Το νέο Toyota C-HR (video)

By  |  0 Comments
  • Τολμηρή σχεδίαση, εμβληματική coupe σιλουέτα και προηγμένες τεχνολογίες κατασκευής δημιουργούν ένα ‘‘concept car για τον δρόμο’’. Από 29.300 ευρώ.
  • Σχεδιασμός, εξέλιξη και παραγωγή στην Ευρώπη, με γνώμονα τον Ευρωπαίο πελάτη.
  • Μοντέρνο εσωτερικό που συνδυάζει λειτουργικότητα, άνεση και premium υφές και υλικά.
  • Νέα ψηφιακή εμπειρία χρήστη με δυνατότητες εξατομίκευσης και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα.
  • Διευρυμένη γκάμα πλήρως εξηλεκτρισμένων κινητήρων με 5ης γενιάς Hybrid Electric τεχνολογία (1.8HEV & 2.0HEV), δυνατότητα τετρακίνησης ΑWD-i και νέα 2.0L Plug-in Hybrid Electric επιλογή με κορυφαία ικανότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά και καινοτόμα συστήματα Predictive EV drive & Geofencing.
  • Προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού Τ-Μate με την εισαγωγή του Toyota Safety Sense 3+.
  • Ολιστική προσέγγιση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα με χρήση ανακυκλωμένων υλικών, εξοικονόμηση βάρους και νέες διαδικασίες παραγωγής που μειώνουν τις εκπομπές CO2.

Το νέο Toyota C-HR συνδυάζει ξεχωριστή εμφάνιση και premium χαρακτηριστικά, ενώ εστιάζει και πρωτοπορεί στο κομμάτι της βιωσιμότητας. Εμπνευσμένο από το όραμα για την κατασκευή ενός “concept car για τον δρόμο’’, συνδυάζει συναρπαστική οδηγική εμπειρία και κορυφαία απόδοση, ικανοποιώντας τις υψηλές προσδοκίες των Ευρωπαίων πελατών, ενώ παραμένει πιστό στην κληρονομιά του κάνοντας ένα ακόμη τολμηρό βήμα προόδου.

Η εμβληματική coupe σιλουέτα που αποτέλεσε το κυρίαρχο στοιχείο στον προκάτοχό του, τονίζεται περαιτέρω από μία διευρυμένη σιλουέτα που αποπνέει αυτοπεποίθηση. Οι νέες, αιχμηρές γραμμές προσδίδουν στυλ και προδίδουν προηγμένη σχεδιαστική εκτέλεση.

Με περισσότερες από 840.000 πωλήσεις στην Ευρώπη από την κυκλοφορία του το 2017, το πρώτο Toyota C-HR ήταν ένα καινοτόμο μοντέλο για την Toyota, το οποίο έφερε τη μάρκα κοντά σε ένα κοινό που δίνει έμφαση στην εμφάνιση χάρη στον αντισυμβατικό σχεδιασμό, τον πρωτοποριακό του χαρακτήρα του και την ανώτερη ποιότητα.

Το νέο Toyota C-HR δημιουργήθηκε ειδικά για τις προσδοκίες των Ευρωπαίων πελατών έχοντας σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και κατασκευαστεί στη Γηραιά Ήπειρο, αξιοποιώντας εξελίξεις σε θέματα καινοτομιών, μεταξύ των οποίων δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από οδηγούς σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Premium χαρακτηριστικά, όπως χωνευτές χειρολαβές θυρών, ο δυναμικός ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων και η πανοραμική οροφή από γυαλί υψηλής τεχνολογίας, αποτελούν μέρος μιας ολοκληρωμένης και εξατομικευμένης εμπειρίας χρήστη, η οποία θέτει τον πελάτη στην καρδιά του οχήματος.

Το νέο Toyota C-HR υπόσχεται μία ενθουσιώδη και γεμάτη αυτοπεποίθηση, αθόρυβη οδήγηση μέσω καινοτόμων τεχνολογιών και μιας ολοκληρωμένης αναβάθμισης της δυναμικής του. Η γκάμα των hybrid electric και plug-in hybrid electric συστημάτων κίνησης χρησιμοποιεί την πιο προηγμένη τεχνολογία της Toyota για να προσφέρει περισσότερη ισχύ μέσω μιας συναρπαστικής και αποδοτικής εμπειρίας οδήγησης.

Πέρα από την κορυφαία για την κατηγορία του αποδοτικότητα, το νέο Toyota C-HR μειώνει περαιτέρω τον περιβαλλοντικό του αντίκτυπο με την εισαγωγή νέων, ανακυκλωμένων και μη ζωικής προέλευσης υλικών, καθώς και με προηγμένες τεχνολογίες μείωσης βάρους αλλά και εκπομπών CO2 κατά τη διαδικασία παραγωγής.

ΤΟΛΜΗΡΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

  • Συμπαγείς διαστάσεις με αυξημένο πλάτος κατά 35mm και μεγαλύτερους τροχούς έως 20 ίντσες.
  • Το εμπρός τμήμα που θυμίζει ‘‘σφυροκέφαλο’’ διαθέτει full LED προβολείς, ενώ το όνομα του μοντέλου είναι ενσωματωμένο στο επίσης full LED πίσω φως.
  • Κομψό και αρμονικό εσωτερικό με premium υλικά, προαιρετική πανοραμική οροφή με γυαλί υψηλής τεχνολογίας και μεγαλύτερη έμφαση στην πρακτικότητα.
  • Τα premium χαρακτηριστικά, όπως οι χωνευτές χειρολαβές των θυρών, συνδυάζονται με τo ξεχωριστό στυλ, συμπεριλαμβανομένων των diamond-cut χαρακτηριστικών γραμμών και της bi-tone+ διχρωμίας.

Η αισθητική του νέου Toyota C-HR ξεχωρίζει και έρχεται να ενισχύσει την εμβληματική coupe σιλουέτα με δυναμικές diamond-cut σχεδιαστικές γραμμές πετυχαίνοντας μία ιδιαίτερα τολμηρή εμφάνιση.

Το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 35 mm και σε συνδυασμό με τους μεγαλύτερους τροχούς αλουμινίου στις 20” και το μικρότερο κατά 25 mm εμπρός πρόβολο, διαμορφώνεται ένα ισορροπημένο και δυναμικό σύνολο από όλες τις γωνίες.

Πιστό στο όραμα «concept car για τον δρόμο», το νέο Toyota C-HR διαθέτει premium χαρακτηριστικά, όπως χωνευτές χειρολαβές θυρών, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά στην Toyota. Η σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια επιβεβαιώνεται από μία καινοτομία στον τομέα της παραγωγής χάρη στην οποία η άκρη της πίσω πόρτας συναντά απευθείας το συγκρότημα των πίσω φώτων, χωρίς την παρουσία πλαισίου, για μια πιο μοντέρνα, πρωτοποριακή εξωτερική εμφάνιση. Οι πιο σφικτές γραμμές στα τελειώματα του αμαξώματος και η τέλεια ενσωμάτωση τεχνολογιών όπως οι κάμερες, το ραντάρ και τα συστήματα πλύσης των φώτων συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας κομψής και ‘‘καθαρής’’ εμφάνισης όπου απουσιάζει καθετί περιττό.

Μπροστά, η τρισδιάστατη αρχιτεκτονική και η σφυροκέφαλη όψη επαναπροσδιορίζονται ώστε να συμπεριλάβουν τους full LED προβολείς, ενσωματωμένους μαζί με τα φλας, σε μία εντυπωσιακή σχεδίαση σε σχήμα βέλους.

Στον βασικό εξοπλισμό και για πρώτη φορά στην αγορά, το όνομα του μοντέλου που είναι ενσωματωμένο στο πίσω φως LED, φωτίζεται κατά τη διάρκεια μιας δυναμικής ακολουθίας καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού, αποτελώντας βασικό στοιχείο του εντυπωσιακού πίσω μέρους. Αυτή η τολμηρή εμφάνιση τονίζεται περαιτέρω από τη νέα διχρωμία αμαξώματος, “bi-tone+”, που προχωρά ακόμα παραπέρα, επεκτείνοντας το μαύρο χρώμα έως το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, και η οποία είναι στάνταρ στις εκδόσεις PREMIERE EDITION & GR SPORT ULTIMATE EDITION.

Η ανανεωμένη παλέτα εξωτερικών χρωμάτων περιλαμβάνει τις νέες χρωματικές επιλογές Sulphur (Κίτρινο του θείου) και Precious Silver (Premium Ασημί), που προσφέρονται αποκλειστικά ως bi-tone+ επιλογές.

Μέσα στην καμπίνα, η ποιότητα του Toyota C-HR έχει φτάσει σε νέα επίπεδα χάρη στη συνολική αναβάθμιση των υλικών σε συνδυασμό με νέες πινελιές που έχουν στόχο μία αρμονική εμπειρία στο εσωτερικό.

