Alfa Romeo: Πολύτιμος βαθμός!

By  |  0 Comments

Η Alfa Romeo F1 Team Stake κέρδισε έναν πολύτιμο βαθμό στον εντός έδρας αγώνα του Πρωταθλήματος, με τον Valtteri Bottas να τερματίζει στη δέκατη θέση του συναρπαστικού Ιταλικού Grand Prix.

Ακολουθώντας μια στρατηγική που προτιμήθηκε από μόλις τρία μονοθέσια και προέβλεπε εκκίνηση με ελαστικά σκληρής γόμας, ο Valtteri και η ομάδα πραγματοποίησαν έναν αλάνθαστο αγώνα και κέρδισαν έδαφος στο δεύτερο μισό, τερματίζοντας στη δέκατη θέση της κατάταξης. Ο άλλος οδηγός της ομάδας, Zhou Guanyu, είχε πιο δύσκολο αγώνα, τερματίζοντας τελικά 14ος ύστερα από πολλά προσπεράσματα.
Ο συγκεκριμένος βαθμός ανεβάζει τη συνολική συγκομιδή της ομάδας στους δέκα, φέρνοντάς την πολύ κοντά στον ανταγωνισμό αλλά στο στόχο για την 7η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Alessandro Alunni Bravi, Εκπρόσωπος της ομάδας: «Πριν από τον αγώνα θέσαμε ως στόχο για σήμερα να κερδίσουμε τουλάχιστον έναν βαθμό. Και είναι πολύ σημαντικό που το καταφέραμε.

Πραγματοποιήσαμε έναν τέλειο αγώνα και αυτό δεν ήταν εύκολο δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε την Παρασκευή και το Σάββατο. Όμως η ομάδα δούλεψε σκληρά και μπορέσαμε να είμαστε αποτελεσματικοί όταν πραγματικά χρειάστηκε. Οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα στην ομάδα και στους συναδέλφους μας στο Hinwil, για την υποστήριξή τους πριν και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο Valtteri δεν έκανε κανένα λάθος στην εκκίνηση και κατάφερε να κάνει τη στρατηγική να αποδώσει καρπούς, σκαρφαλώνοντας στην κατάταξη στους τελευταίους γύρους.

Από την άλλη πλευρά, ο αγώνας ήταν πιο δύσκολος για τον Zhou. Δοκιμάσαμε μια επιθετική στρατηγική, φέρνοντάς τον για δεύτερη φορά στα pits για καινούργια ελαστικά με γόμα μεσαίας σκληρότητας. Όμως ο ρυθμός δεν ήταν αρκετά γρήγορος για να τον φέρει στις βαθμολογούμενες θέσεις.

Μπορούμε να γιορτάσουμε το βαθμό που κερδίσαμε, χωρίς να ξεχνάμε τις δυσκολίες της Παρασκευής και του Σαββάτου. Πρέπει να αναλύσουμε τι δεν πήγε όπως θα θέλαμε, να μάθουμε και να βελτιωνόμαστε συνεχώς, ξεκινώντας ήδη από τη Σιγκαπούρη. Πετύχαμε καλό αγωνιστικό ρυθμό και αν μπορέσουμε να βελτιώσουμε την απόδοσή μας στις κατατακτήριες δοκιμές, θα είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε Grand Prix. Δε θα εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας να κερδίζουμε βαθμούς, μέχρι την τελευταία στροφή του τελευταίου αγώνα της χρονιάς. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά, καθώς στόχος μας παραμένει η 7η θέση στο πρωτάθλημα.

Κρατάμε ότι είναι υπέροχο που μπορούμε να χαρούμε τον έναν τερματισμό μας στην πρώτη δεκάδα, σε ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο εντός και εκτός πίστας: Η αρχή έγινε την Πέμπτη με το λανσάρισμα της ολοκαίνουργιας Alfa Romeo 33 Stradale μπροστά από τα paddock μας.

Οι συνάδελφοί μας στην εξέδρα δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα και εμείς κάναμε καλό αγώνα για να ολοκληρώσουμε το σκηνικό. Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι η αρχή μιας νέας φάσης για την πορεία μας στο πρωτάθλημα».

Valtteri Bottas (Νο 77):
Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Σασί 02/Ferrari)
Θέση στον αγώνα : 10η
Ταχύτερος γύρος: 1:25.988 (27ος Γύρος)
Ελαστικά: Χρησιμοποιημένα σκληρής γόμας (25 γύροι) – Χρησιμοποιημένα μεσαίας γόμας (26 γύροι)

«Στόχος μας σήμερα ήταν οι βαθμοί και τον πετύχαμε. Είναι ωραίο να επιστρέφουμε ύστερα από πολύ καιρό και μέσω σκληρής δουλειάς στην πρώτη δεκάδα και αυτός ο βαθμός είναι για όλους στην Alfa Romeo. Μπορεί να είναι μόνο ένας, μα αποτελεί μια καλή ανταμοιβή για τη δουλειά που έγινε ώστε να γυρίσουμε το παιχνίδι του Σαββατοκύριακου αλλά και για την υποστήριξη που μας έδωσε η ομάδα από τις κερκίδες.

Από την πλευρά μας ήταν ένας καθαρός αγώνας. O ρυθμός από τις κατατακτήριες είχε βελτιωθεί ελαφρώς και εφαρμόσαμε μια στρατηγική που μας βοήθησε να έχουμε καθαρό αέρα και να μείνουμε μακριά από προβλήματα. Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια καλή μέρα στη δουλειά, αλλά και ένα πετυχημένο κλείσιμο της σεζόν επί Ευρωπαϊκού εδάφους».

Zhou Guanyu (Νο 24):
Alfa Romeo F1 Team Stake C43 (Σασί 01/Ferrari)
Θέση στον αγώνα: 14η
Ταχύτερος γύρος: 1:25.983 (35ος γύρος)
Ελαστικά : Καινούργια μεσαίας γόμας (11 γύροι) – Χρησιμοποιημένα σκληρής γόμας (22 γύροι) – Καινούργια μεσαίας γόμας (18 γύροι)

«Χαίρομαι που βλέπω τον Valtteri να παίρνει ένα βαθμό από αυτόν τον αγώνα, ένα βαθμό που μας βοηθά να κλείσουμε τη διαφορά από τη Haas. Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα που είχαμε την Παρασκευή και το Σάββατο, κάναμε ένα τεράστιο άλμα που είναι ενθαρρυντικό για τους αγώνες που ακολουθούν. Ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται να φέρουμε επιπλέον αναβαθμίσεις στη Σιγκαπούρη, όπου πρέπει να δείξουμε ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση. Από την πλευρά μου, πιστεύω ότι συνολικά ήταν ένας καθαρός αγώνας. Ο Valtteri και εγώ ήμασταν σε διαφορετικές στρατηγικές ελαστικών. Εκείνος ξεκίνησε με σκληρά ενώ εγώ με μεσαία, εστιάζοντας στους οδηγούς της Alpine με την ελπίδα για το “undercut”. Όσον αφορά τον ρυθμό,  ήμασταν ακόμα πίσω από τη Williams. Για αυτό είναι κρίσιμο να κάνουμε το βήμα μπροστά στη Σιγκαπούρη και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά ώστε να συγκεντρώσουμε περισσότερους βαθμούς για την ομάδα μας».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.