επιλογή λεπτομερειών, όπως το νέο Moonlight Chrome στο τιμόνι, στα περιγράμματα της κεντρικής κονσόλας και στους αεραγωγούς. Τα τεχνικά φινιρίσματα Light Anodised ή Dark Anodised Aluminium ή τα φινιρίσματα από ξύλο Shadow Grey Ash υπογραμμίζουν τη φινέτσα του.

Δύο νέες χρωματικές επιλογές πλαισιώνουν την χρωματική παλέτα εξωτερικού: Metallic Varesine Blue και Premium Metallic Zadar Grey.

Συνδεδεμένες λειτουργίες

Το νέο Range Rover Velar είναι το πρώτο μοντέλο που διαθέτει την επόμενη γενιά του συστήματος infotainment Pivi Pro7. Ενσωματώνει τα χειριστήρια για όλες τις βασικές λειτουργίες του οχήματος στη νέα κυρτή γυάλινη οθόνη αφής 11,4 ιντσών, που μοιάζει σαν να αιωρείται.

Ο Alex Heslop, Director of Electrical Engineering, Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Με το νέο Range Rover Velar κάνουμε το ντεμπούτο της επόμενης γενιάς του βραβευμένου μας συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Pivi Pro, που διαθέτει μία κομψή ενιαία κυρτή γυάλινη διεπαφή και επανασχεδιασμένη αρχική οθόνη που ελέγχει ψηφιακά όλες τις λειτουργίες οδήγησης, άνεσης και ευκολιών. Εργονομικά σχεδιασμένο για να μειώνει τις αντανακλάσεις και να ελαχιστοποιεί την απόσπαση προσοχής, το νέο σύστημα είναι διαισθητικό και έξυπνο, με ψηφιακά κουμπιά και συρόμενα χειριστήρια σχεδιασμένα να λειτουργούν σε αρμονία με τη φωνητική τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) που το καθιστούν ταχύτερο και πιο εύκολο στη χρήση».

Τα χειριστήρια για τον κλιματισμό, τα καθίσματα και την ένταση του ήχου είναι πάντα ορατά και στις δύο πλευρές της οθόνης με τη μορφή νέων πλευρικών μπαρών, με συρόμενα χειριστήρια πολλαπλών λειτουργιών σε κάθε πλευρά. Αυτά τα εικονικά κουμπιά είναι πάντα ορατά και παρέχουν άμεση πρόσβαση σε στοιχεία που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως τα επιμέρους χειριστήρια της θερμοκρασίας για τους εμπρός επιβάτες, της έντασης του ήχου και των προγραμμάτων του Terrain Response®.

Στην αρχή κάθε ταξιδιού, εμφανίζεται ένα πάνελ με την ονομασία Pre-Drive για ταχεία πρόσβαση σε λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνότερα, όπως το ξεθάμπωμα των παραθύρων και τα προαιρετικά θερμαινόμενα καθίσματα. Όταν το όχημα αρχίζει να κινείται, δίνει τη θέση του στη  γνώριμη αρχική οθόνη τριών πάνελ, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί με τη χαρακτηριστική ευφυΐα και ευελιξία του Pivi Pro7.

Για μεγαλύτερη ευκολία, τα πρόσθετα στοιχεία ελέγχου στις μόνιμα ορατές πλευρικές μπάρες περιλαμβάνουν συντομεύσεις για τα συστήματα πολυμέσων και πλοήγησης, τις κάμερες και το ξεθάμπωμα των παραθύρων.

Η επόμενη γενιά του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αποτέλεσε αντικείμενο εκτεταμένων δοκιμών και εξέλιξης, τόσο ψηφιακά όσο και φυσικά με ανθρώπους δοκιμαστές, για μείωση του φόρτου εργασίας και του χρόνου αλληλεπίδρασης ώστε ο χρήστης να βιώνει την πλέον φιλική εμπειρία τεχνολογίας. Περίπου το 80% των εργασιών μπορούν να εκτελούνται με δύο πατήματα από την αρχική οθόνη.

