Τα Ιστορικά μάγεψαν στις Σπέτσες

By  |  0 Comments

Το Εαρινό Ράλλυ ΦΙΛΠΑ του 2023 που διοργανώθηκε από την Παρασκευή 7 Απριλίου έως την Κυριακή 9 Απριλίου του 2023 με προορισμό τις Σπέτσες, πέρασε για άλλη μια φορά στην ιστορία ως μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση.

Έλαβαν μέρος 70 αυτοκίνητα, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά ήταν κατασκευασμένα πριν το 1970, ενώ τα δύο παλαιότερα ήταν προπολεμικά, με έτη κατασκευής το 1926 και το 1932. Υπήρχε η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δυο κατηγορίες, την Classic Regularity με πέντε ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 53 χιλιομέτρων και την Touring με λιγότερες ειδικές διαδρομές και χαμηλότερες ταχύτητες.

Η εκκίνηση δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Ίσθμια και για άλλη μια φορά ο καιρός ήταν με το μέρος της ΦΙΛΠΑ. Τα αυτοκίνητα και των δύο κατηγοριών αρχικά ακολούθησαν κοινή διαδρομή περνώντας από τις Κεχριές, το Ρυτό, το Σοφικό, την Παλαιά Επίδαυρο και την Τραχειά, και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς τον τερματισμό του πρώτου σκέλους στο Πόρτο Χέλι η μεν κατηγορία Touring ακολουθώντας μια συντομότερη διαδρομή ενώ η Regularity ακολουθώντας διαφορετική, μεγαλύτερη διαδρομή περνώντας από το Άνω Φανάρι, τη Δρυόπη και το Γαλατά. Εν συνεχεία, αυτοκίνητα και πληρώματα πέρασαν με το ferry από την Κόστα στις Σπέτσες όπου στάθμευσαν στο χώρο μπροστά από το Poseidonion Grand Hotel, αποτελώντας αντικείμενο θαυμασμού για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού. Το βράδυ οι αγωνιζόμενοι συγκεντρώθηκαν στη βεράντα  του ξενοδοχείου για ένα welcome drink.  

Το Σάββατο το πρωί, πληρώματα και αυτοκίνητα ξεκίνησαν για το δεύτερο σκέλος, τον      καθιερωμένο γύρο του νησιού που φέτος περιείχε και μια ειδική διαδρομή. Το προγραμματισμένο πικ-νικ στην παραλία της Αγίας Παρασκευής, προσφορά του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών και του Poseidonion Grand Hotel εξελίχθηκε σε ένα beach party, με τον Τζόνυ Βαβούρα στο ρόλο του d.j. και πολλούς συμμετέχοντες να χορεύουν.

Αργά το μεσημέρι, τα αυτοκίνητα περνώντας από το δυτικό μέρος του νησιού και το παλιό λιμάνι επέτρεψαν  μπροστά από το ξενοδοχείο όπου έγινε και η ψηφοφορία του κοινού για το πιο όμορφο αυτοκίνητο.

Με τα χρώματα της δύσης, αργά το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε μπροστά στο Poseidonion Grand Hotel η απονομή των επάθλων. Ο Αντιπρόεδρος της λέσχης Γιώργος Αλεβιζόπουλος τίμησε χορηγούς και τοπικούς φορείς και εν συνεχεία βραβεύτηκαν οι νικητές της γενικής κατάταξης της Regularity και της Touring αλλά και των επί μέρους κατηγοριών. Μετά την απονομή ακολούθησε δείπνο με μπουφέ στο ξενοδοχείο και μέχρι αργά το βράδυ συνεχίστηκε το party που είχε ξεκινήσει το μεσημέρι στην παραλία της Αγίας Παρασκευής, με νεότερους αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία συμμετέχοντες, παλαιότερους και νεοεισερχόμενους στο χώρο να γίνονται μια παρέα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον αγώνα συμμετείχαν πολλά πληρώματα με νέα παιδιά -το παλαιότερο αυτοκίνητο της εκδήλωσης το οδηγούσε άλλωστε ένα τέτοιο πλήρωμα- και ότι υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερα με πέντε πληρώματα που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνα regularity.

Την Κυριακή, όλοι πήραν το δρόμο της επιστροφής με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την εκδήλωση και το μαγευτικό νησί των Σπετσών, ανταλλάσσοντας ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Νικητές του αγώνα στις δύο βασικές κατηγορίες αναδείχθηκαν οι εξής:                                                                                                              

Regularity 1οι Μ. Δημακαρέας – Γ. Γεωργαλή με Volkswagen Golf, 1985 2οι Α. Γεωργοσόπουλος – Ε. Παπανικολάου με Nissan Datsun 240Z, 1971
3οι Γ. Κατσαούνης – Μ. Μανσόλας, με Porsche 911 Coupe, 1965.

Touring 1οι Ν. Χρυσανθόπουλος – Σ. Χρυσανθόπουλος με Fiat 127, 1978, 2οι Β. Θεοδοσίου- Μ. Μιχαλάκη με Alfa Romeo 2000 Spider Veloce, 1983 3οι Χ. Λιακωτίτης – Π. Γκανούτας με Porsche 911, 1969.

Το  βραβείο της ψηφοφορίας του κοινού έλαβε η Ferrari 308 GTBi, 1981.

Αλυτάρχης του αγώνα ήταν ο Γιώργος Καϊόγλου. Η χρονομέτρηση έγινε δορυφορικά από την εταιρεία ANUBE. Αναλυτικά αποτελέσματα των επιμέρους κατηγοριών και οι βαθμολογίες αναγράφονται στην ιστοσελίδα της λέσχης.   

Τα μέλη του Δ.Σ. που έλαβαν μέρος στον αγώνα συμμετείχαν εκτός συναγωνισμού.

Η ΦΙΛΠΑ ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους χορηγούς και υποστηρικτές της εκδήλωσης: Voyager, Interamerican, κτήμα Κοκοτού, ΒΙΚΟΣ, Intermed, Love-it, MyKteo, ΦΙΛΗΣGlass, Κουτσίκο Μανώλη, τον Εμπορικό & Βιοτεχνικό Σύλλογο Σπετσών, τον Δήμο και το Λιμεναρχείο Σπετσών και φυσικά τον μεγάλο οικοδεσπότη μας, Poseidonion Grand Hotel.                                                         

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.