Το νέο DS 3 στην ελληνική αγορά (video)

By  |  0 Comments
  • Ο συνδυασμός της χαρακτηριστικής τεχνογνωσίας της μάρκας και της πρωτοποριακής έμπνευσης, χρήζει διάδοχο του DS 3 CROSSBACK το Νέο DS 3, με νέα σχεδίαση και τεχνολογία.
  • Στην 100% ηλεκτρική έκδοση, το Νέο DS 3 E-TENSE διαθέτει νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης 115 kW (156 ίππων) και νέα μπαταρία 54 kWh που του επιτρέπει να φτάσει σε αυτονομία έως και 404 km στον μικτό κύκλο ή έως και 575 km στον αστικό κύκλο κατά WLTP.
  • Το Νέο DS 3 κατασκευάζεται αποκλειστικά στο Poissy, στην περιοχή του Παρισιού, με πληθώρα επιλογών κινητήρων, όπως αμιγώς ηλεκτρική, βενζίνη και diesel. Οι θερμικοί κινητήρες, καθώς ο νέος ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία αυξημένης χωρητικότητας συναρμολογούνται επίσης στη Γαλλία.

Η διάθεση του Νέου DS 3 ξεκίνησε στην ελληνική αγορά! Το νεότερο μοντέλο της DS Automobiles, πιστό στο πρωτοποριακό και ανατρεπτικό ύφος της μάρκας, έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στον πιο προβεβλημένο θεσμό υψηλής ραπτικής, την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από το κοινό και τους δημοσιογράφους.

Το DS 3 CROSSBACK παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το 2018 όπου η πρωτοποριακή σχεδίασή του, τα πολυτελή υλικά με τις εξειδικευμένες τεχνικές κατεργασίας τους και οι τεχνολογικές καινοτομίες του, το ξεχώρισαν από τον ανταγωνισμό, ενώ δύο χρόνια αργότερα η αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή του, το κατέστησε σημείο αναφοράς στην Premium B SUV κατηγορία.

Το Νέο DS 3, ανανεώνει την εξωτερική του σχεδίαση, ενσωματώνει νέες τεχνολογίες, εξελίσσει την αποδοτικότητα των κινητήρων του και επιτυγχάνει τον βασικό στόχο της μάρκας: να παρέχει στους επιβάτες του ένα επίπεδο ποιότητας και πολυτέλειας που δεν είχε επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν σε αυτή την κατηγορία.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΛΙΚΩΝ

Το Νέο DS 3 βασίζεται στην πλατφόρμα τελευταίας γενιάς CMP, προκειμένου να παρέχει βέλτιστη ασφάλεια, οδηγική απόλαυση και άνεση. Παράλληλα η συγκεκριμένη “πολυενεργειακή” πλατφόρμα μπορεί να δεχθεί πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, χωρίς καμία απώλεια επιδόσεων ή συμβιβασμό στο χώρο της καμπίνας ή τον χώρο αποσκευών.

ΝΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Το Νέο DS 3 διατηρεί τη τολμηρή σχεδιαστική του ταυτότητα, ενώ υιοθετεί καθαρές γραμμές που τονίζουν την εξωτερική του εμφάνιση και αναδεικνύουν περαιτέρω την εκλεπτυσμένη του σιλουέτα που παραπέμπει σε γλυπτό.

Το εμπρός τμήμα του Νέου DS 3 ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της DS Automobiles. Οι λεπτοί προβολείς LED, μέρος του βασικού εξοπλισμού του οχήματος, καθώς και τα φώτα ημέρας, τα οποία αποτελούνται από δύο κάθετες λωρίδες LED, αναδεικνύονται από τη νέα μάσκα χαρακτηριστικής DS σχεδίασης και τα επανασχεδιασμένα DS Wings. Παράλληλα όμως με την αισθητική αρτιότητα στο σχεδιασμό του Νέου DS 3, έμφαση δόθηκε στην βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής.  Στο κάτω τμήμα της μάσκας οι αεραγωγοί πλαισιώνονται από δύο αεροτομές, που βελτιώνουν αισθητά τον αεροδυναμικό συντελεστή του οχήματος.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ – Κομψότητα και έμφαση στη λεπτομέρεια

Ο εσωτερικός χώρος του Νέου DS 3, παραμένει σημείο αναφοράς για την ποιότητα και την έμφαση στη λεπτομέρεια, με στοιχεία που συναντώνται σε πολύ μεγαλύτερες κατηγορίες αυτοκινήτων. Τα καθίσματα του Νέου DS 3 (κατ’ επιλογή θερμαινόμενα με λειτουργία μασάζ) “αγκαλιάζουν” τους επιβάτες παρέχοντας τους υψηλό επίπεδο άνεσης. Oι 6 εσωτερικοί διάκοσμοι του Nέου DS 3 κάνουν γενναιόδωρη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας για να δημιουργήσουν μια μοναδική, άνετη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Υφάσματα υψηλής ποιότητας, δέρμα Claudia και δέρμα Nappa αναδεικνύονται και ξεχωρίζουν μέσα από εξιδεικευμένες τεχνικές κατεργασίας όπως η μοναδική ραφή pearl,  η τεχνοτροπία φινιρίσματος “Clous de Paris” που την συναντάμε στην υψηλή ωρολογοποιία και η επεξεργασία δέρματος σε μοτίβο “bracelet”.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ

Το Nέο DS 3, είναι το πρώτο όχημα της κατηγορίας B του ομίλου Stellantis που ενσωματώνει το νέο DS IRIS SYSTEM, το οποίο συναντάμε στο DS 4 και στο DS 7. Το νέο διαισθητικό σύστημα Infotainment είναι πλήρως προσαρμόσιμο με widgets, προσφέρει 3D πλοήγηση και περιλαμβάνει έναν προσωπικό βοηθό, την IRIS, που αναγνωρίζει φυσική ομιλία. Επιπλέον με το νέο σύστημα infotainment παρέχεται η λειτουργία wireless Mirror Screen (Android Auto, Apple CarPlay).

Εκτός από το infotainment νέας γενιάς, στο Nέο DS 3 συναντάμε τεχνολογικές καινοτομίες, τόσο στο βασικό, όσο και στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου με κάποιες από αυτές να αποτελούν αποκλειστικότητα στην Premium Β SUV κατηγορία:

  • DS MATRIX LED VISION
  • DS DRIVE ASSIST
  • ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΛΕΙΔΙ
  • EΝΕΡΓΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ & ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΟΠΤΕΥΣΗΣ ΝΕΚΡΑΣ ΓΩΝΙΑΣ

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ E-TENSE

Από τη δημιουργία της DS Automobiles το 2014, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί σταθερή προτεραιότητα για τη μάρκα, γεγονός που αποδεικνύεται από τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Formula-E από τη σεζόν 2015-2016. Όλη η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από την συμμετοχή της DS Automobiles στη Formula-E, χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του Nέου DS 3 ETENSE.

Το Νέο DS 3 ETENSE είναι το πρώτο μοντέλο του Ομίλου Stellantis που φέρει μια νέα ισχυρή μπαταρία, χωρητικότητας 54kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα 50,8kWh), Η νέα μπαταρία μπορεί να επαναφορτίσει από 0 έως 80% σε 25 λεπτά σε ταχυφορτιστή DC 100 kW, ενώ σε τριφασικό wallbox 11 kW AC μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε περίπου 5 ώρες.

Επιπλέον, η τοποθέτηση της νέας compact μπαταρίας μεταξύ των εμπρός και των πίσω καθισμάτων, κάτω από το κεντρικό τούνελ και η ειδική κατασκευή του πίσω άξονα, επιτρέπουν στο Νέο DS 3 ETense να διατηρήσει όλα τα πλεονεκτήματα των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (άνετος χώρος για τους πίσω επιβάτες, μεγάλος χώρος αποσκευών, θέση οδήγησης πανομοιότυπη με τα οχήματα εσωτερικής καύσης κ.α).

Παράλληλα, ο νέος ηλεκτροκινητήρας HSM (Hybrid Synchronous Motor), κατασκευασμένος στο Trémery της Γαλλίας, προσφέρει ισχύ 115 kW (156 ίππους) ροπή 260 Nm, άμεσα διαθέσιμη στον οδηγό και εξασφαλίζει την απόλυτη οδηγική απόλαυση με μηδενικές εκπομπές.

Η νέα μπαταρία σε συνδυασμό με την βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής αυξάνει την αυτονομία του οχήματος σε 404 χιλιόμετρα στον συνδυασμένο κύκλο WLTP, ενώ ο οδηγός του Νέου DS 3 ETense έχει στην διάθεσή του έως 575 χιλιόμετρα αυτονομίας σε αστικό περιβάλλον (WLTP).

Την γκάμα του Νέου DS 3, ολοκληρώνουν ο κινητήρας BlueHDi 130 με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων EAT8 και δύο κινητήρες βενζίνης PureTech 100 με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και PureTech 130 με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων EAT8.

ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Το Νέο DS 3 προσφέρεται σε 5 επίπεδα εξοπλισμού ανάλογα με τον κινητήρα. Πιο συγκεκριμένα οι εκδόσεις Bastille, Rivoli, Opera, Performance Line και Performance Line +.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ DS

Oι πελάτες του Νέου DS 3 θα μπορούν να απολαμβάνουν το πρόγραμμα DS Assistance που τους παρέχει 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια. Επιπλέον, στο Νέο DS 3 παρέχονται 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.