Το Pivi Pro7 υποστηρίζει την εύκολη συνδεσιμότητα ενός smartphone με το ασύρματο Apple CarPlay™2. Υποστηρίζεται επίσης το ασύρματο Android Auto®, ενώ η ασύρματη φόρτιση συσκευών – από ένα νέο αποθηκευτικό χώρο στην κεντρική κονσόλα – παρέχει άμεση γρήγορη φόρτιση και μειώνει την ανάγκη για καλώδια.

Με το 80 τοις εκατό του συνόλου των ECU του οχήματος – που καλύπτουν το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro, τους χάρτες πλοήγησης, τα ενσωματωμένα συστήματα διάγνωσης, καθώς και τα συστήματα πλαισίου και μετάδοσης κίνησης – να μπορούν να ενημερώνονται ασύρματα, το Range Rover Velar είναι σε θέση να ενημερώνεται με το πιο πρόσφατο λογισμικό ‘Over The Air’ χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη σε συνεργείο.

Το νέο Range Rover Velar διαθέτει επίσης Wi-Fi που ενεργοποιείται με Πακέτο Δεδομένων 6, εξασφαλίζοντας στους επιβάτες ψυχαγωγία και σύνδεση. Το Pivi Pro7 διαθέτει διπλή ενσωματωμένη κάρτα eSIM και αρχιτεκτονική βασισμένη στο cloud, που σημαίνει ότι παρέχει πλήρη πρόσβαση σε μια σειρά από online εφαρμογές6 – συμπεριλαμβανομένων των Spotify και Deezer – οι οποίες είναι ενσωματωμένες στο σύστημα infotainment.

Το Amazon Alexa3 φέρνει ένα νέο επίπεδο άνεσης, προσφέροντας τη δυνατότητα ελέγχου διαφόρων ρυθμίσεων και λειτουργιών χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές με φυσική ομιλία, μειώνοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο διάσπασης της προσοχής1. Η υπηρεσία Alexa είναι ενσωματωμένη στο Pivi Pro7 και μπορεί να ενεργοποιείται απλά λέγοντας “Alexa” ή πατώντας το μπουτόν Alexa στην οθόνη αφής.

Για απλή πλοήγηση, το what3words είναι επίσης ενσωματωμένο στο Pivi Pro7. Η έξυπνη τεχνολογία χαρτογράφησης χωρίζει την υδρόγειο σε ένα πλέγμα με τετράγωνα 3m x 3m, σε κάθε ένα από τα οποία αντιστοιχεί ένας μοναδικός συνδυασμός τριών τυχαίων λέξεων για τη δημιουργία μιας διεύθυνσης what3words. Με αυτές τις λέξεις οι οδηγοί μπορούν να πλοηγηθούν σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία με ακρίβεια.

Καθηλωτικός ήχος και τεχνολογία

Η φιλόξενη καμπίνα του Range Rover Velar ελαχιστοποιεί το θόρυβο του δρόμου με την πρωτοποριακή τεχνολογία Active Road Noise Cancellation8  η οποία εξασφαλίζει ότι το νέο Range Rover Velar είναι το πιο ήσυχο όχημα στην κατηγορία του όσον αφορά στο θόρυβο του δρόμου*. Αυτή η τεχνολογία ανιχνεύει τις εξωτερικές συχνότητες και παράγει αυτόματα αντίθετα ηχητικά κύματα μέσω του ηχοσυστήματος του οχήματος, μειώνοντας τα συνολικά επίπεδα θορύβου στο εσωτερικό κατά τουλάχιστον 4dB – κάτι που ισοδυναμεί με τη μείωση της έντασης του ήχου κατά τέσσερα βήματα.