Το ταμπλό υιοθετεί μία νέα σχεδιαστική φιλοσοφία και αποτελείται από έναν λεπτό οριζόντιο πίνακα οργάνων που ενσωματώνεται τέλεια με τα πάνελ των θυρών και την κεντρική κονσόλα, ώστε να ‘’αγκαλιάζει’’ τους επιβάτες και να δημιουργεί έναν ζεστό, φιλόξενο χώρο. Η οθόνη πολυμέσων εντάσσεται απρόσκοπτα στην όλη διάταξη, ενώ επιλεγμένες εκδόσεις περιλαμβάνουν ένα ειδικά κατασκευασμένο μεταλλικό ηχείο JBL με fade-effect για premium ποιότητα ήχου.

Ένα οδηγοκεντρικό cockpit διασφαλίζει ότι όλα τα στοιχεία ελέγχου και οι πληροφορίες του οχήματος είναι έξυπνα τοποθετημένα, ώστε τα χέρια του οδηγού να παραμένουν στο τιμόνι και το βλέμμα του στον δρόμο. Σύστημα head-up display διατίθεται ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού.

Η σχεδίαση εξυπηρετεί και πρακτικούς σκοπούς, καθώς προβλέπει εργονομικούς αποθηκευτικούς χώρους και βάσεις φόρτισης κινητών. Ο slim σχεδιασμός αφήνει περιθώρια για την ενσωμάτωση ενός πρόσθετου αποθηκευτικού χώρου πάνω από το ντουλαπάκι, ενώ η κεντρική κονσόλα χωράει πλέον δύο κινητά τηλέφωνα. Σε σύγκριση με το προηγούμενο Toyota C-HR, η νέα γενιά προσφέρει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, με έμφαση στο χωροταξικό κομμάτι.

Μια μοναδική πανοραμική γυάλινη οροφή επιτείνει την αίσθηση φωτεινότητας και ευρυχωρίας στην καμπίνα. Έχοντας καινοτόμες επιστρώσεις χαμηλής θερμικής εκπομπής (low-e) και μείωσης της υπέρυθρης ακτινοβολίας, διατηρεί μία ευχάριστη θερμοκρασία στην καμπίνα τις πιο κρύες ημέρες και αποτρέπει την υπερθέρμανση σε ηλιόλουστο καιρό. Καθώς δεν είναι απαραίτητη η χρήση κλιματισμού, και εξοικονομούνται 5 κιλά από την απουσία ενός συμβατικού σκίαστρου, η αποδοτικότητα αυξάνεται. Οι επιβάτες απολαμβάνουν επίσης αυξημένο κατά 3 εκατοστά χώρο πάνω από το κεφάλι τους.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΡΗΣΤΗ

  • Το σενάριο καλωσορίσματος δίνει το έναυσμα για μία προηγμένη και εξατομικευμένη εμπειρία.
  • Ο νέος ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων φτιάχνει τη διάθεση των επιβατών και αυξάνει την ασφάλεια.
  • Ο νέος πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών παρέχει ευανάγνωστες πληροφορίες που προσαρμόζονται στις προτιμήσεις του οδηγού.
  • Η αναβαθμισμένη εμπειρία πολυμέσων περιλαμβάνει cloud σύστημα πλοήγησης, φωνητικό βοηθό, Over The Air (OTA) ενημερώσεις λογισμικού και ασύρματη συνδεσιμότητα smartphone.

Το νέο Toyota C-HR έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια απρόσκοπτη, διαισθητική εμπειρία για τους πελάτες που θέλουν το αυτοκίνητό τους να αποτελεί προέκταση του συνδεδεμένου ψηφιακού τους περιβάλλοντος. Μέσα από μία ολοκληρωμένη διαδικασία εξέλιξης με επίκεντρο τον πελάτη δημιουργήθηκαν χαρακτηριστικά που εξατομικεύονται και παρέχουν προστιθέμενη αξία στον χρήστη.

Αυτή η εμπειρία ξεκινά πριν καν ο χρήστης μπει στο αυτοκίνητο. Ένα σενάριο καλωσορίσματος ξετυλίγεται αυτόματα καθώς ο οδηγός πλησιάζει το όχημά του, με ενεργοποίηση των εξωτερικών φώτων. Οι προ-αποθηκευμένες ρυθμίσεις για τη θέση του καθίσματος, την οθόνη οργάνων και τα πολυμέσα εφαρμόζονται αυτόματα.

Η εφαρμογή MyToyota ξεκλειδώνει μια πρακτική γκάμα λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου ενός ψηφιακού κλειδιού για το εύκολο ξεκλείδωμα και την εκκίνηση του νέου Toyota C-HR μέσω smartphone, χωρίς να απαιτείται φυσικό κλειδί. Το ψηφιακό κλειδί είναι διαθέσιμο από τον Ιανουάριο του 2024 και ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, με ετήσια σύνδεση που περιλαμβάνεται στην τιμή αγοράς του οχήματος. Το MyToyota ενσωματώνει και άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως τη δυνατότητα ενεργοποίησης του συστήματος κλιματισμού για θέρμανση ή ψύξη του αυτοκινήτου πριν από το ταξίδι.

Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, μια μοναδική στην κατηγορία λειτουργία αυτόματης στάθμευσης επιτρέπει στον οδηγό να βγει από το όχημα και να δώσει εντολή σε αυτό να ελιχθεί αυτόματα σε μία θέση.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, το πρώτο σύστημα ατμοσφαιρικού φωτισμού 64 χρωμάτων της Toyota δημιουργεί ένα γαλήνιο περιβάλλον για τους επιβάτες και παράλληλα ενισχύει την ασφάλεια. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο άμεσος και έμμεσος φωτισμός, όπως και του πίνακα οργάνων, αλλάζει κάθε ώρα. Το πρωί ξεκινά με φωτεινές αποχρώσεις και το βράδυ καταλήγει σε πιο χαλαρές, ενώ μπορεί να επιλεγεί ένα από τα 14 προγραμματισμένα θέματα που δίνουν σε κάθε ταξίδι το δικό του χαρακτήρα. Ο φωτισμός συγχρονίζεται επίσης με το σύστημα κλιματισμού, χρησιμοποιώντας πιο ζεστά χρώματα όταν η καμπίνα θερμαίνεται ή ψυχρότερα όταν η θερμοκρασία μειώνεται. Η ασφάλεια ενισχύεται επίσης μέσω του ατμοσφαιρικού φωτισμού, ο οποίος χρησιμοποιείται για την οπτική επισήμανση των προειδοποιήσεων που εκδίδονται από τα συστήματα Safe Exit Assist και Proactive Driving Assist.

Εκτός από την αναβαθμισμένη ατμόσφαιρα, οι επιβάτες απολαμβάνουν βελτιωμένη ποιότητα αέρα, χάρη στην τεχνολογία nanoeX™ που διαχέει μικροσκοπικά σταγονίδια νερού για τον καθαρισμό του, την απομάκρυνση των αλλεργιογόνων ουσιών, τη μείωση των οσμών και την ενυδάτωση του δέρματος.

Όλες οι εκδόσεις του Toyota C-HR διαθέτουν ένα νέο, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών. Η διάταξη δίνει προτεραιότητα στην ευκρινή προβολή κρίσιμων πληροφοριών, όπως η ταχύτητα και οι ρυθμίσεις υποβοήθησης του οδηγού, και μπορεί να εξατομικευτεί ανάλογα με τις προτιμήσεις. Ο οδηγός μπορεί να αξιοποιήσει τα τέσσερα θέματα Casual, Smart, Tough ή Sporty – καθώς και τις τρεις προσαρμοζόμενες διατάξεις οργάνων διαισθητικά με ένα μόνο άγγιγμα του χειριστηρίου στο τιμόνι.

Η εμπειρία πολυμέσων είναι καλύτερα συνδεδεμένη χάρη στο Toyota Smart Connect, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένο φωνητικό βοηθό και ασύρματη σύνδεση smartphone, cloud σύστημα πλοήγησης, Οver The Air (OTA) ενημερώσεις καθώς και οθόνη αφής 8’’ (έκδοση C-ULT) ή 12,3’’ (Όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις).

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Ολιστική προσέγγιση στη βιωσιμότητα.

  • Διπλασιασμός της χρήσης ανακυκλωμένων πλαστικών, σε σχέση με τον προκάτοχό του.
  • Υφάσματα καθισμάτων από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια διατηρώντας την αισθητική, ποιότητα και εμφάνιση.
  • Επένδυση τιμονιού από υλικό μη ζωικής προέλευσης που προσφέρει ενισχυμένη αντοχή και ποιότητα.
  • Καινοτόμα διαδικασία βαφής στο εργοστάσιο συμβάλλοντας στη μείωση εκπομπών CO2
  • Χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής που αυξάνει την ακαμψία και μειώνει τις εκπομπές ρύπων.

Το νέο Toyota C-HR είναι ένας περιβαλλοντικός πρωτοπόρος θέτοντας νέα πρότυπα για τη βιωσιμότητα, τη μείωση των εκπομπών ρύπων και τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί διπλάσια ποσότητα ανακυκλωμένων πλαστικών και σε περισσότερα από 100 διαφορετικά σημεία. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 19 εξαρτήματα που αποτελούνται από τουλάχιστον 80% ανακυκλωμένο υλικό.

