Και οι δύο Alfa Romeo στη βαθμολογούμενη δεκάδα

By  |  0 Comments

Με συνολική συγκομιδή 6 βαθμών, η Alfa Romeo F1 Team KICK βρίσκεται πλέον στην 8η θέση της κατάταξης των κατασκευαστών.

Η Alfa Romeo F1 Team KICK είχε έναν πολύ αποτελεσματικό αγώνα στο Qatar, με τα δύο μονοθέσιά της να τερματίζουν μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα. Συγκεκριμένα ο Valtteri Bottas τερμάτισε στην 8η θέση και ο Zhou Guanyu στην 9η, μια πολύ καλή ανταμοιβή για το σύνολο της ομάδας.

Το αποτέλεσμα αυτό ισοδυναμεί με έξι βαθμούς για την Alfa Romeo F1 Team KICK και ανεβάζει τη συνολική συγκομιδή της χρονιάς στους 16. Οπότε, αφενός η ομάδα προσπέρασε στην κατάταξη την Haas και πλέον κατέχει την 8η θέση αφετέρου μείωσε τη διαφορά της από την Williams που είναι στην 7η.

Alessandro Alunni Bravi, Εκπρόσωπος της ομάδας: «Απόψε πιάσαμε την απόδοση που θέλαμε εδώ και πολύ καιρό και αυτή είναι η ανταμοιβή για όλους μας. Δεν κάναμε κανένα λάθος στη στρατηγική ή τα pit-stop, ούτε και μέσα στην πίστα παρότι οι οδηγοί πίεσαν από τον πρώτο έως και τον τελευταίο γύρο. Αυτό το αποτέλεσμα ενίσχυσε πολύ την αυτοπεποίθησή μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να βαθμολογούμαστε σε όλες τις πίστες εάν αποδίδουμε όπως σήμερα. Τώρα πρέπει να πατήσουμε στα θεμέλια που βάλαμε σήμερα και να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Συνεχίζουμε να φέρνουμε αναβαθμίσεις στην πίστα και στο εργοστάσιο προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε το αυτοκίνητο, οπότε στόχος παραμένει η έβδομη θέση στους κατασκευαστές και έχουμε όλα όσα χρειάζεται για να το καταφέρουμε. Δε θα είναι εύκολο, αλλά θα φροντίσουμε και εμείς να είμαστε ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος».

Valtteri Bottas (Νο 77):
Alfa Romeo F1 Team KICK C43 (Σασί 02/Ferrari)
Θέση στον αγώνα : 8η
Ταχύτερος γύρος: 1:26.652 (54ος Γύρος)
Ελαστικά: Χρησιμοποιημένα μαλακής γόμας (3 γύροι) – Καινούργια μεσαίας γόμας (18 γύροι) – Καινούργια σκληρής γόμας (18 γύροι) – Χρησιμοποιημένα σκληρής γόμας (18 γύροι)

«Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας και είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα που φέραμε. Με τόση ζέστη και υγρασία οι συνθήκες ήταν ακραίες και έκαναν τη δουλειά μας πολύ δύσκολη, όμως ξέραμε πως είχαμε τη δυναμική να τα καταφέρουμε και το πετύχαμε με καθαρή στρατηγική και αποφυγή λαθών. Ο τερματισμός και των δύο μονοθεσίων στους βαθμούς είναι μια πολύ καλή ανταμοιβή τόσο για την ομάδα που βρίσκεται εδώ όσο και για την υπόλοιπη πίσω στο εργοστάσιο. Έγινε πολλή δουλειά τις προηγούμενες εβδομάδες με τις αναβαθμίσεις και συνεχίζουμε να παίρνουμε όλο και πιο πολλά από το αυτοκίνητο, κάτι σίγουρα ενθαρρυντικό για τους εναπομείναντες αγώνες».

Zhou Guanyu (Νο 24):
Alfa Romeo F1 Team KICK C43 (Σασί 01/Ferrari)
Θέση στον αγώνα: 9η
Ταχύτερος γύρος: 1:26.323 (54ος γύρος)
Ελαστικά: Καινούργια μεσαίας γόμας (18 γύροι) – Καινούργια σκληρής γόμας (17 γύροι) – Καινούργια σκληρής γόμας (17 γύροι) – Καινούργια μαλακής γόμας (3 γύροι)

«Ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας! Καταφέραμε να φτάσουμε στην πρώτη δεκάδα ξεκινώντας από πολύ πίσω, αφού είχαμε σωστή στρατηγική, κάναμε σωστή διαχείριση στα λάστιχα και καθόλου λάθη. Ήμασταν γρήγοροι με τη σκληρή γόμα και ο ρυθμός μας στο τελευταίο σκέλος ήταν εξαιρετικός. Στο τέλος του αγώνα λόγω των ποινών δεν μπορούσες να γνωρίζεις ακριβώς τη θέση σου, οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος με την 9η. Είμαι εξουθενωμένος, δεν έχω ξαναπιέσει ποτέ τόσο πολύ σε τόσο απαιτητικές συνθήκες αλλά ανταμειφτήκαμε όλοι ύστερα από μια δύσκολη περίοδο. Δεν τα παρατήσαμε, κάναμε αυτό που έπρεπε σήμερα και δικαιωθήκαμε».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.