Μια σειρά από ισχυρά ηχοσυστήματα Meridian διατίθεται για το Νέο Range Rover Velar με κορυφαίο το προαιρετικό σύστημα Meridian™ 3D Surround Sound System, το οποίο προσφέρει αναπαραγωγή μουσικής υψηλής πιστότητας χρησιμοποιώντας έως και 17 ηχεία και ενισχυτή 750W για μια καθηλωτική εμπειρία ακρόασης.

Σύγχρονη πολυτέλεια

Το νέο Range Rover Velar προσφέρει τη γνώριμη φινέτσα ενός μοντέλου Range Rover σε ένα ήρεμο καταφύγιο, με ανώτερα επίπεδα άνεσης και προαιρετικές λειτουργίες που προάγουν την αίσθηση ευεξίας των επιβατών.

Ο Nick Collins, Executive Director Vehicle Programmes, Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Τα πάντα στο Range Rover Velar είναι αβίαστα και αυτό αντανακλάται στο πολυτελές εσωτερικό του. Τα νέα σχέδια καθισμάτων και ο ζεστός, ατμοσφαιρικός φωτισμός καμπίνας καλωσορίζουν τον οδηγό στην αρχή κάθε ταξιδιού, ενώ προηγμένα χαρακτηριστικά ευεξίας, συμπεριλαμβανομένων των υπερσύγχρονων συστημάτων καθαρισμού αέρα, εξασφαλίζουν ένα χαλαρωτικό περιβάλλον στην καμπίνα. Σε συνδυασμό με τα έξυπνα συστήματα μετάδοσης κίνησης του Velar, κάθε κίνηση είναι αθόρυβη, ήρεμη και γαλήνια».

Το πιο πρόσφατο σύστημα καθαρισμού αέρα καμπίνας Cabin Air Purification Plus διατίθεται ως μέρος του προαιρετικού πακέτου Comfort Pack (ή στάνταρ στο Autobiography) και συνεισφέρει στην ευεξία και εγρήγορση των επιβατών, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Το σύστημα Διαχείρισης CO2 και η λειτουργία Φιλτραρίσματος Αέρα Καμπίνας PM2.5 βελτιώνουν το περιβάλλον της, παρακολουθώντας τον εσωτερικό και εξωτερικό αέρα και προβαίνοντας στις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Για την ενεργοποίηση, οι πελάτες μπορούν απλά να πατήσουν το μπουτόν Purify στη σελίδα Air Quality (Ποιότητα αέρα) στο Pivi Pro7 και να μειώσουν το επίπεδο των επιβλαβών αλλεργιογόνων ουσιών ή σωματιδίων στο εσωτερικό. Το σύστημα συνδυάζει επίσης την τεχνολογία nanoe™ X13 για την καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών και συμβάλλει στη σημαντική μείωση των οσμών, των βακτηρίων και των αλλεργιογόνων ουσιών.

Ο Ρυθμιζόμενος Φωτισμός Καμπίνας (Configurable Cabin Lighting) προσφέρει μια επιλογή 30 εσωτερικών χρωμάτων για τον φωτισμό των θυρών, της κονσόλας και της περιοχής των ποδιών ως μέρος του προαιρετικού πακέτου Comfort Pack. Τα προκαθορισμένα θέματα χρωμάτων διευκολύνουν την εύρεση του τέλειου συνδυασμού, ενώ κάθε επιβάτης μπορεί να επιλέξει την ιδανική θερμοκρασία στο εσωτερικό χρησιμοποιώντας τον έλεγχο κλιματισμού τεσσάρων ζωνών. 6

Για μεγαλύτερη ορατότητα στο σκοτάδι, το Νέο Range Rover Velar διευρύνει τα όρια της τεχνολογίας φωτισμού pixel LED με προηγμένους προβολείς Pixel LED9 με τη σχεδιαστική υπογραφή των φώτων ημέρας (DRL). Στάνταρ εξοπλισμός για τις εκδόσεις Dynamic HSE και Autobiography, το σύστημα διαθέτει τριπλάσιο αριθμό LED σε σχέση με αυτό των προβολέων Matrix LED. Κάθε προβολέας διαθέτει τέσσερις μονάδες pixel με 67 ελεγχόμενες με ακρίβεια λυχνίες LED σε κάθε μία, ώστε να προσαρμόζεται με ακρίβεια στις συνθήκες και το δρόμο μπροστά και να παρέχει την πιο αποτελεσματική δέσμη φωτός στην κατεύθυνση αυτή.

