10ο Tour du Péloponnèse

By  |  0 Comments

Μια μυθική πορεία 10 ετών. Ένα μαγικό ταξίδι στο χώρο του κλασικού αυτοκινήτου που συγκεντρώνει σταθερά 70 πληρώματα στη συντριπτική τους πλειοψηφία από το εξωτερικό.

Τι έχουμε φέτος; 140 συμμετέχοντες από 18 χώρες ! Μαζί με μηχανικούς συνεργεία και μέλη οργάνωσης, 200 συνολικά άτομα σε ένα μαγικό ταξίδι 8 ημερών και 1000 χιλιομέτρων με 21 Ειδικές δοκιμασίες ακρίβειας και 60 χρονομετρήσεις. Το Tour du Péloponnèse αποτελεί τον μεγαλύτερο Ελληνικό αγώνα κλασικού ιστορικού αυτοκινήτου.

Ξεκίνημα, την 1η Οκτωβρίου όπου και ο Τεχνικός-Διοικητικός Έλεγχος θα γίνει στην Κυλλήνη. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει Αρχαία Ολυμπία (όπου και η πανηγυρική αφετηρία) και Καλαμάτα στις 2 Οκτωβρίου, Καρδαμύλη, Λιμένι, Αρεόπολη στις 3 Οκτωβρίου, Γύθειο, Σκάλα, Μονεμβάσια στις 4 Οκτωβρίου, Κυπαρίσσι, Σπάρτη, Μύστρα στις 5 Οκτωβρίου και Ναύπλιο με τελικό προορισμό τις Σπέτσες την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου. Εκεί και η καθιερωμένη Νυχτερινή Ειδική Δοκιμασία που παραδοσιακά ολοκληρώνει κάθε TdP όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν το Tour du Péloponnèse οι «μυημένοι».

Το Tour du Peloponnese αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Ελληνικής Λέσχης Ιστορικού Αυτοκινήτου και του Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ. Τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Σπετσών. Χορηγοί και υποστηρικτές είναι ο όμιλος Συγγελίδη, η champagne Philipponnat, η ΑΝΕΚ και Superfast Ferries, η ΝP ασφαλιστική και η LOG•INS καθώς και το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Όσοι μπορείτε πάτε να δείτε. Αναφορά για εκείνους που η τύχη έχει γεωγραφικά τοποθετήσει εκείνες τις μέρες, κοντά στις φετινές διαδρομές ή που απλά επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά για να απολαύσουν το μεγαλύτερο ελληνικό event κλασικού ιστορικού αυτοκινήτου, το 10ο Tour du Péloponnèse 2023 !

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

https://www.triskelion.gr/provisional-entry-list-prosorinos-pinakas-symmetehonton

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.