Ο Valtteri Bottas παρέλαβε τη δική του Giulia GTAm

By  |  0 Comments
  • Ο Φινλανδός οδηγός της ομάδας Formula 1 της Alfa Romeo, παρέλαβε τη δική του Giulia GTAm, του συλλεκτικού μοντέλου που αποτελεί την απόλυτη έκφραση στιλ, τεχνολογίας και απόδοσης της Ιταλικής μάρκας.
  • Ο Bottas είναι ένας από τους συνολικά πεντακόσιους τυχερούς οδηγούς που απέκτησαν την Giulia GTA, το μοντέλο που αντλεί έμπνευση από τη θρυλική Gran Turismo Alleggerita του 1965.    
  • Η παράδοση του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε στην έκθεση της Alfa Romeo, Stellantis & You στο Τορίνο.
  • Η πρώτη διαδρομή του Bottas με την καινούργια του Giulia GTAm έγινε από τη έκθεση στο Centro Stile Alfa Romeo, όπου ο οδηγός συζήτησε με τη σχεδιαστική ομάδα της μάρκας για μια σειρά προγραμμάτων εξέλιξης στα οποία έχει προσωπική εμπλοκή.

Η ομάδα της Alfa Romeo υποδέχθηκε τον οδηγό της Formula 1, Valtteri Bottas, στην έκθεση Stellantis &You στο Τορίνο, ώστε να του παραδώσει την Alfa Romeo Giulia GTam χρώματος Alfa Romeo Red που απέκτησε. Με την αγορά μιας από τις πεντακόσιες Giulia GTA, του πιο ισχυρού αυτοκινήτου παραγωγής που κατασκεύασε ποτέ η μάρκας, ο Valtteri Bottas γίνεται ένα πλήρες μέλος της μεγάλης οικογένειας των φίλων της Alfa Romeo.

Όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της Alfa Romeo έδωσαν το παρόν για να τιμήσουν την παράδοση του αυτοκινήτου στον οδηγό της Formula 1, ενώ στη συνέχεια τον υποδέχτηκαν στη βάση της μάρκας που συστεγάζεται με το Centro Stile Alfa Romeo. Όλοι γιόρτασαν μια στιγμή που δεν αποτελεί απλά την παράδοση ενός αυτοκινήτου, αλλά την πραγμάτωση της επιθυμίας ενός λάτρη της οδήγησης να αποκτήσει ένα θρυλικό αυτοκίνητο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Bottas είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη της Alfa Romeo για μια σειρά δραστηριοτήτων, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και στις οποίες έχει προσωπική εμπλοκή ο οδηγός της Formula 1.

Cristiano Fiorio, Alfa Romeo F1 Manager«Αυτή είναι μια ξεχωριστή στιγμή για την Alfa Romeo. Ο Valtteri είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και στη μακρά πορεία του στη Formula 1 έχει κατακτήσει 10 νίκες σε Grand Prix. Η επιθυμία του να βρεθεί στον κλειστό κύκλο κατόχων της συλλεκτικής Giulia GTA μας γεμίζει με υπερηφάνεια. Σε ένα κόσμο που συχνά καθορίζεται από επαγγελματικές υποχρεώσεις, σήμερα γιορτάζουμε κάτι διαφορετικό. Ο Valtteri μας έδειξε ότι κάποιες φορές το πάθος είναι εκείνο που οδηγεί τις αποφάσεις μας και εμείς από την πλευρά μας τον καλωσορίζουμε στην ξεχωριστή οικογένεια των φίλων της Alfa Romeo.»

