Ιστορική νίκη της Ferrari (video)

By  |  0 Comments

O 24ωρος αγώνας του Le Mans συμπλήρωσε 100 χρόνια και η FERRARI επέστρεψε στην κορυφή.

Ο επετειακός αγώνας των 24 Ωρών του Le Mans συνδυάστηκε από μια μεγάλη επιτυχία για τη FERRARI. Ήταν η πρώτη εμφάνιση του Ιταλού κατασκευαστή στην κορυφαία κατηγορία στον αγώνα, από το 1973 και σηματοδότησε την πρώτη της νίκη μετά το 1965.

Η νικήτρια τριάδα των Antonio Giovinazzi, James Calado και Alessandro Pier Guidi όμως δεν είχε εύκολο έργο. Άλλωστε η πρώτη θέση άλλαξε πολλές φορές… χέρια.

Τη νίκη διεκδικούσε και η ομάδα της TOYOTA έως ότου ο Ryo Hirakawa χάσει τον έλεγχο με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο αυτοκίνητο. Όταν επέστρεψε από τα πιτς ήταν ένα γύρο πίσω από τη FERRARI 499P. Η οποία τελικά τελικά τερμάτισε πρώτη έχοντας 1′.27” διαφορά από την ΤΟΥΟΤΑ των Hirakawa, Brendon Hartley και Sebastien Buemi.

Η CADILLAC Racing κατέκτησε την τρίτη και τέταρτη θέση με τους Alex Lynn, Earl Bamber, Richard Westbrook και Renger van der Zande, Sebastien Bourdais και Scott Dixon.

Μια ακόμα FERRARI με τους Nicklas Nielsen, Antonio Fuoco και Miguel Molina ολοκλήρωσε την πρώτη πεντάδα.  Στην πρώτη εμφάνιση του εντυπωσιακού 9Χ8, η PEUGEOT βρέθηκε στην όγδοη θέση με τους Paul di Resta, Jean-Eric Vergne και Mikkel Jensen.
στην όγδοη θέση. Το δεύτερο PEUGEOT βρέθηκε κάποια στιγμή να οδηγεί τον αγώνα, αλλά ο Gustavo Menezes τράκαρε στη μέση της νύχτας. Μετά από αρκετή ώρα στα πιτς τελικά τερμάτισε στη δωδέκατη θέση.

Πηγή: https://gonews.gr/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.