Ράλλυ με αισιόδοξα μηνύματα

By  |  0 Comments

Το Ράλλυ Σαλαμίνας ξεκίνησε το 2018 σαν μία απλή περιήγηση και το 2019 καθιερώθηκε σαν ένα από τα ωραιότερα μονοήμερα Ράλλυ ιστορικών αυτοκινήτων. Το Σάββατο 16  Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά το Ράλλυ Σαλαμίνας, που έχει σκοπό να αναδεικνύει τις ομορφιές του νησιού και να φέρνει το ιστορικό αυτοκίνητο κοντά στους κατοίκους της Σαλαμίνας.

Τα 73 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή γέμισαν τον ΣΙΣΑ με αισιοδοξία, διότι πάρα πολλά από αυτά συμμετείχαν για πρώτη φορά. Συγκεντρώθηκαν στο Πέραμα και μετά τις 12:00μμ ξεκίνησαν για Παλούκια με τα Ferry της Κοινοπραξίας Πορθμείων Σαλαμίνας “Άγιος Νικόλαος”. Στις 12:45μμ άρχισαν να παρατάσσονται στην Πλατεία Ηρώων της Σαλαμίνας και ο αγώνας ξεκίνησε στις 1:30μμ ακριβώς.

Πρώτη ειδική η «Ζωοδόχος Πηγή» με κατεύθυνση προς Γούβα Μπατσί και Βασιλικά. Δεύτερη ειδική η «Φανερωμένη» που τερμάτιζε μπροστά στο σπίτι του Άγγελου Σικελιανού και συνέχεια για Στενό, Άγιο Γιώργη, Λεωφ. Ξένου, ‘Αγιο Νικόλαο, Λεωφ. Ιπποκράτους και Αμπελάκια. Οι ειδικές «Πηλός», & «Πέρανι» έφεραν τα αυτοκίνητα για διάλειμμα στα Περιστέρια.

Μετά την ανασυγκρότηση ακολούθησαν οι ειδικές «Περιστέρια» και «Αγία Ζώνη» και τα τελευταία κομμάτια της διαδρομής που πέρναγαν από Σελήνια, Αρχαίο Λιμένα & Αμπελάκια, έφεραν τους μονομάχους λίγο πριν τις 5μμ στον τερματισμό στο Καματερό, στο εστιατόριο «Κοχύλι», που τους υποδέχθηκε για γεύμα και την απονομή επάθλων.

Η πλοήγηση και οι ειδικές διαδρομές δυσκόλεψαν όχι μόνο τους νέους αγωνιζόμενους αλλά οδήγησαν αρκετά έμπειρα πληρώματα σε σφάλματα.

Οι νικητές της κατηγορίας Regularity και νικητές του αγώνα ήταν οι Λάγγας/Πετρόγιαννης με Alfa Romeo 75, δεύτεροι οι Kυρ. Κοφινάς/Ν. Κοφινάς  με VW Golf GTi και τρίτοι οι Abastado/ Γιαννόπουλος με Toyota Celica STi. Στα Youngtimer νικητές ήταν οι Πιταράκης/Μελανίτης με Ford Escort RS2000, δεύτεροι οι Ιωάννου/Τσουχλαράκης με Peugeot 106 Rallye και τρίτοι οι Φλώρος/ Κομποθανάσης με Renault Clio.

Οι νικητές της κατηγορίας Touring Trophy ήταν οι Κυρανάς/Ευσταθίου με CITROEN DS, δεύτεροι οι Λαγάκης/Τσαλίκης με Subaru Legacy και τρίτοι οι Ηλ. Λαλούσης/Μαλ. Λαλούση με Daihatsu Charade. Νικητές στην κατηγορία Classique  ήταν οι Θ. Λαλούσης/Μαγιάτης  με Porsche 911, δεύτεροι οι  Κ. Ραπατζίκος/Γ. Ραπατζίκος με Alfa Romeo Alfasud Sprint και τρίτοι οι Πράσινος/ Λύτρα με Austin Healey Sprite.  Η γενική κατάταξη και οι νικητές των επι μέρους κατηγοριών είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.sisa.gr

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Σαλαμίνας, την TL MOTORS & την Κοινοπραξία Πορθμείων Σαλαμίνας “Άγιος Νικόλαος” για την υποστήριξή τους και την υποδειγματική φιλοξενία. Θερμά ευχαριστήρια στην Ελληνική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στους χορηγούς επικοινωνίας, στην Anube Sport καθώς και στους κριτές & χρονομέτρες για τη συνδρομή τους. Ραντεβού ξανά στη Σαλαμίνα το 2024!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.