Εκτός από τα πλαστικά μέρη στο εσωτερικό και τα πατάκια από ανακυκλωμένο υλικό, ένα νέο συνθετικό κάλυμμα καθισμάτων είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Toyota. Εκτεταμένες αναλύσεις και δοκιμές εξασφάλισαν ότι η εμφάνιση, η αίσθηση και η ανθεκτικότητα των ανακυκλωμένων υλικών στο νέο Toyota C-HR είναι ίδια ή και καλύτερη από τα πρωτογενή εναλλακτικά υλικά.

Οι εκπομπές CO2 κατά τη διάρκεια της παραγωγής μειώνονται περαιτέρω με μια νέα διαδικασία βαφής των εξαρτημάτων του προφυλακτήρα, η οποία κάνει χρήση χρωμάτων με βάση το νερό για χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο πλαίσιο μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας όπου επίσης χρησιμοποιούνται συνολικά λιγότερα υλικά.

Η βαφή έχει εξαλειφθεί εντελώς σε επτά εξαρτήματα αντί τριών σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, χάρη στην εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας χρωμάτων εντός του καλουπιού. Σε αυτή, το χρώμα εφαρμόζεται απευθείας με έγχυση κατά τη διάρκεια της χύτευσης, επιτυγχάνοντας γυαλιστερό φινίρισμα και μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά 50% σε σύγκριση με τη συμβατική βαφή.

Με την αντικατάσταση του δέρματος από ένα συνθετικό κάλυμμα τιμονιού μη ζωικής προέλευσης, μειώθηκε ο αντίκτυπος του CO2 από το συγκεκριμένο εξάρτημα. Αυτό το νέο υλικό προσφέρει την ίδια ή και καλύτερη εμφάνιση και αίσθηση με το γνήσιο δέρμα και περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων.

Μέσω του καινοτόμου σχεδιασμού και της υψηλής τεχνολογίας, έχουν ληφθεί περαιτέρω μέτρα για τη μείωση του βάρους συγκεκριμένων εξαρτημάτων, γεγονός που βελτιώνει την αποδοτικότητα καυσίμου και μειώνει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή βιομηχανία, το νέο Toyota C-HR χρησιμοποιεί ατσάλι υψηλής αντοχής 2000MPa στις κολόνες B, διατηρώντας μια πολύ υψηλή στρεπτική ακαμψία, μειώνοντας παράλληλα το βάρος των εξαρτημάτων κατά 3,5 kg και εξαλείφοντας τις ηλεκτροπόντες. Αυτό αντιστοιχεί σε 10% μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διαδικασία παραγωγής.

ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ

  • Hybrid 140, Hybrid 200, Hybrid 200 AWD-i και Plug-in Hybrid 220 – για να μπορεί να επιλέξει ο πελάτης αυτό που ταιριάζει στον τρόπο ζωής του.
  • Hybrid Electric τεχνολογία πέμπτης γενιάς με αυξημένη ισχύ και χαμηλές εκπομπές ρύπων.
  • Plug-in Hybrid Electric με κορυφαία πραγματική ηλεκτρική αυτονομία και καινοτόμα συστήματα Predictive EV drive & Geofencing.

Τα πιο προηγμένα εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα της Toyota συνδυάζονται με βελτιστοποιημένη συμπεριφορά, αναβαθμισμένη ποιότητα κύλισης και καλύτερη πέδηση για μια πιο ισχυρή, συναρπαστική και διασκεδαστική εμπειρία οδήγησης.

Η πιο πρόσφατη, πέμπτη γενιά υβριδικής τεχνολογίας της Toyota βρίσκεται στην καρδιά του νέου Toyota C-HR πετυχαίνοντας κορυφαία στην κατηγορία ισορροπία μεταξύ αυξημένης ισχύος και χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Η νέα γκάμα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής τεσσάρων εξηλεκτρισμένων κινητήριων συνόλων, που καταδεικνύουν την αποδεδειγμένη πολυτεχνολογική προσέγγιση της Toyota για τη μετάβαση στην ανθρακική ουδετερότητα. Η Toyota πιστεύει ότι πρέπει να προσφέρονται ποικίλες επιλογές ώστε οι πελάτες να έχουν πρόσβαση σε προσιτά και πρακτικά οχήματα που θα συμβάλλουν άμεσα στην ταχύτερη μείωση εκπομπών CO2 και θα εξασφαλίσουν την επιτυχή μετάβαση στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων στο μέλλον.