Η λειτουργία Dynamic Bend Lighting (Δυναμικός Φωτισμός Στροφής)9 χρησιμοποιεί δεδομένα ταχύτητας και διεύθυνσης για να μπορεί, ανάλογα με τις οδικές συνθήκες, να φωτίζει τις σκοτεινές γωνίες και τα όρια του δρόμου, ενώ το εύρος φωτισμού της μεγάλης σκάλας μπορεί να φτάσει σχεδόν το μισό χιλιόμετρο μπροστά, για βέλτιστη ορατότητα.

Ικανό να μειώνει την ένταση φωτισμού σε τέσσερα αντικείμενα ώστε να μην τυφλώνει τους αντίθετα διερχόμενους, το σύστημα Adaptive Driving Beam προσαρμόζεται αυτόματα στην ταχύτητα του αυτοκινήτου, εκπέμποντας μια ευρεία δέσμη στις χαμηλές ταχύτητες και μια πιο έντονη, μακρύτερη δέσμη σε ταχύτητες πάνω από τα 70km/h.

Όποιες κι αν είναι οι συνθήκες, το Νέο Range Rover Velar αποπνέει την αίσθηση ενός επιβλητικού, άνετου και γεμάτου αυτοπεποίθηση οχήματος. 

‘Εξηλεκτρισμένες’ επιδόσεις και ικανότητες

Το Νέο Range Rover Velar διατίθεται με συστήματα κίνησης που ικανοποιούν τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη, μεταξύ των οποίων το plug-in υβριδικό P400e. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν από κινητήρες βενζίνης και diesel της γενιάς Ingenium, οι οποίοι διακρίνονται για την ομαλή λειτουργία τους και υιοθετούν τεχνολογία MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle) που ενισχύει την αποδοτικότητα καυσίμου και τις επιδόσεις.

Η οδηγική άνεση και η φινέτσα στον τρόπο που κινείται, στοιχεία που αποτελούν σήμα κατατεθέν της οικογένειας Range Rover, εξασφαλίζονται στο Range Rover Velar με προηγμένες ρυθμίσεις του πλαισίου και της ανάρτησής του. Η προαιρετική ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση προσφέρει άνεση στην κίνηση, διατηρώντας τον έλεγχο σε πιο τραχείς δρόμους, ενώ εξομαλύνει τις ανωμαλίες με το Adaptive Dynamics, ένα προηγμένο σύστημα πλαισίου που μεταβάλλει συνεχώς τις δυνάμεις απόσβεσης σε κάθε τροχό.

Ο James Sanderson, Lifecycle Chief Engineer, Range Rover Velar, δήλωσε: «Το Range Rover Velar συνδυάζει μια δυναμική στην οδήγηση που εμπνέει εμπιστοσύνη με μια σειρά από επιλογές κινητήρων με ομαλή και αποδοτική λειτουργία. Αυξάνοντας το μέγεθος της μπαταρίας κατά 12%, μπορέσαμε να επεκτείνουμε την ηλεκτρική αυτονομία του plug-in υβριδικού P400e στα 64 χιλιόμετρα. Με το πρόσθετο πλεονέκτημα της δυνατότητας ταχείας φόρτισης DC, οι πελάτες θα μπορούν να ολοκληρώνουν ταξίδια σε καθημερινή βάση χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ισχύ πιο εύκολα από ποτέ».

Το προηγμένο υβριδικό P400e προσφέρει τα καλύτερα δύο διαφορετικών κόσμων, συνδυάζοντας έναν ηλεκτροκινητήρα 105kW με ένα βενζινοκινητήρα της γενιάς Ingenium για αβίαστες και αθόρυβες επιδόσεις.

