Το νέο Cupra Raval

By  |  0 Comments
  • Το CUPRA Raval που είχε παρουσιαστεί αρχικά ως CUPRA UrbanRebel, θα παράγεται στο Martorell από το 2025
  • Η SEAT S.A. ανακοίνωσε το καλύτερο πρώτο τρίμηνο της ιστορίας της, με λειτουργικά κέρδη 144 εκατ. ευρώ, με γνώμονα την ώθηση της CUPRA
  • Το CUPRA Raval είναι μια πρόσκληση σε μια νέα γενιά που αναζητά κάτι διαφορετικό
  • Η CUPRA παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά το CUPRA Tavascan και το ψηφιακό πρωτότυπο CUPRA DarkRebel στο Automobile Barcelona

Για ακόμη μια φορά, η CUPRA και η SEAT επιστρέφουν στο Automobile Barcelona, παρουσιάζοντας τις τελευταίες τους καινοτομίες και την ισχυρή δέσμευση της εταιρείας στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης αυτοκινήτου, ο Wayne Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT και της CUPRA, επιβεβαίωσε το όνομα του μελλοντικού αστικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου της μάρκας, του CUPRA Raval. Ένα όνομα που χρησιμεύει ως φόρος τιμής στη γειτονιά Raval στην καρδιά της Βαρκελώνης.

«Η γειτονιά Raval είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη της Βαρκελώνης. Και σήμερα, είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε πως το μελλοντικό αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας θα έχει αυτό το όνομά και θα αντιπροσωπεύει το πνεύμα της. Όπως κάναμε με το CUPRA Born, τώρα θέλουμε να εκφράσουμε την ουσία του Raval και να συνεχίσουμε να εμπνέουμε τον κόσμο από τη Βαρκελώνη», εξήγησε ο Wayne Griffiths.

Η CUPRA ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι, μαζί με τον ambassador της μάρκας και ηθοποιό Daniel Brühl, θα φέρει την ουσία του “Bar Raval” στο Βερολίνο στο μελλοντικό CUPRA City Garage, το οποίο θα ανοίξει αργότερα φέτος στη γερμανική πρωτεύουσα.

Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο στην ιστορία

Η SEAT S.A. ανακοίνωσε το όνομα του μελλοντικού της μοντέλου CUPRA παράλληλα  με τα καλύτερα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου στην ιστορία της. Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, η εταιρεία σημείωσε λειτουργικά κέρδη ρεκόρ 144 εκατ. ευρώ, βελτίωση 139 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και κύκλο εργασιών 3,6 δισ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει αύξηση 48% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022. Τα ιστορικά αυτά νούμερα οφείλονται στην CUPRA, η οποία οδηγεί στην ανάπτυξη των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Από το λανσάρισμά της το 2018, η CUPRA έχει πουλήσει περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Το 2022, η μάρκα έφτασε τα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε τζίρο, το 40% του συνόλου της εταιρείας, καθιστώντας την μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες στην Ευρώπη και την Ισπανία. Τα στοιχεία του τρέχοντος έτους είναι επίσης θετικά, με 46.600 πωλήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, 83% περισσότερες σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022.

Το αυτοκίνητο για τη νέα γενιά

«Το CUPRA Raval δεν είναι απλώς ένα ακόμη αυτοκίνητο. Είναι μια πρόσκληση για μια νέα γενιά, που περιμένει κάτι καλύτερο. Ένα αστικό, επαναστατικό και 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με δικό του χαρακτήρα και συνδεδεμένο με την «Gen Z». Κάτι πιο συναισθηματικό.», δήλωσε ο Wayne Griffiths.

Το CUPRA Raval θα παράγεται στο κεντρικό εργοστάσιο της SEAT S.A. στο Martorell. Η εταιρεία θα επενδύσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου από την εσωτερική καύση στην ηλεκτροκίνηση και θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025 με βάση την πλατφόρμα Small MEB του Ομίλου Volkswagen. Η SEAT S.A. πρωτοστατεί στο Small BEV cluster για διάφορες μάρκες του Ομίλου Volkswagen.

Κάτι παραπάνω από ένα όνομα

Ο δεσμός της CUPRA με τη Βαρκελώνη, και συγκεκριμένα με το Raval, ξεπερνά την ονομασία ορισμένων από τα μοντέλα της με τις γειτονιές της πόλης.

«Η CUPRA θέλει να είναι η κινητήρια δύναμη για την αλλαγή στη γειτονιά. Για το λόγο αυτό, είμαστε ήδη σε συζητήσεις με ιδρύματα και οργανισμούς στο Raval για να προωθήσουμε δράσεις που θα βοηθήσουν τους νέους», πρόσθεσε ο Griffiths.

Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα

Η CUPRA παρουσίασε επίσης το CUPRA Tavascan στο κοινό, το πρώτο 100% ηλεκτρικό SUV της μάρκας, για πρώτη φορά στο Automobile Barcelona. Το μοντέλο έκανε πρεμιέρα στις 21 Απριλίου στο Βερολίνο.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα το οποίο ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια στην Έκθεση Αυτοκινήτου IAA της Φρανκφούρτης και τελικά αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες στην εκδήλωσή μας Exponential Impulse. Το CUPRA Tavascan είναι ένας νέος ήρωας για μια νέα εποχή που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στη Βαρκελώνη». δήλωσε ο Griffiths.

Το CUPRA DarkRebel, το ψηφιακό show car της μάρκας παρουσιάστηκε επίσης σε όσους παρευρέθηκαν στο Automobile Barcelona. «Το Dark Rebel είναι η απόλυτη ερμηνεία του σχεδιασμού της CUPRA για το μέλλον. Με το DarkRebel, θέλουμε να δείξουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του μέλλοντος μπορούν να είναι σέξι και προκλητικά», δήλωσε ο Jorge Diez, Επικεφαλής Σχεδιασμού της CUPRA.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 100.000 χρήστες έχουν ήδη διαμορφώσει το DarkRebel μέσα από μια ξεχωριστή εμπειρία στο Hyper Configurator. Τα σχέδιά τους θα επηρεάσουν τη πιθανή μελλοντική φυσική έκδοση του showcar.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.