Αλλαγές στο 26ο Ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα»

By  |  0 Comments

Η κακοκαιρία DANIEL που έπληξε την Θεσσαλία, τον Βόλο και το Πήλιο και κατ’ επέκταση και το 26ο Ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα», άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή αντέδρασε άμεσα, κράτησε το 75% του αγώνα και επανασχεδίασε το 25% των απλών & ειδικών διαδρομών, με επίκεντρο αυτήν την φορά την μητρόπολη των Ράλλυ, την Λαμία, με σημείο ανασυγκρότησης την πρόσφατα ανακαινισθείσα Πλατεία Πάρκου.

Στις 21 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί εκκινεί η 26η έκδοση του ανανεωμένου «24 Ώρες Ελλάδα» με σημείο της μεγάλης ανασυγκρότησης την Πλατεία Πάρκου στην Λαμία. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν έως 90 ετοιμοπόλεμα πληρώματα που θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί από την πάντα φιλόξενη Χαλκίδα με κατεύθυνση προς Παραλίμνη, Λούτσι-Κυρτώνη, Αταλάντη, Μόδι, Ρεγγίνι, Ράχες, Πελασγία και Παραλία Πελασγίας όπου θα γίνει η πρώτη ανασυγκρότηση του αγώνα.

Στη συνέχεια μετά τη νέα σχεδίαση του αγώνα  θα ακολουθήσουν  Γλύφα, Πτελεός, Βρύναινα, Κοκκωτοί , Κωφοί, Νεράιδα, Ανάβρα και Λαμία όπου περίπου στις 21:00 θα αρχίσει η τρίωρη ανασυγκρότηση και ο τερματισμός του επάθλου «12 Ώρες Ελλάδα».

Στις 12:00 το βράδυ θα ανάψουν οι προβολείς και θα ξεκινήσει το επανασχεδιασμένο 3ο σκέλος με τις ειδικές Μπράλος, Οινοχώρι-Χάνι Ζαγκανά, Σουβάλα-Δαδί, Ξυλικοί-Μενδενίτσα με κατεύθυνση προς Λαμία για μία τελευταία μονόωρη ανασυγκρότηση.  Με το ξημέρωμα, ο 2ος Μπράλος, Αποστολιάς, Αμφίκλεια, Χαιρώνεια & Ριτσώνα θα φέρουν τους μονομάχους στην παραλία της Χαλκίδας για τον τερματισμό.

Η δεξίωση απονομής επάθλων θα γίνει την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ.

  • Το Ράλλυ αντοχής «24 Ώρες Ελλάδα» του ΣΙΣΑ, απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένα πληρώματα που θέλουν να ζήσουν μια 24ωρη περιπέτεια στις θρυλικές διαδρομές της χώρας μας. Ο αγώνας διεξάγεται βάσει των κανονισμών της FIVA σε ανοιχτούς στην κυκλοφορία, αλλά απομακρυσμένους δρόμους.
  • Δεκτά είναι όλα τα πιστοποιημένα ιστορικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών, καθώς & «youngtimer» 20-29 ετών. Roll cage & roll bar δεν είναι απαραίτητα, είναι όμως αποδεκτά.
  • Δεν απαιτείται αγωνιστική άδεια, είναι απαραίτητο όμως να υπάρχουν δίπλωμα οδήγησης για τον οδηγό, ασφάλεια για το αυτοκίνητο καθώς και οδική βοήθεια.
  • Η διάρκεια του αγώνα από την εκκίνηση έως τον τερματισμό είναι 24 ώρες και ενδιάμεσα θα υπάρχουν 2 μονόωρες στάσεις καθώς και μία τρίωρη ανασυγκρότηση για ξεκούραση. Η απόσταση κάλυψης ανέρχεται στα 800 χλμ και οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε περίπου 20 ειδικές διαδρομές, με δορυφορική χρονομέτρηση & live έκδοση αποτελεσμάτων.
  • Στην κατηγορία Touring Trophy & το έπαθλο «12 Ώρες Ελλάδα» αγωνίζονται όσοι θέλουν να ζήσουν την εμπειρία αυτού του μοναδικού αγώνα αντοχής ιστορικών αυτοκινήτων, αλλά δεν θέλουν να υπερτιμήσουν τις δυνάμεις τους.
  • Για την εκτέλεση των ειδικών διαδρομών δεν απαιτούνται εξελιγμένα όργανα πλοήγησης και αρκούν ένα καλό οδόμετρο & ένα χρονόμετρο. Όλα τα όργανα μέτρησης απόστασης, χρόνου ή πλοήγησης είναι ελεύθερα! Οι αποστάσεις, οι μέσες ωριαίες ταχύτητες και τα σημεία χρονομέτρησης των ειδικών διαδρομών γνωστοποιούνται έγκαιρα.
  • Ειδικός κανονισμός και ενημερώσεις στην ιστοσελίδα www.sisa.gr

Η καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων συμμετοχής είναι η Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, ενώ η προθεσμία για συμμετοχές με μειωμένο παράβολο λήγει σήμερα!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.