Η ισορροπία μεταξύ της αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης και της χρήσης του βενζινοκινητήρα σημαίνει ότι το Range Rover Velar P400e είναι ιδανικό για σύντομες αστικές διαδρομές και μεγαλύτερα ταξίδια. Η εκτιμώμενη αυτονομία του Range Rover Velar σε πραγματικές συνθήκες φτάνει τα 51 χιλιόμετρα12 – αρκετή ώστε η μέση καθημερινή απόσταση που διανύει ένα Range Rover Velar να μπορεί να πραγματοποιείται με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Για μεγαλύτερα ταξίδια, το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης παρέχει συνδυασμένη αυτονομία βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα σε πραγματικές συνθήκες που φτάνει τα 684 χλμ.14

Χρησιμοποιώντας μόνο την ηλεκτρική ενέργεια, μπορεί να διανύσει έως και 64 χιλιόμετρα, ενώ οι συνολικές εκπομπές CO2 είναι 38g/km στον κύκλο WLTP, με κατανάλωση καυσίμου 1,6l/100km. Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έχει αυξηθεί πάνω από 20% από την προηγούμενη των 53km χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία των 19,2kWh.10 *

Με συνδυασμένη ισχύ 404PS και ροπή 640Nm από τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων 300PS της γενιάς Ingenium και τον ηλεκτροκινητήρα 105kW, η έκδοση P400e έχει επιτάχυνση 0-100km/h σε 5,4 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 209km/h. Μπορεί επίσης να κινηθεί μόνο με ηλεκτρική ενέργεια σε ταχύτητες έως και 140km/h. 10

Το P400e είναι ένα από τα ελάχιστα plug-in υβριδικά οχήματα με δυνατότητα ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC), για φόρτιση από 0-80% μέσα σε μόλις 30 λεπτά εκτός σπιτιού με τη χρήση ενός φορτιστή 50kW. Στο σπίτι, μπορεί να φορτίσει από 0-100% χρησιμοποιώντας φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) ισχύος 7kW σε περίπου δυόμισι ώρες.

Η τελευταία γενιά κινητήρων βενζίνης και diesel της σειράς Ingenium διατίθεται με τεχνολογία 48-volt MHEV για βελτιωμένη απόδοση και παροχή ισχύος, χρησιμοποιώντας μια ενσωματωμένη γεννήτρια/μίζα με ιμάντα (BiSG) για την ανάκτηση ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά την επιβράδυνση. Αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48 volt που βρίσκεται κάτω από τον πίσω χώρο φόρτωσης. Η ενέργεια μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για υποστήριξη της επιτάχυνσης, ενώ προσφέρει επίσης μια βελτιστοποιημένη και πιο άμεση σε απόκριση λειτουργία του συστήματος start-stop.

Ο straight-six βενζινοκινητήρας Ingenium 3,0 λίτρων διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Η P340 αποδίδει ισχύ 340PS και ροπή 480Nm, με επιτάχυνση 0-100km/h σε 6,3 δευτ. Από την άλλη, η ισχυρότερη έκδοση P400 αποδίδει 400PS και ροπή 550Nm, με την επιτάχυνση 0-100km/h να ολοκληρώνεται σε 5,5 δευτ. με εκπομπές CO2 από 219g/km. 10

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων διαθέτει τώρα ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με πιο ομαλή διαδοχή για τις οκτώ σχέσεις του. Η έκδοση P250 αποδίδει 250PS και ροπή 365Nm, με επιτάχυνση 0-100km/h σε 7,5 δευτ., εκπομπές CO2 από 211g/km και κατανάλωση καυσίμου έως 9,3l/100km. 10

Ο straight-six D300 diesel κινητήρας 3,0 λίτρων αποδίδει 300PS και ροπή 650Nm προσφέροντας δυναμικές επιδόσεις, με επιτάχυνση 0-100km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα. Ο κινητήρας διαθέτει  δύο τούρμπο με σειριακή διάταξη και ένα προηγμένο σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων, με εκπομπές CO2 από 188g/km και κατανάλωση καυσίμου 7,2l/100km.10

