Το νησί που έχει περισσότερα Panda από κατοίκους (video)

By  |  0 Comments

Η FIAT δημιούργησε ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ για την Pandelleria, το μικρό νησί της Ιταλίας που βρίσκεται ανάμεσα στη Σικελία και την Τυνησία και στο οποίο ο αριθμός των FIAT Panda είναι μεγαλύτερος από εκείνο των κατοίκων.
Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε για να τιμήσει το θρυλικό μοντέλο της Ιταλικής μάρκας και τους εργαζόμενους στο Pomigliano d’ Arco όπου κατασκευάζεται το μοντέλο.
Με περισσότερα από 40 χρόνια ιστορίας και σχεδόν 8 εκατομμύρια πωλήσεις, το Panda είναι το πλέον δημοφιλές αυτοκίνητο πόλης στην Ευρώπη, αλλά και ένα όνομα με ειδική βαρύτητα που θα οδηγήσει το μέλλον της μάρκας.

Η FIAT διάλεξε έναν ξεχωριστό τρόπο για να τιμήσει τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο Giambattista Vico στο Pomigliano d’ Arco (Νάπολη – Ιταλία), όπου κατασκευάζεται το Panda, ένα από τα πλέον θρυλικά ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας που μαζί με το 500 καθιέρωσαν την κυριαρχία της μάρκας στα αυτοκίνητα πόλης. Με επίκεντρο το όμορφο νησί Pandelleria που βρίσκεται νότια της Σικελίας, η FIAT δημιούργησε το ομώνυμο ντοκιμαντέρ, για το μέρος με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Panda στον κόσμο.

«Μετά από 43 χρόνια πορείας, το FIAT Panda είναι το πλέον δημοφιλές αυτοκίνητο πόλης στην Ευρώπη. Για να τιμήσουμε αυτό το ξεχωριστό σύμβολο της αυτοκίνησης, αλλά και τους ανθρώπους που το κατασκευάζουν δημιουργήσαμε το ντοκιμαντέρ “Pandelleria”», σημείωσε ο Olivier Francois, CEO της FIAT και CMO της Stellantis. «Πρώτοι είχαν την ευκαιρία να το δουν οι εργαζόμενο στο Pomigliano d’ Arco που βοήθησαν σημαντικά στην επιτυχία του Panda, ενός ονόματος που αντιπροσωπεύει σήμερα και θα συνεχίσει και στο μέλλον να αντιπροσωπεύει την Ιταλική αυτοκίνηση.»

Τοποθετημένο στη μέση της Μεσογείου, στο νησί Pandelleria «κατοικούν» Panda όλων των ηλικιών και τύπων. Το 30λεπτο ντοκιμαντέρ ταξιδεύει τους θεατές στα υπέροχα τοπία του νησιού και τις καθημερινές ιστορίες των κατοίκων του που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το μοντέλο της FIAT. Ανάμεσά τους εκείνη ενός μελισσοκόμου, ενός μουσικού, ενός μηχανικού, ενός ιερέα και πολλών άλλων. Κοινός παρονομαστής η κοινή αγάπη όλων για το FIAT Panda, το οποίο τους βοηθά στις καθημερινές τους ασχολίες με την παροιμιώδη ευελιξία και πρακτικότητά του. Οι ιστορίες των ανθρώπων αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της επιτυχία που μπορεί να έχει ένα όχημα όταν εστιάζει στην απλότητα, την ευκολία και τον προσιτό χαρακτήρα.

“Giambattista Vico”: Το «σπίτι» του Panda

Το εργοστάσιο Giambattista Vico στο Pomigliano d’ Arco αποτελεί μια από τις πλέον προηγμένες μονάδες παραγωγής της Stellantis. Εγκαινιάστηκε το 1972, ενώ από το 2011 ξεκίνησε εκεί η παραγωγή του FIAT Panda. Ένα σύμβολο της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιταλία βρίσκεται κοντά στη Νάπολη και έχει κατακτήσει στην πορεία του σειρά βραβεύσεων, ενώ σήμερα αποτελεί παράδειγμα στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας χάρη στις καινοτόμες πρωτοβουλίες που έχει εφαρμόσει με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας και νερού, αλλά και τη διαχείριση των αποβλήτων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.