Η Aprilia αντιμέτωπη με μια διπλή πρόκληση (video)

By  |  0 Comments

Από την έκπληξη στην επιβεβαίωση: αυτός θα είναι ο στόχος της Aprilia Racing για τη σεζόν MotoGP 2023, που παρουσιάζεται μέσα από ένα διασκεδαστικό και συναρπαστικό βίντεο, με την ομάδα και τους αναβάτες στην ατμόσφαιρα μιας από τις πιο διάσημες τηλεοπτικές σειρές.

Την τελευταία σεζόν η Aprilia γνώρισε εντυπωσιακή εξέλιξη όσον αφορά τα αποτελέσματα (πρώτη νίκη στο MotoGP, άλλοι οκτώ τερματισμοί στο βάθρο και δύο pole position) και η ιταλική ομάδα πλασαρίστηκε μεταξύ των πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος, στη μάχη μέχρι το τέλος της σεζόν για τους πιο σημαντικούς στόχους σε κάθε κατηγορία.

Αποτελέσματα που είχαν ήδη προβλεφθεί στις αρχές του 2021, όταν, μαζί με μια σειρά από εξαιρετικές κατατάξεις, έφτασε στο πρώτο βάθρο του MotoGP και βασίστηκαν στους σωστούς χειρισμούς των προηγούμενων ετών. Τώρα η Aprilia αντιμετωπίζει μια διπλή πρόκληση – να επιβεβαιώσει τις δυνατότητές της στη μάχη του πρωταθλήματος και να συνεχίσει να αναπτύσσεται, με κάποια επιπλέον όπλα στο οπλοστάσιό της, ξεκινώντας με τη δορυφορική ομάδα και τους αναβάτες Miguel Oliveira και Raul Fernandez, καθώς και μια πρόσθετη ροή πληροφοριών που θα είναι χρήσιμη για την ανάπτυξη του RS-GP.

Αλλά τα φώτα της δημοσιότητας σίγουρα θα είναι στραμμένα στο νούμερο 41, όπου ο Aleix Espargaró θα παλέψει ξανά για το πρωτάθλημα μετά την τέταρτη θέση κατά την περασμένη σεζόν. Ο βετεράνος της ομάδας βάσει στατιστικών και ομόφωνα αποκαλούμενος “καπετάνιος”, ο Aleix μπορεί να βασίζεται τόσο στην τέλεια συμβίωση με μια ομάδα που τον ακολουθεί από το 2017 όσο και στην εμπειρία και την ωριμότητα που έχει αποκτήσει με περισσότερες από 200 συμμετοχές σε αγώνες Grand Prix.

Για τον Maverick Viñales η θετική πίεση είναι εξίσου σαφής. Το ταλέντο του Ισπανού αναβάτη μπορεί πλέον να βασίζεται στην πλήρη αρμονία με τη δομή της ομάδας και τα χαρακτηριστικά της RS-GP. Αν το 2022 ήταν μια χρονιά ανάπτυξης με κάποια θεαματικά υψηλά αποτελέσματα, το 2023 υπόσχεται να είναι η χρονιά που θα επιτύχει υψηλό επίπεδο συνέπειας.

Επιβεβαιωμένη είναι και η συμμετοχή του δοκιμαστή Lorenzo Savadori. Η δουλειά του υπήρξε ένας από τους πυλώνες πάνω στους οποίους χτίστηκε η τεράστια ανάπτυξη της Aprilia την τελευταία σεζόν και θα συμμετάσχει επίσης σε τρεις αγώνες, που δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί.

Στον τομέα της τεχνικής, εξελίχθηκε κάθε πτυχή της Aprilia RS-GP. Ο κινητήρας V4, ο οποίος δεν μπορεί να εξελιχθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, έχει αυξηθεί σε ισχύ και μέγιστες στροφές ανά λεπτό, διατηρώντας παράλληλα την εξαιρετική ευκολία στην οδήγηση. Η αρχιτεκτονική του πλαισίου βασίζεται σε έναν σκελετό που έχει επανεξεταστεί με βάση τα αιτήματα των αναβατών, επιδιώκοντας την πρόσφυση και τη σταθερότητα. Η αεροδυναμική διατηρεί τις ιδέες που εισήχθησαν το 2022, όπως το κυρτό πλαϊνό πάνελ ή τη χαρακτηριστική διαμόρφωση του μπροστινού πτερυγίου και τις εξελίσσει, επιβεβαιώνοντας την τεχνολογική ηγεσία της Aprilia Racing στον τομέα αυτό. Τα ηλεκτρονικά επωφελούνται από την εισαγωγή μιας νέας Magneti Marelli ECU και τη βελτιωμένη στρατηγική διαχείρισης, σκοπός της συνεχούς δουλειάς σε κάθε αγώνα.

Συνεχίζεται και η ανάπτυξη της δομής της Aprilia Racing. Τα πιο εμφανή αποτελέσματα είναι οι νέες αφίξεις στην εργοστασιακή ομάδα και η νέα οργάνωση. Το αγωνιστικό τμήμα του Noale επιμένει ως εκ τούτου στη δέσμευσή του να βελτιωθεί από οργανωτική άποψη, καθώς και στην τεχνολογία που φέρνει η RS-GP στον αγώνα.