Η γκάμα του νέου Toyota C-HR περιλαμβάνει τις εκδόσεις Hybrid 140, Hybrid 200 και Hybrid 200 AWD-i και Plug-in Hybrid 220. Το Hybrid 140 διαθέτει έναν αποδοτικό κινητήρα 1.8 λίτρων με ισχύ 140 DIN hp. Για μία ακόμα πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία, το Hybrid 200 αποδίδει ισχύ 197 DIN hp και ροπή 190Nm. Η έκδοση Hybrid 200 AWD-i φέρνει την σιγουριά της τετρακίνησης στην γκάμα. Ένας συμπαγής ηλεκτροκινητήρας-γεννήτρια με υψηλή ροπή στον πίσω άξονα παρέχει περισσότερη ισχύ και ροπή. Σε ένα ευρύ φάσμα ταχυτήτων του οχήματος και οδικών συνθηκών προσφέρει καλύτερη πρόσφυση και ευστάθεια κατά την εκκίνηση, περισσότερη ακρίβεια στις στροφές και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε ολισθηρές επιφάνειες.

Όλα τα συστήματα κίνησης έχουν βελτιωθεί με γνώμονα τις προτιμήσεις των Ευρωπαίων πελατών, χρησιμοποιώντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από οδηγούς σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο. Η απόκριση του γκαζιού έχει βελτιστοποιηθεί για μια πιο άμεση και σταθερή αίσθηση επιτάχυνσης, χάρη σε μια νέα χαρτογράφηση της ευαισθησίας του πεντάλ, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη ισορροπία μεταξύ ελέγχου και υψηλής απόκρισης. Σε διαδρομές με υψομετρικές διαφορές, το νέο Adaptive Hill Control Logic τροποποιεί την επιτάχυνση ανάλογα με την κλίση, για μια πιο φυσική και εύκολη εμπειρία οδήγησης. Για πιο αθόρυβη οδήγηση, οι στροφές του κινητήρα κατά την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο έχουν μειωθεί έως και 500 rpm, ώστε το νέο Toyota C-HR να επιτύχει κορυφαία ακουστική άνεση στην κατηγορία του, στην οποία συμβάλλουν οι βελτιώσεις που έχουν γίνει στην αεροδυναμική, στην απόσβεση των κραδασμών και στην ηχομόνωση.

Όλες οι υβριδικές ηλεκτρικές εκδόσεις φέρουν επανασχεδιασμένα εξαρτήματα για καλύτερες επιδόσεις, βελτιωμένη αποδοτικότητα και μειωμένο βάρος. Μια νέα μπαταρία Li-Ion υψηλής ισχύος, τοποθετημένη κάτω από το πίσω κάθισμα, είναι πιο συμπαγής και ζυγίζει 1,5 kg λιγότερο από την προκάτοχό της, παρέχοντας ωστόσο 14% περισσότερη ισχύ. Η πρόσφατα εξελιγμένη Power Control Unit συμβάλλει στην αποδοτικότητα καυσίμου μέσω της βελτιωμένης ψύξης και των χαμηλότερων ηλεκτρικών απωλειών, ενώ λειτουργεί σε υψηλότερη συχνότητα για μείωση του θορύβου στην καμπίνα. Η νέα μονάδα κιβωτίου και διαφορικού είναι 15% ελαφρύτερη χάρη στη χρήση νέων υλικών, ενώ ταυτόχρονα μεταφέρει έως και 33 ίππους DIN περισσότερη ισχύ, ανάλογα με το σύστημα κίνησης.

Το Plug-in Hybrid 220 βασίζεται σε έναν κινητήρα 2,0 λίτρων και υπόσχεται την καλύτερη εμπειρία στην κατηγορία του χάρη στο διττό DNA του. Προσφέρει τη ζωηρή απόδοση και την ομαλή οδήγηση ενός πραγματικού EV για καθημερινές μετακινήσεις, με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 66 km (WLTP Combined), καθώς και την κορυφαία στην κατηγορία αποδοτικότητα και τις επιδόσεις ενός υβριδικού ηλεκτρικού για μεγαλύτερα ταξίδια όταν απαιτείται μεγαλύτερη ευελιξία.

Εκτός από την αναβαθμισμένη ισχύ και την απόκριση στην επιτάχυνση, βελτιώσεις έχουν γίνει και στην απόδοση των φρένων. Νέες, διπίστονες δαγκάνες με δίσκους 16” με ενσωματωμένο ηλεκτρικό χειρόφρενο έχουν εισαχθεί για τα μοντέλα Hybrid 140 και Hybrid 200, με τα Hybrid 200 AWD-i και Plug-in Hybrid 220 να εξοπλίζονται με δαγκάνες με δίσκους 17 ιντσών. Τα πιο εξελιγμένα συστήματα ελέγχου ευστάθειας του οχήματος και το επανασχεδιασμένο πεντάλ φρένου βελτιώνουν τον έλεγχο για πιο φυσική αίσθηση πέδησης.

