Τα πρώτα IONIQ 5 Robotaxi θα κατασκευαστούν στη Σιγκαπούρη

By  |  0 Comments
  • Τα πρώτα ΙONIQ 5 robotaxi θα κατασκευαστούν στο νέο Κέντρο Καινοτομίας (HMGICS) του Hyundai Motor Group και θα αναπτυχθούν ως μέρος των εμπορικών υπηρεσιών της Motional το 2024 στις ΗΠΑ
  • To Hyundai Motor Group και η Motional ανακοίνωσαν ότι το αμιγώς ηλεκτρικό IONIQ 5 Robotaxi είναι ένα από τα πρώτα αυτόνομα οχήματα επιπέδου 4 SAE που πιστοποιήθηκαν σύμφωνα με τα Ομοσπονδιακά Πρότυπα Ασφάλειας Μηχανοκίνητων Οχημάτων των ΗΠΑ
  • Το IONIQ 5 robotaxi είναι το πρώτο πλήρως αυτόνομο όχημα παγκοσμίως που κατασκευάζεται μαζικά σε ένα ευέλικτο σύστημα παραγωγής βασισμένο σε κυψέλες

Το Hyundai Motor Group (ο Όμιλος) και η Motional — παγκόσμιος ηγέτης αυτόνομης τεχνολογίας — ανακοίνωσαν τα εγκαίνια του Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore (HMGICS) και την από κοινού ανάπτυξη του αμιγώς ηλεκτρικού IONIQ 5 Robotaxi που θα κατασκευαστεί στο HMGICS. Το πρώτο IONIQ 5 Robotaxi θα αναπτυχθεί ως μέρος των εμπορικών υπηρεσιών της Motional στις ΗΠΑ, ξεκινώντας από το 2024.

Επιπλέον, η Motional και ο Όμιλος αποκάλυψαν ότι το IONIQ 5 Robotaxi είναι ένα από τα πρώτα αυτόνομα (AV) οχήματα επιπέδου 4 SAE που έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα Ομοσπονδιακά Πρότυπα Ασφάλειας Αυτοκινήτων των Η.Π.Α. (FMVSS). Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί απόδειξη για το εξαιρετικό πρόγραμμα ανάπτυξης και δοκιμών του οχήματος, την ασφάλεια και την αξιοπιστία του καθώς και την πολυπλοκότητα της αυτόνομης τεχνολογίας, σύμφωνα με τον Karl Iagnemma, President και CEO της Motional.

«Το HMGICS είναι ένα όραμα για καινοτομία στις μεταφορές», δήλωσε ο κ. Iagnemma. «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που κατασκευάστηκε το IONIQ 5 Robotaxi σε αυτές τις εγκαταστάσεις και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε στον κόσμο μερικά από τα πρώτα αυτόνομα οχήματα με πιστοποίηση FMVSS. Μέσα από τη δύναμη της συνεργασίας μας με τη Hyundai μπορέσαμε να αναπτύξουμε ένα κορυφαίο Robotaxi που πληροί αυστηρά ομοσπονδιακά πρότυπα και είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή».

Σχολιάζοντας τον ρόλο του HMGICS στη μεταφορά του IONIQ 5 Robotaxi από την ανάπτυξη στην παραγωγή, ο Hong Bum Jung CEO της HMGICS, δήλωσε: «Το HMGICS αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο κόμβο καινοτομίας του Hyundai Motor Group και παγκόσμιο κέντρο δοκιμών για τη μελλοντική κινητικότητα. Η αποστολή μας στο HMGICS είναι να φέρουμε επανάσταση στην αξιακή αλυσίδα της κινητικότητας αναπτύσσοντας και παράγοντας προηγμένες και ποικίλες μορφές μελλοντικών λύσεων κινητικότητας. Ξεκινώντας την παραγωγή του IONIQ 5 Robotaxi σε συνεργασία με τη Motional, δεσμευόμαστε σε ένα συνεχές ταξίδι καινοτομίας, με στόχο να ηγηθούμε της αλλαγής στο μέλλον της κινητικότητας».

Το HMGICS συνδυάζει προηγμένο αυτοματισμό, παρακολούθηση και αξιολόγηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο ώστε να οδηγήσει στα όρια του το τι είναι δυνατό να φθάσει στην παραγωγική διαδικασία. Είναι επίσης εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα για την υποστήριξη της παραγωγής οχημάτων αυτόνομης (AV) οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων δοκιμών και ενός κέντρου βαθμονόμησης. Η Motional έχει αναπτύξει μια εξειδικευμένη ομάδα για να βοηθήσει στην παραγωγική διαδικασία. Η ομάδα αυτή θα βρίσκεται στο Autonomous Vehicle Integration Center και θα εκτελούν σημαντικές εργασίες διάγνωσης, ανάπτυξης λογισμικού, βαθμονόμησης και επικύρωσης για να διασφαλίσουν ότι οι ολοκληρωμένες δοκιμές του IONIQ 5 Robotaxi πληρούν τις ακριβείς προδιαγραφές και είναι έτοιμα για ανάπτυξη.

Το Hyundai Motor Group και η Motional προετοιμάζονται για την παραγωγή του πρωτοποριακού IONIQ 5 Robotaxi εδώ και αρκετά χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης μιας περιορισμένης σειράς πρωτότυπων οχημάτων που έχουν δοκιμαστεί στις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη για περισσότερο από ένα χρόνο. Ο αρχικός στόλος των IONIQ 5 Robotaxis ολοκλήρωσε πρόσφατα μια σειρά αξιολογήσεων που σχεδιάστηκαν για να αποδείξουν την ποιότητα, την απόδοση και την ωριμότητα του Robotaxi και της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Η εμπορική παραγωγή του IONIQ 5 Robotaxi βρίσκεται σε εξέλιξη και τα πρώτα μοντέλα έχουν ήδη φτάσει στις εγκαταστάσεις της Motional στις ΗΠΑ και υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές και ελέγχους ασφάλειας της Motional.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.