Massimo Rivola – Διευθύνων Σύμβουλος Aprilia Racing

“Η ανάπτυξή μας είναι αναμφισβήτητη, όπως και το πόσο γρήγορα βελτιωθήκαμε. Είναι ένας δρόμος που δεν προέκυψε τυχαία. Είμαστε καλύτερη εταιρεία από κάθε άποψη, οπότε περιμένω αυτή η τάση να συνεχιστεί. Η πρόκλησή μας θα αυξηθεί τώρα με την περαιτέρω ευθύνη μιας δορυφορικής ομάδας, η οποία, ενώ από τη μια πλευρά θα μας επιτρέψει να έχουμε πολύ περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες, θα αποτελέσει επίσης σημαντικό πεδίο δοκιμών για την οργανωτική και αναλυτική μας ικανότητα. Το χειμερινό διάλειμμα, που ήταν στην πραγματικότητα μια από τις περιόδους έντασης εργασίας, ήταν θετικό, όπως και οι πρώτες δοκιμές, αλλά μόνο στον αγώνα θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε το επίπεδό μας σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Θα είμαστε υπό μεγαλύτερη πίεση και βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο σχήμα που συνεπάγεται νέες προκλήσεις για ομάδες και αναβάτες, αλλά έχουμε προετοιμαστεί καλά και πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε τη σεζόν του πρωταθλήματος με εξαιρετικά υψηλό κίνητρο. Στόχοι; Να τα πάμε καλύτερα από πέρυσι.”

Romano Albesiano, Τεχνικός Διευθυντής Aprilia Racing

“Είμαστε αρκετά πεπεισμένοι ότι δουλέψαμε καλά κατά τη διάρκεια του χειμερινού διαλείμματος και οι πρώτες δοκιμές έχουν ήδη επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο. Η τεχνική κατάσταση θα είναι νέα για εμάς, έχοντας επίσης μια δεύτερη ομάδα για υποστήριξη και από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε σημαντικές πληροφορίες και στοιχεία. Τα Σαββατοκύριακα των αγώνων θα φέρουν επίσης κάποιες αλλαγές, με την εισαγωγή του αγώνα Sprint που θα απαιτήσει μια συγκεκριμένη προσέγγιση. Κάθε λεπτομέρεια της νέας RSGP είναι μια εξέλιξη της ιδέας του 2022, με αριθμητική βελτίωση όλων των βασικών πτυχών, ενώ το πλάνο ανάπτυξης προβλέπει περαιτέρω βελτιώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.”

Aleix Espargaró

Το να είμαι με την Aprilia για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μου ασκεί μια ορισμένη πίεση γιατί ξέρω πόσο σημαντικά είναι τα αποτελέσματα για αυτήν την εταιρεία. Ταυτόχρονα, η ωριμότητα και το γεγονός ότι γνωρίζω καλά τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι, μου προσφέρει ηρεμία. Η σεζόν του πρωταθλήματος του 2023 θα ξεκινήσει με πολλά άγνωστα στοιχεία. Η νέα μορφή με τον αγώνα Sprint το Σάββατο θα απαιτήσει ακόμη περισσότερη προετοιμασία από εμάς τους αναβάτες, αλλά κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει ακόμα τον πραγματικό αντίκτυπο αυτής της αλλαγής. Έχω προετοιμαστεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου και είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα διασκεδάσουμε. “

Maverick Viñales

Έμαθα πολλά το 2022 για την Aprilia και την ομάδα μου, αλλά και για τον εαυτό μου. Σε αυτή τη νέα σεζόν, θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πράξη όλα όσα μάθαμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μαθητείας. Η νέα RSGP μου άρεσε αμέσως. Έχει βελτιωθεί σε πτυχές, όπως η διαχείριση πρώιμου ανοίγματος του γκαζιού, που είναι θεμελιώδεις για το δικό μου στυλ οδήγησης. Μου αρέσει η νέα μορφή του Grand Prix του Σαββατοκύριακου. Θα είναι ενδιαφέρον τόσο για τους οπαδούς όσο και για τις ομάδες που θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τον αγώνα Sprint της Κυριακής. Ανυπομονώ να ξεκινήσω. Το διάλειμμα ήταν αναζωογονητικό, αλλά τώρα θέλω απλώς να επιστρέψω στην πίστα! “

Lorenzo Savadori

“H νέα RS-GP 2023 έχει σαφώς εξελιχθεί, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε νέες λύσεις. Έχουμε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες να εφαρμόσουμε. Σωματικά, είμαι στο 100% μετά την αποθεραπεία από διάφορους τραυματισμούς, οπότε, όπως πάντα, θα είμαι έτοιμος να βγω στην πίστα. Η μεγαλύτερη βελτίωση της νέας Aprilia; Θα έλεγα ο κινητήρας της. Κάναμε περισσότερα από ένα βήματα μπροστά και πιστεύω ότι αυτό θα μας βοηθήσει στη διάρκεια της σεζόν.”

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.