Εντυπωσίασε o Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος

By  |  0 Comments

Το Σαββατοκύριακο 30/9 & 1/10, η αγωνιστική ομάδα της Speedcar Motul Team Greece βρέθηκε στην πίστα Parc de la Serra της Mollerusa στην Καταλωνία, για τον προτελευταίο γύρο του Ισπανικού πρωταθλήματος Autocross.

Ο λόγος, η συμμετοχή του δεκαπεντάχρονου Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου σε μία καινούργια μορφή αγώνα για τον ίδιο, με όχημα ένα crosscar στην κατηγορία junior (12-17ετών), του ίσως πιο ανταγωνιστικού εθνικού πρωταθλήματος autocross της Ευρώπης.

Στόχος, η απόκτηση εμπειρίας και συγχρόνως η διασκέδαση

Ελλείψει παρομοίων αγώνων στην Ελλάδα, ο νεαρός μαθητής του Λυκείου δοκίμασε για πρώτη φορά τις ικανότητές του στο τιμόνι ενός Speedcar XTREM, σε απευθείας μάχες σώμα με σώμα με τους 16 γρηγορότερους «πιτσιρικάδες» της Ιβηρικής χερσονήσου!

Και τα κατάφερε θαυμάσια!

Έχοντας κάνει μόνο 12 γύρους ελεύθερης προπόνησης στην πίστα την Παρασκευή το απόγευμα, ο Κωνσταντίνος έγραψε στα επίσημα qualifying το πρωί του Σαββάτου τον τρίτο καλύτερο χρόνο!

Λίγη ώρα αργότερα εξέπληξε πάλι τόσο την ομάδα του όσο και τους συναθλητές του!

Στον πρώτο του προκριματικό αγώνα, κάνοντας πολύ καλή εκκίνηση, έστριψε πρώτος, οδήγησε την κούρσα για δύο γύρους, και τελικά τερμάτισε δεύτερος!

Στους επομένους δύο προκριματικούς ο Έλληνας Junior τερμάτισε 5ος, κατοχυρώνοντας έτσι μια καλή θέση στην τρίτη σχάρα του grid του τελικού!

Εκκίνηση με άλλους 14 και αποφεύγοντας τον χαμό στην πρώτη στροφή ο Κωσταντίνος περνά προσωρινά 5ος αφού ακριβώς στην επόμενη επέρχεται ατυχής διπλός εμβολισμός από συναθλητές του που αχρηστεύουν το όχημά του. Ο αγώνας διακόπτεται και επανεκκινεί σε 20’ με τον νεαρό να είναι απών.

Στα τελική κατάταξη του αγώνα η ελληνική συμμετοχή εμφανίζεται στην 12η θέση. Στην πραγματικότητα όμως οι επιδόσεις του Έλληνα αθλητή ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Ο ταχύς αλλά και ώριμος τρόπος οδήγησης του Κωνσταντίνου πιστοποίησαν το υψηλό οδηγικό του επίπεδο. Επιθυμία δική του όσο και των λοιπών εμπλεκομένων με το sport είναι η διεύρυνση των αγώνων με οχήματα carcross στην Ελλάδα, τόσο ηλικιακά (κατηγορία junior από τα 12 έτη), όσο και σε περισσότερες μορφές αγώνων (πχ. autocross, πίστα, αναβάσεις).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.