Η ανανεωμένη αρχιτεκτονική της πλατφόρμας TNGA προσφέρει μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία σε όλο το αμάξωμα, ενώ είναι επίσης ελαφρύτερη χάρη στην έξυπνη χρήση των υλικών. Το νέο Toyota C-HR αξιοποιεί τη συναρπαστική οδική συμπεριφορά του αρχικού μοντέλου διαθέτοντας ένα νέας σχεδίασης σύστημα ανάρτησης που είναι πιο άκαμπτο και ελαφρύ. Ένα τροποποιημένο γόνατο MacPherson εμπρός διαθέτει αλλαγές στο σχήμα του προσφέροντας μεγαλύτερη ακαμψία και αντοχή, ενώ η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων περιλαμβάνει εξαρτήματα υψηλότερης αντοχής της πλατφόρμας TNGA.

Η προηγμένη αεροδυναμική εξασφαλίζει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,318. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της μειωμένης μετωπικής επιφάνειας και της βελτίωσης του σχήματος του αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένου του κάτω μέρους του, για την καλύτερη ροή του αέρα. Μελετήθηκε η κάθε λεπτομέρεια, όπως η αφαίρεση του πίσω υαλοκαθαριστήρα που συμβάλλει στη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης και τη μείωση του θορύβου λόγω του αέρα, χωρίς να διακυβεύεται η ορατότητα χάρη στη γωνία του πίσω παρμπρίζ που επιτρέπει στις σταγόνες του νερού να απομακρύνονται.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΟΔΗΓΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ TOYOTA TMATE

  • Το Toyota T-Mate φέρνει ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού.
  • Η πιο σύγχρονη γενιά του Toyota Safety Sense, με προληπτικά συστήματα ασφάλειας για ακόμα μεγαλύτερη προστασία.
  • Πρόσθετη ασφάλεια από τα συστήματα Rear Seat Reminder System και Safe Exit Assist που συγκαταλέγονται στον στάνταρ εξοπλισμό.
  • Το προαιρετικό διευρυμένο πακέτο περιλαμβάνει πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας και σύστημα αυτόματης στάθμευσης, ακόμα και απομακρυσμένα από το smartphone.

Όλες οι εκδόσεις του νέου Toyota C-HR διαθέτουν το Toyota T-Mate, το οποίο περιλαμβάνει την πιο προηγμένη γενιά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης Toyota Safety Sense ως στάνταρ εξοπλισμό για αξιόπιστη ασφάλεια και υποστήριξη του οδηγού.

Το Toyota T-Mate αποτελεί μία ολοκληρωμένη σειρά συστημάτων που προλαμβάνουν ατυχήματα, παρέχουν προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης και βοηθούν τον οδηγό να ελίσσεται, είτε όταν παρκάρει είτε κινείται στον δρόμο. Στο νέο Toyota C-HR, η τελευταία γενιά του Toyota Safety Sense περιλαμβάνει προληπτικά συστήματα ασφάλειας με περισσότερες λειτουργίες και πιο ολοκληρωμένη παρακολούθηση του χώρου γύρω από το αυτοκίνητο.

Τα πιο πρόσφατα συστήματα Pre-Collision System και Proactive Driving Assist παρακολουθούν συνεχώς τον δρόμο για κινδύνους και μπορούν να προειδοποιήσουν τον οδηγό ή να καταστείλουν αυτόματα την επιτάχυνση και να παρέμβουν με πέδηση, εάν εντοπιστεί άμεσος κίνδυνος. Αυτό προφυλάσσει από μια σειρά παραγόντων που συνιστούν κίνδυνο, όπως η παρουσία ενός πιο αργού ή ακινητοποιημένου οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας μπροστά, καθώς και πεζών ή ποδηλατών που διασχίζουν τον δρόμο, ακόμη και όταν αυτό γίνεται σε δρόμο στον οποίο το όχημα στρίβει.

Το Lane Trace Assist διατηρεί το νέο Toyota C-HR στην προβλεπόμενη πορεία του, με τη βοήθεια των διαγραμμίσεων, του περιθωρίου του δρόμου ή του προπορευόμενου οχήματος, αυξάνοντας περαιτέρω την ασφάλεια και μειώνοντας τον οδηγικό φόρτο σε μακρινά ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο. Το σύστημα συνεργάζεται με το Full-Range Adaptive Cruise Control για την προσαρμογή της ταχύτητας σε μια στροφή του αυτοκινητόδρομου και παρακολουθεί επίσης τη χρήση του τιμονιού και των πεντάλ. Εάν τα τελευταία δεν χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα Emergency Driving Stop.