Ο τετρακύλινδρος D200 Ingenium diesel 2,0 λίτρων, αποδίδει 204PS με εκπομπές CO2 από 168g/km* και κατανάλωση καυσίμου έως και 6,4l/100km.10

Η πλήρης γκάμα κινητήρων του Range Rover Velar:

Electric Hybrid

  • P400e – 404PS, 2.0L τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας PHEV, ροπή 640Nm στις 1.500-4.400σαλ., οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD

Βενζινοκινητήρες

  • P250 – 250PS, 2.0L τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας, ροπή 365Nm στις 1.300-4.500 σαλ., οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD
  • P340 – 340PS, 3.0L εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας MHEV, ροπή 480Nm στις 1.500-4.500 σαλ., οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD
  • P400 – 400PS, 3.0L εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας MHEV, ροπή 550Nm στις 2.000-5.000 σαλ., οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD

Diesel κινητήρες

  • D200 – 204PS, 2.0L τετρακύλινδρος diesel MHEV, ροπή 430Nm στις 1.750-2.500 σαλ., οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD
  • D300 – 300PS, 3.0L εξακύλινδρος diesel MHEV, ροπή 650Nm στις 1.500-2.500 σαλ., οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, AWD

Το Adaptive Dynamics είναι στάνταρ σε όλα τα εξακύλινδρα και PHEV μοντέλα, καθώς και σε όλα τα τετρακύλινδρα μοντέλα Dynamic HSE, και εξασφαλίζει τη βελτιστοποίηση της ακαμψίας της ανάρτησης ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, βελτιώνοντας την οδηγική άνεση και τον χειρισμό. Υπάρχει ακόμη και ειδική ρύθμιση για οδήγηση εκτός δρόμου. Το προηγμένο πλαίσιο και οι αναρτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Electronic Air Suspension, Adaptive Dynamics και Configurable Dynamics, προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις και ευελιξία στο δρόμο.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις σε όλα τα εδάφη είναι επίσης εγγυημένες, με τις αξιόπιστες ικανότητες της Range Rover να είναι παρούσες, χάρη στο έξυπνο σύστημα τετρακίνησης torque on-demand all-wheel drive (AWD). Αυτό παρέχει τη βέλτιστη κατανομή ροπής ανάλογα με τις συνθήκες, τόσο κατά τη δυναμική οδήγηση στο δρόμο όσο και κατά την εκκίνηση από στάση σε ολισθηρές επιφάνειες.

Το Terrain Response 2® είναι προσβάσιμο μέσω του Pivi Pro7 και επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του οχήματος ανάλογα με το περιβάλλον οδήγησης, με δυνατότητα επιλογής των προγραμμάτων Eco, Comfort, Grass-Gravel-Snow, Mud-Ruts, Sand, Dynamic και Automatic. Καθένα από αυτά παραμετροποιεί τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα, του κιβωτίου ταχυτήτων, του συστήματος τετρακίνησης, της ανάρτησης και των συστημάτων ελέγχου ευστάθειας για βέλτιστη πρόσφυση και έλεγχο.

*Μετρήσεις έναντι άμεσων ανταγωνιστών (Audi Q5, BMW X4, Mercedes GLC and Porsche Macan).

**Προϋποθέτει φόρτιση μόνο στο σπίτι και βασίζεται σε ανώνυμα δεδομένα ιδιοκτησίας πελατών του Range Rover Velar.

1Οι λειτουργίες του αυτοκινήτου πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνον εφόσον αυτό γίνεται με απόλυτη ασφάλεια. Οι οδηγοί πρέπει να φροντίζουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου τους σε όλες τις περιπτώσεις.

2Apple CarPlay είναι εμπορικό σήμα της Apple Inc. 

