Η Mercedes-Benz στο Ράλλυ Ακρόπολις

By  |  0 Comments

Ο Eugen Boehringer κερδίζει το 11ο Ράλλυ Ακρόπολις για δεύτερη φορά με ένα 300SE

Το Ράλλυ Ακρόπολις θεωρείται ένα από τα σκληρότερα στο αγωνιστικό ημερολόγιο, με τραχείς σκονισμένους δρόμους, απότομες στροφές και περάσματα και πολλές φορές εξουθενωτικά υψηλές θερμοκρασίες.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ο οδηγός αγώνων της Mercedes-Benz, Eugen Boehringer, κέρδισε δύο φορές τον αγώνα. Η δεύτερη νίκη κατακτήθηκε στις 19 Μαϊου 1963, πριν από 60 χρόνια, με συνοδηγό τον Rolf Knoll με ένα Mercedes-Benz 300 SE (W 112).

Τον προηγούμενο χρόνο το ίδιο πλήρωμα είχε επίσης κερδίσει τον αγώνα με ένα Mercedes-Benz 220 SE (W 111) οπότε και ο Boehringer κατέκτησε τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 1962.

Όμως αυτές δεν είναι οι μοναδικές νίκες της γερμανικής εταιρείας στον σκληροτράχηλο εθνικό μας αγώνα. Το 1956 οι Walter Schock/Rolf Moll ήταν το πρώτο μη ελληνικό πλήρωμα που κατέκτησε την νίκη με ένα  300 SL “Gullwing” (W 198). Το ίδιο πλήρωμα επανέλαβε την επιτυχία το 1960 με ένα 220 SE.   

Πηγή : Mercedes-Benz Classic. Και με τη βοήθεια του συνεργάτη μας Γιώργου Σταμάτη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.