Το βελτιωμένο Full Range Adaptive Cruise Control περιλαμβάνει το νέο Overtake Prevention Support που αποτρέπει αυτόματα την ακούσια προσπέραση στον αυτοκινητόδρομο από τη λάθος πλευρά ενός άλλου οχήματος και το Turn Signal Linked Control που βοηθά τον οδηγό να ενταχθεί στην κυκλοφορία με ασφαλή ταχύτητα και σε ασφαλή απόσταση από τα άλλα οχήματα.

Στους κεντρικούς δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους, το Road Sign Assist δίνει μια οπτική υπενθύμιση για σημαντικές πληροφορίες, όπως οι προειδοποιητικές πινακίδες και το όριο ταχύτητας. Η νέα, βελτιωμένη έκδοση επιτρέπει τη ρύθμιση του περιοριστή ταχύτητας σε συνάρτηση με τις πληροφορίες από τις πινακίδες σήμανσης.

Το νέο Toyota C-HR έχει αποκτήσει πρόσθετα συστήματα ασφαλείας στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως το Rear Seat Reminder System, το οποίο ειδοποιεί τον οδηγό εάν ένα παιδί ή ένα κατοικίδιο έχει αφεθεί στο πίσω κάθισμα, και το Safe Exit Assist, το οποίο προειδοποιεί εάν οχήματα ή ποδηλάτες πλησιάζουν από πίσω όταν ανοίγει μια πόρτα.

Το νέο Toyota C-HR διατίθεται προαιρετικά με ένα διευρυμένο πακέτο. Αυτό περιλαμβάνει βελτιωμένο σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας Lane Change Assist και Front Cross Traffic Alert, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να προειδοποιεί για οχήματα που πλησιάζουν από αριστερά ή δεξιά σε διασταυρώσεις. Η διαδικασία στάθμευσης είναι πιο εύκολη με το Panoramic View Monitor και το αυτόματο σύστημα Advanced Park, το οποίο μπορεί να κάνει ελιγμούς σε έναν χώρο στάθμευσης με hands-free οδηγίες ή μέσω smartphone έξω από το όχημα. Ένα σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού (Driver Monitor Camera) παρακολουθεί την προσοχή του οδηγού και συνδέεται με το σύστημα Emergency Driving Stop System, ενώ το Adaptive High-beam System ρυθμίζει το ύψος των εμπρός φώτων για να μην ‘τυφλώνουν’ τους οδηγούς από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Υψηλό επίπεδο άνεσης εξασφαλίζουν στον πελάτη οι απρόσκοπτες ενημερώσεις και αναβαθμίσεις λογισμικού over-the-air μέσω της μονάδας επικοινωνίας δεδομένων του αυτοκινήτου.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΞΙΑΣ-ΤΙΜΗΣ

Το νέο Toyota C-HR θέτει για άλλη μια φορά νέα δεδομένα στην κατηγορία των C-SUV, σε κάθε επίπεδο, προσφέροντας ένα μοναδικό σύνολο ποιότητας, τεχνολογίας, εξοπλισμού και ασφάλειας, από την πρώτη του έκδοση, γεγονός που του προσδίδει την πιο ισχυρή σχέση αξίας-τιμής. Με τιμή εκκίνησης τα 29.300€, η έκδοση C-ULT ενσωματώνει στον βασικό της εξοπλισμό τεχνολογία αιχμής με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3’’, σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect με οθόνη αφής 8.0’’, πλήθος συνδεδεμένων και απομακρυσμένων υπηρεσιών, όπως το Cloud σύστημα πλοήγησης και η ρύθμιση της θερμοκρασίας της καμπίνας από το smartphone, ασύρματη ενσωμάτωση smartphone, πλήρως LED φωτιστικά σώματα, καθώς και την 5η γενιά Toyota Hybrid Electric αλλά και την πιο προηγμένη έκδοση του Toyota T-Mate με το σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου (BSM) στον βασικό του εξοπλισμό.

Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει, ενώ ήδη τα πρώτα αυτοκίνητα είναι καθ’ οδόν για τις εκθέσεις του Εξουσιοδοτημένου Δικτύου Εμπόρων Toyota και τις πρώτες παραδόσεις πελατών.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ

  • Toyota C-HR 1.8L HEV (142 PS): από 29.300 ευρώ
  • Toyota C-HR 2.0L HEV (190 PS): από 35.270 ευρώ
  • Toyota C-HR 2.0L HEV AWD-i (190 PS): από 37.270 ευρώ
  • Toyota C-HR 2.0L PHEV (223 PS): από 39.470 ευρώ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.