Η Lexie Alford ήρθε στην Ελλάδα με το νέο ηλεκτρικό Ford Explorer (video)

By  |  0 Comments
  • Η Lexie Alford, η νεότερη εξερευνήτρια που έχει επισκεφθεί όλες τις χώρες του κόσμου σε ηλικία μόλις 21 ετών, ήρθε στην Ελλάδα απολαμβάνοντας τις μοναδικές ομορφιές της χώρας μας, λίγες μόλις μέρες μετά την έναρξη του επικού της ταξιδιού ανά την υφήλιο με το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer
  • Το ταξίδι της Lexie Alford, η οποία είχε τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφτεί και το περίπτερο της Ford στην έκθεση «Αυτοκίνηση & Electromobility 2023», διανύει το πρώτο σκέλος του, στην Ευρώπη
  • Η Lexie θα διασχίσει πίσω από το τιμόνι του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού Ford Explorer έξι στο σύνολο ηπείρους, θα επισκεφθεί περίπου 30 χώρες, ενώ θα διανύσει περισσότερα από 28.000 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 100 ημέρες
  • Βασικός στόχος του καινοτόμου εγχειρήματος της Ford και της Lexie Alford είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό, αλλάζοντας ταυτόχρονα σε πραγματικές συνθήκες τις ισχύουσες αντιλήψεις αναφορικά με το τι είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί με ένα ηλεκτρικό όχημα.

Η Lexie Alford (@LexieLimitless), η εξερευνήτρια και δημιουργός ταξιδιωτικού περιεχομένου, η οποία αποτελεί σήμερα τον νεότερο σε ηλικία άνθρωπο που έχει επισκεφθεί κάθε χώρα του κόσμου, είχε τη μοναδική ευκαιρία να βρεθεί πριν λίγα μόλις 24ώρα στην Ελλάδα καθ’ οδόν του επικού της ταξιδιού «Charge Around The Globe» με το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer που ξεκίνησε από τη Νίκαια της Γαλλίας την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου.

Αντλώντας έμπνευση από το πρωτοπόρο εγχείρημα της Aloha Wanderwell, της πρώτης γυναίκας που έκανε τον γύρο του κόσμου με οχήματα Ford πριν από έναν αιώνα, η Lexie Alford οδήγησε το νέο Ford Explorer στους δρόμους της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ενώ ταυτόχρονα είχε την μοναδική ευκαιρία να επισκεφτεί και το περίπτερο της Ford που φιλοξενήθηκε στην έκθεση «Αυτοκίνηση &Electromobility 2023» όπου και μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τις μοναδικές προκλήσεις ενός τέτοιου ταξιδιού.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτής της αποστολής είναι το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε ότι είναι εφικτό να κάνουμε τον γύρο του κόσμου με ένα EV», δήλωσε η Lexie Alford. «Αλλά ο στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι, αν καταφέρω να κάνω τον γύρο του κόσμου, αυτό θα σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα και εσείς να οδηγείτε καθημερινά ένα ηλεκτρικό όχημα».

Το μοναδικό ταξίδι της Lexie Alford θα διαρκέσει περίπου 100 ημέρες, με τη νεαρή εξερευνήτρια να διασχίζει πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού Ford Explorer έξι στο σύνολο ηπείρους και να επισκέπτεται σχεδόν 30 χώρες. Κατά τη διάρκεια του επικού αυτού εγχειρήματος, η Lexie αναμένεται να διανύσει περισσότερα από 28.000 χιλιόμετρα, αναδεικνύοντας με το ταξίδι αυτό τόσο τις δυνατότητες, όσο και την παροιμιώδη αντοχή και υπεροχή του νέου, αμιγώς ηλεκτρικού crossover μοντέλου της Ford.

Το ταξίδι της Lexie Alford – του πρώτου ανθρώπου που θα κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο – εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα του «μπορώ να το κάνω» που επέδειξε και η Aloha Wanderwell, χρησιμοποιώντας από το 1922 έως και το 1927 μοντέλα της Ford στο δικό της ταξίδι ανά την υφήλιο. Τώρα, το ηλεκτρικό Ford Explorer της Lexie, το οποίο αναχώρησε με τη νεαρή εξερευνήτρια πίσω από το τιμόνι από το Le Hotel Royal στη Νίκαια της Γαλλίας στις αρχές του μήνα, είναι ένα πρωτότυπο προ-παραγωγής μοντέλο, το οποίο όμως δεν απέχει πολύ από εκείνο που θα μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες όταν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το επόμενο καλοκαίρι. Χωρίς τροποποιήσεις για την αντιμετώπιση των επικείμενων προκλήσεων, θα προσφέρει στην Lexie Alford όχι μόνο την άνεση και τη συνδεσιμότητα, αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί στο απόλυτο road trip που ξεκίνησε στις 8 Σεπτεμβρίου.

«Αυτή είναι η τέταρτη ή πέμπτη φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα. Είναι μια απίστευτα πλούσια χώρα με εκπληκτική ιστορία και βάθος, όχι μόνο σε σχέση με την επιρροή που είχε στον κόσμο, αλλά και με τη μοναδικότητα του πολιτισμού και τη φιλοξενία των ανθρώπων της», τόνισε η Lexie Alford μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο περίπτερο της Ford στην έκθεση «Αυτοκίνηση & Electromobility 2023».

«Charge Around The Globe» με το νέο Ford Explorer

Μπορεί το ταξίδι της Aloha Wanderwell να αποτέλεσε τη βασική πηγή έμπνευσης για το επικό αυτό roadtrip, ωστόσο η Lexie Alford θα ακολουθήσει το δικό της μονοπάτι, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα απρόβλεπτα εδάφη, αλλά και τις ελλιπείς υποδομές φόρτισης. Ο στόχος της Lexie είναι ένας: να ολοκληρώσει τον γύρο του πλανήτη για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι οι δυνατότητες των EV, και ειδικότερα του νέου Explorer, είναι πραγματικά αστείρευτες.

Ο νέος «Εξερευνητής» (Explorer) της Ford είναι ένα προηγμένο ηλεκτρικό crossover μηδενικών εκπομπών ρύπων με μπαταρία, που συνδυάζει τη γερμανική μηχανολογία με το εντυπωσιακό αμερικανικό στυλ. Ενσωματώνοντας ευφυείς τεχνολογίες αλλά και πολλές έξυπνες ιδέες, το νέο Ford Explorer βοηθά τόσο τους οδηγούς όσο και τους επιβάτες του να παραμένουν πάντοτε συνδεδεμένοι και ξεκούραστοι στις δικές τους περιηγήσεις και εξορμήσεις. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μια ευμεγέθης κινητή οθόνη αφής που μπορεί επίσης να κρύψει ένα μυστικό ντουλαπάκι, ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος μπροστά, αλλά και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας τελευταίας γενιάς, το οποίο συνδέεται ασύρματα με smartphones. Όλα αυτά συνδυάζονται ιδανικά με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης υψηλής απόδοσης και μπαταρία ιόντων λιθίου που μπορεί να φορτιστεί από το 10 στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε μόλις 25 λεπτά.

Παρακολουθήσετε τώρα το μοναδικό αυτό ταξίδι της Lexie Alford ανά τον κόσμο αναζητώντας το #ChargeAroundTheGlobe ή εναλλακτικά ακολουθώντας τα κοινωνικά κανάλια @lexielimitless, @fordnewseurope και @fordgreece.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.