Η Ford παρουσίασε την Mustang GT3 (video)

By  |  0 Comments
  • Η Ford Mustang εντάσσεται επίσημα στην κατηγορία FIA GT3, με το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο που βασίζεται στη Mustang Dark Horse να συμμετέχει σε αγώνες ανά τον κόσμο από το 2024
  • Η Mustang GT3 διαθέτει ένα τολμηρό, νέο και άκρως συναρπαστικό livery και το λογότυπο της Ford Performance από τον διάσημο σχεδιαστή του μηχανοκίνητου αθλητισμού Troy Lee
  • Η Ford Performance επεκτείνει τη σχέση της με τους επί σειρά ετών συνεργάτες της, την Multimatic και την M-Sport, για την παραγωγή της Mustang GT3 και του κινητήρα που βασίζεται στον V8 Coyote
  • Η Proton Competition γίνεται η πρώτη ομάδα πελατών που δηλώνει επίσημα την πρόθεσή της να συμμετάσχει με τη Mustang στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής του 2024 και στις 24 Ώρες του Le Mans του 2024

Το πιο γνωστό σπορ αυτοκίνητο θα συμμετάσχει στον πιο εμβληματικό αγώνα αντοχής στον κόσμο, με τη Ford Mustang GT3 να αντιμετωπίζει την πρόκληση των 24 ωρών του Le Mans τον Ιούνιο του 2024.

Η αγωνιστική Mustang GT3, η οποία βασίζεται στην ολοκαίνουργια Mustang Dark Horse του 2024, παρουσιάστηκε σήμερα στην παγκόσμια αγωνιστική σκηνή στην παραμονή του 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Mans, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων του. Η αγωνιστική Mustang υιοθετεί μια τολμηρή, πολύχρωμη νέα εμφάνιση που υπογράφει ο Troy Lee, ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο. Η θρυλική Mustang GT3 αποτελεί την πρώτη ενασχόληση του Lee με αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ford.

Με την παρουσίαση αυτή, η Ford εισάγει επίσημα τη Mustang στην παγκόσμια κατηγορία FIA GT3. Ο πιο πρόσφατος θρίαμβος της Ford στις 24 ώρες του Le Mans ήταν το 2016 με το Ford GT.

«Η Ford και το Le Mans είναι ιστορικά συνδεδεμένες. Και τώρα επιστρέφουμε στον πιο δραματικό, πιο συναρπαστικό και πιο σημαντικό αγώνα στον κόσμο» δήλωσε ο Jim Farley, CEO, Ford Motor Company. «Δεν είναι πλέον η Ford εναντίον της Ferrari. Είναι η Ford εναντίον όλων. Η επιστροφή στο Le Mans σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας παγκόσμιας επέλασης στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με την Mustang, όπως ακριβώς κάνουμε με τα εκτός δρόμου Bronco και Raptor»

Φρέσκια ταυτότητα, νέο λογότυπο

Ταυτόχρονα με την παρουσίαση, η Ford αποκαλύπτει επίσης τη νέα, παγκόσμια ταυτότητα της Ford Performance με μια πιο καθαρή, απλουστευμένη εμφάνιση που θα κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της σε όλα τα αγωνιστικά της οχήματα.

Αυτή η εκφραστική και συναρπαστική νέα ταυτότητα θα συμβάλει στην τοποθέτηση της Ford Performance ως μιας ξεχωριστής μάρκας lifestyle με σπορ νοοτροπία. Το νέο σήμα της Ford Performance μπορεί να ενσωματωθεί ευκολότερα σε διάφορα περιβάλλοντα και χώρους, όπως στα χρώματα των αυτοκινήτων, σε εμπορικά είδη και ενδύματα, σε στοιχεία προβολής, σε ανταλλακτικά και αξεσουάρ, καθώς και σε διαφημίσεις.

Συνέχιση των σχέσεων με δύο μακροχρόνιους συνεργάτες

Η Ford Performance επέκτεινε τη σχέση της με δύο μακροχρόνιους συνεργάτες της, την Multimatic και την M-Sport, με σημείο αναφοράς το συγκεκριμένο το project. Η Multimatic, η οποία κατασκεύασε το εμβληματικό Ford GT, συμμετείχε επίσης στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Ford GT και θα βοηθήσει στην κατασκευή και υποστήριξη των Mustang GT3, ενώ η M-Sport, ο επί σειρά ετών συνεργάτης της Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και δύο φορές Πρωταθλήτρια Ομάδα, θα συναρμολογεί τους κινητήρες V8 Coyote των 5,4 λίτρων που αναπτύχθηκαν από την Ford Performance και τροφοδοτούν αυτό το ισχυρό νέο pony της Ford.

«Για ένα project όπως η Mustang GT3, απευθυνθήκαμε σε δύο από τους πιο έμπιστους συνεργάτες μας στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού για να μπορέσουμε μαζί να κατασκευάσουμε αυτό το όχημα και να υλοποιήσουμε το όλο πρόγραμμα», δήλωσε ο Mark Rushbrook, Global Director, Ford Performance Motorsports. «Ξέρω ότι θα είμαστε όλοι τόσο ενθουσιασμένοι όσο και οι οπαδοί της Ford όταν η Mustang θα αρχίσει να αγωνίζεται στα ανώτερα επίπεδα των αγώνων GT το 2024».

Η αγωνιστική Mustang GT3 διαθέτει ειδική ανάρτηση με ανισομεγέθεις βραχίονες, κιβώτιο ταχυτήτων τοποθετημένο πίσω, πάνελ αμαξώματος από ανθρακονήματα, καθώς και ένα μοναδικό αεροδυναμικό πακέτο που αναπτύχθηκε για την επίτευξη των στόχων της κατηγορίας GT3.

Η Proton Competition γίνεται η πρώτη ομάδα πελατών στο WEC για την Mustang GT3

Πριν τρέξει στο Le Mans το 2024, η Mustang GT3 θα αγωνιστεί σε διάφορες σειρές αγώνων της κατηγορίας GT3 σε όλο τον κόσμο στα χέρια ομάδων πελατών.

Η πρώτη, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα, είναι η Proton Competition. Με έδρα το Ehingen της Γερμανίας, η Proton σκοπεύει να συμμετάσχει με δύο Mustang GT3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, ξεκινώντας το 2024.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα και μια συναρπαστική στιγμή για τον οργανισμό μας», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Proton Competition, Christian Ried. «Η Mustang είναι ένα σπουδαίο όνομα και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την ομάδα μας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Ford από το 2024».

Η Ford Performance θα συμμετάσχει επίσης μέσω ενός εργοστασιακού αγωνιστικού προγράμματος με δύο Mustang GT3 στην κατηγορία GTD Pro της IMSA. Τη διαχείρισή του θα έχει η Multimatic Motorsports με αφετηρία το 2024 τον αγώνα Rolex 24 που πραγματοποιείται στην Daytona.

Οι αγωνιζόμενοι και οι ομάδες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια Mustang GT3 προκειμένου να συμμετάσχουν σε αγώνες θα βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.ford.com/performance/mustang-gt3

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.