Valtteri Bottas, Οδηγός της Alfa Romeo F1: «Είμαι ξεκάθαρα φίλους του αυτοκινήτου γενικότερα. Όμως αγαπώ την Alfa Romeo. Είναι τιμή για εμένα να εκπροσωπώ τη μάρκα και τώρα να γίνομαι και πελάτης της, αποκτώντας μία από τις πεντακόσιες Giulia GTA. Είναι ένα τεχνικά προηγμένο όχημα που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Sauber Engineering αξιοποιώντας την εμπειρία που αποκτήθηκε μέσω της εμπλοκής της μάρκας στη Formula 1. Όμως για εμάς τους φίλους του αυτοκινήτου και των αγώνων αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα. Είναι η αναγέννηση ενός θρύλου, της Giulia GTA της 1965, και αντιπροσωπεύει απόλυτα το DNA της μάρκας και το πάθος για τους αγώνες, την οδηγική απόλαυση και το ξεχωριστό στιλ.»

Alfa Romeo Giulia GTA

Η Alfa Romeo Giulia GTA αναβίωσε έναν από τους θρύλους των αγώνων που αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία της μάρκας. Η Giulia GTA του 1965 αποτελεί μοναδικό δείγμα της ικανότητας της Alfa Romeo να συνδυάζει το στιλ με την απόδοση.

Η σύγχρονη Giulia GTA είναι ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων που βασίζεται στην Giulia Quadrifoglio. Χάρη στην εκτενή χρήση ελαφρών υλικών, η Giulia GTA έχει μειωμένο βάρος έως και 100 κιλά σε σχέση με την Giulia Quadrifoglio, ενώ εφοδιάζεται με μια αναβαθμισμένη έκδοση του κινητήρα του μοντέλου, τον bi-Turbo V6 χωρητικότητας 2,9 λίτρων, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 540 ίππους με ειδική ισχύ 187 ίππων/λίτρο.

Οι μηχανικοί της Alfa Romeo βελτίωσαν την αεροδυναμική απόδοση και το κράτημα του μοντέλου, αλλά κυρίως μείωσαν το βάρος, στοιχείο που χαρακτήριζε και τη Giulia GTA του 1965. Για την επίτευξη αυτών των στόχων έγινε εκτενής εφαρμογή συνθετικών υλικών, ενώ χρησιμοποιήθηκαν λύσεις στο κομμάτι της αεροδυναμικής και των μηχανικών μερών που εξελίχθηκαν μέσω της Formula 1 σε συνεργασία με την Sauber Engineering. Η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Ελβετικής εταιρείας συνέβαλε σημαντικά σε αυτό το σκοπό, με τη Sauber να μετρά περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στους αγώνες, τα 27 εκ των οποίων στην Formula 1.

GTA και Autodelta, ένα ζευγάρι γεμάτο ιστορία και επιτυχίες

Τα αρχικά GTA προέρχονται από τις λέξεις “Gran Turismo Alleggerita” και πρωτοεμφανίστηκαν το 1965 με την Giulia GTA -μια ειδική έκδοση της Sprint GT- που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Άμστερνταμ εκείνης της χρονιάς και εξελίχθηκε με στόχο της έγκριση τύπου για τους αγώνες. Το αμάξωμα της Giulia Sprint GT αντικαταστάθηκε με ένα πανομοιότυπο σε όψη, αλλά κατασκευασμένο από αλουμίνιο, με το συνολικό βάρος να μειώνεται στα 745 κιλά σε σχέση με τα 950 κιλά της έκδοσης παραγωγής. Οι μηχανικοί της Autodelta, του επίσημου αγωνιστικού τμήματος της Alfa Romeo αύξησαν την απόδοση του ατμοσφαιρικού κινητήρα των 1.570 κ.εκ. από τους 115 στους 170 ίππους, με τις επιτυχίες στους αγώνες να έρχονται σχεδόν άμεσα με την παρουσίαση του μοντέλου. Με τρία συνεχόμενα “Challenge Europeo Marche”, δεκάδες εθνικά πρωταθλήματα και εκατοντάδες πρώτες θέσεις, η Giulia Sprint GTA αποτελούσε την επιτομή ενός καθημερινού αυτοκινήτου σχεδιασμένου για να κατακτά νίκες. Από τότε το αρκτικόλεξο GTA αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας της Alfa Romeo, ένα όνομα θρυλικό όσο και εκείνο της Autodelta.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.