Στην πρωτοπορία του Regularity οι Μερτινός-Κυπραίος

By  |  0 Comments

Οδηγώντας ένα Ford Fiesta MKI του 1981, οι Άκης Μερτινός-Γεράσιμος Κυπραίος είναι επικεφαλής στο Historic Acropolis Rally Regularity, έπειτα από το πρώτο σκέλος του αγώνα.

Την πρώτη μέρα, τα αυτοκίνητα εκκίνησαν κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Φυλή και διήλθαν από την Πύλη, τη Δάφνη και τις Ερυθρές καταλήγοντας στην πρώτη ανασυγκρότηση στη Θήβα. Στη συνέχεια, πέρασαν από την Ξηρονομή, τη Θίσβη, το Κυριάκι, το Δίστομο και έφτασαν στην Αμφίκλεια. Στο τελευταίο μέρος του πρώτου σκέλους τα αυτοκίνητα διήλθαν από τη Γραβιά, το Προσήλιο, την Άμφισσα, καταλήγοντας για διανυκτέρευση στην Ιτέα.

Στη δεύτερη θέση του αγώνα που προσμετράει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Regularity είναι οι Αθανάσιος Ντζουμάνης-Βασίλειος Τσομπανίδης με Lancia Fulvia Coupe, εμπρός από τους Δημήτριο και Ελευθέριο Λιάκο που έχουν στα χέρια τους μία BMW 1502 του 1975. Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Βούλγαροι Georgi Andonov-Yordanka Antonova, με ένα Volvo 121 του 1961 που δίνουν το παρών στη χώρα μας για άλλον έναν αγώνα Regularity. Λίγο πιο πίσω βρίσκονται οι Κυριάκος Κοφινάς-Γιώργος Τζαβάρας με Volkswagen Golf II, με τους Αλέξανδρο και Δημήτρη Μουρίκη να είναι στην έβδομη θέση οδηγώντας ένα Ford Fiesta του 1984. Οι περσινοί νικητές του αγώνα, Χρήστος Χατζηκωνσταντίνου-Μανώλης Δημακαρέας με ένα Volkswagen Golf II του 1985 είναι στην όγδοη θέση, εμπρός από τους Άρη Γεωργουσόπουλο-Νίκο Κοντοπό με Toyota Celica ST του 1973. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γεράσιμος Κατοχιανός-Δημήτρης Σταυρόπουλος με ένα Ford Fiesta του 1981.

Σήμερα, οι αγωνιζόμενοι της κατηγορίας Regularity θα εκκινήσουν το πρωί από την Ιτέα, θα διέλθουν από τα Πεντεόρια, το Μαλανδρίνο, το Κόκκινο, το Λευκαδίτι, τους Δελφούς και θα καταλήξουν στην Οίτη για την πρώτη ανασυγκρότηση. Στη συνέχεια, θα διέλθουν από το Οινοχώρι, τα Καστέλλια, την Καλοσκοπή, το Προσήλιο και θα διανυκτερεύσουν και πάλι στην Ιτέα.

Στο πλευρό της διοργάνωσης βρίσκονται ο Δήμος Ελευσίνας, η Ελευσίνα, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023η Superfast Ferriesη SP Tablewareη Seajets και η Cosmote TV.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (historicacropolis.gr) και στον Ηλεκτρονικό Πίνακα Ανακοινώσεων (https://webapp.sportity.com/channel/2023historicREG) είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες για το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ στα κοινωνικά δίκτυα της διοργάνωσης μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία νέα του αγώνα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.