3 Το Amazon Alexa διατίθεται μόνο σε ορισμένες αγορές. Τα Amazon, Alexa, Amazon Music, Audible και όλα τα σχετικά λογότυπα είναι εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc. ή των θυγατρικών της.

4Το Remote Skill υπόκειται σε σύνδεση δικτύου, διατίθεται μόνο σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

5Το Software Over The Air υπόκειται σε σύνδεση δικτύου και διαθεσιμότητα αγοράς.

6Υπόκειται σε διαθεσιμότητα σε συνδεδεμένες αγορές μόνο.

7Τα χαρακτηριστικά Pivi Pro, οι προαιρετικές επιλογές και η διαθεσιμότητά τους εξαρτώνται όπως πάντα από την αγορά – συμβουλευτείτε έναν Έμπορο της  Land Rover για τη διαθεσιμότητά τους στην τοπική αγορά αλλά και όλους τους όρους και προϋποθέσεις. Για ορισμένες λειτουργίες θα χρειαστεί η κατάλληλη SIM με ανάλογη σύμβαση δεδομένων που απαιτεί ανανέωση συνδρομής μετά την αρχική περίοδο χρήσης για την οποία θα σας ενημερώσει ο Έμπορος που σας εξυπηρετεί. Η συνδεσιμότητα σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν είναι εγγυημένη σε όλες τις περιοχές.  

8Το Active Road Noise Cancellation διατίθεται σε μοντέλα με Πανοραμική Οροφή και σε συνδυασμό με ηχοσυστήματα Meridian Sound/Meridian 3D Surround ή Meridian Signature Sound System.

9Στάνταρ στα Dynamic HSE και Autobiography. Δεν διατίθεται σε Β. Αμερική και Καναδά.

10Οι τιμές που αναφέρονται είναι το αποτέλεσμα επίσημων δοκιμών του κατασκευαστή σύμφωνα με τη  νομοθεσία της Ε.Ε. με μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία. Εξυπηρετούν μόνο σκοπούς σύγκρισης. Οι τιμές σε πραγματικές συνθήκες ενδέχεται να διαφέρουν. Οι τιμές εκπομπών CO2 , κατανάλωσης καυσίμου, κατανάλωσης ενέργειας και αυτονομίας εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως οδηγικό στυλ, περιβαλλοντικές συνθήκες, φορτίο, διάσταση ζαντών και εγκατεστημένα αξεσουάρ, πραγματική διαδρομή και κατάσταση της μπαταρίας. Οι τιμές που εμφανίζονται είναι για ευρωπαϊκές EU6 αγορές. Για τις υπόλοιπες αγορές πιστοποιημένες τιμές κατανάλωσης καυσίμου και αυτονομίας και λοιπά δεδομένα δημοσιεύονται στο www.landrover.com  Όλες οι τιμές εκπομπών ρύπων, κατανάλωσης καυσίμου και αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας είναι μετρημένες στον συνδυασμένο κύκλο EU WLTP (TEL).

11 Το P400e electric hybrid έχει ικανότητα φόρτισης 0-80% σε μόλις 30 λεπτά με χρήση ενός γρήγορου φορτιστή DC 50kW.

12 Προϋποθέτει φόρτιση μόνο στο σπίτι και βασίζεται σε ανώνυμα δεδομένα ιδιοκτησίας πελατών του Range Rover Velar.

13Έρευνα της Texcell, 2020 πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Panasonic.

14Εξυπηρετούν μόνο σκοπούς σύγκρισης. Οι τιμές σε πραγματικές συνθήκες ενδέχεται να διαφέρουν. Οι τιμές εκπομπών CO2 , κατανάλωσης καυσίμου, κατανάλωσης ενέργειας και αυτονομίας εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως οδηγικό στυλ, περιβαλλοντικές συνθήκες, φορτίο, διάσταση ζαντών και εγκατεστημένα αξεσουάρ, πραγματική διαδρομή και κατάσταση της μπαταρίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.